nőiesség Nő , akiben élek Nő a bátorság Női Csillogás
Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva még mindig az a tévhit terjeng a nők körében, hogy csak a smink, a divat, no meg a férfiak tesznek minket boldoggá. Fiatalabb koromban nekem is voltak botlásaim ezzel a témával kapcsolatban, mára azonban megtanultam, hogy nem a ruha és a pirosító teszi a nőt azzá, aki.

Reggelenként folyton kipirosodott arccal, bedagadt szemekkel, nagyon fáradtan ébredtem. A legelső utam mindig a fürdőszobai tükörhöz vezetett, a sminkes kistáskám nélkül pedig ki sem léptem a hálószobából. A trendi ruhámat mindig előző este kikészítettem, nehogy azt gondolja bárki is: "nem adok magamra"! Húszas éveim legelején még azt hittem, ezektől a dolgoktól válok nővé. A nő, aki mindig sikkes, a nő, aki alapozó nélkül nem lép ki az ajtón, s a nő, aki boldogtalannak érezte magát férfiak társasága nélkül. Arra azonban nem is gondoltam, hogy több lehetek, mint puszta külsőség.

De akkor ki is vagyok valójában?

Számos érvet felhozhatnék amellett, hogy miért jó nőnek lenni. Szeretem, amikor a tavaszi szellő hajnalok hajnalán belekap a dús hajamba, ugyanakkor a biológiai tény, miszerint képesek vagyunk gyermeket szülni is melengeti a szívemet. Ki más tudna egyszerre helytállni egy fontos meetingen, megoldani a legjobb barátnője szerelmi életének rejtélyeit, intézni a bevásárlást, megfőzni a vacsorát? Természetesen csak egy nő! 

fiatal, boldog nő
Forrás: Shutterstock

Én vagyok a feminin energia. A "jin" szimbóluma. A férfi lelki támasza. A leendő gyermekeim édesanyja. Az esztétikai kreativitás.

A nőiség valódi értéke abban rejlik, hogy képes vagyok saját magamért felelősséget vállalni, miközben merem vállalni az érzéseimet, megmutatni a sebeimet, másokkal pedig igyekszem empatikus lenni. Én vagyok az, aki megtestesíti a belső erőt és az intuitív bölcsességet, ami átsegít engem minden kihíváson. A nőiség megismerése mindennap egy új kaland, ami csak arra vár, hogy felfedezzem. 

Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy végre felvállald a nőiséged?

Kezdd azzal, hogy megpróbálod elfogadni önmagad, s megtalálni a helyed a világban. Fogadd el az érzékenységedet, a gyengeségeidet, merj kilépni a begyepesedett díva szerepéből, s éld meg végre a női lélek igazi mivoltát! Ennek számos formája létezik a meditációtól és a jógától elkezdve, a táncon át egészen a természetes sminkig. Mert mindegyik te vagy. Csupán meg kell találnod a kapukat a saját lelkedhez.

Engedd, hogy a kreativitásod és az intuíciód vezessen, miközben megoldod a problémáidat. Ha a saját lelki erődre koncentrálsz, képes leszel elhagyni a kényszeresen magaddal vitt sminkes kistáskát, és a sikkes ruhákat. Csupán akkor fogsz hozzájuk nyúlni, amikor kedved tartja. Ilyen egy erős, kiegyensúlyozott nő,  aki ragyog a boldogságtól, ezáltal másokat is inspirál. 

Boldog nőiséget!

Nyitókép: Shutterstock

 

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.