támadás kibeszélő ütés kiskutya mosoly
A gép ontotta magából a forróságot a gyártósoron, ahol Zoltán dolgozott. A férfit nyugalommal töltötte el a fém hideg, ütemes csörömpölése, ahogyan a darabok ritmusra hullottak a tartóba.

Nem szerette, de már elfogadta, hogy itt is emberek között kellett lennie. Kisfiúként is úgy gondolta, túl sok van belőlük. Az intézetben, ahol felnőtt, mindenért meg kellett küzdjön a nagyobbakkal, és győzelemként könyvelte el, amikor végül megtanult észrevétlenné válni és mindenkit messzire elkerülni. Most, a műszak végén sem vett róla tudomást senki, amikor kilépett a kapun a szakadó esőbe.

Lehajtott fejjel védte az arcát a víztől, és talán csak emiatt tűnt fel neki a járdán heverő rongydarab. Mielőtt átléphette volna, a rongy megmozdult és felnézett rá. Zoltán ekkor látta meg, hogy ez egy kölyökkutya.

Erőtlenül feküdt a földön, csak a fejét emelte fel, és félve nézett a fölötte álló férfira. Zoltán nem értette, miért, de fölnyalábolta a sáros, ázott testet, és a halkan nyüszítő állattal a hóna alatt lépett be a lakásába. A kiskutyát egy törölközőre fektette. Fogalma sem volt, mihez kezdjen most vele.

"Étel! - jutott eszébe. - Az állatok is folyton éhesek. Talán azért nem tud felállni, mert régóta nem evett" - gondolta. A saját belsőjét végigmaró fájdalomról nem vett tudomást: tudta, hogy ez már csak emlék. A kiskutya orra reszketni kezdett, ahogy Zoltán egy darab parizert tartott elé. Lassan, falatonként adagolta a jószág szájába a felvágottat. Beesteledett, mire a szőréből kimosta a sarat, megitatta, és az utolsó szelet parizert is belediktálta. "Majd holnap eldöntöm, mit csináljak vele."

Hajnalban felriadt, és ütésre emelt kézzel kereste azt, aki álmában hozzáért. Nem kellett azonban csapnia: a kiskutya éjjel az ágy mellé kúszott, és Zoltán lelógó keze alá feküdt. Reggel, az állatorvosnál, a kiskutya már a farkát is csóválta, a fertőtlenítőszagú váróban pedig elaludt, az orrát a férfi pulóverébe fúrva.

Semmi baja, csak legyengült, majd összeszedi magát. Szerencsére chip is van benne, fel tudjuk hívni a gazdáját. - Az állatorvos intézkedésének hála, hamarosan meg is jelent a tulajdonos, egy lány. Zoltán csak nézte a padlót, és beszívta a nő finom, púderes illatát, mielőtt bizonytalanul felnézett rá. A lány arcáról sugárzott az öröm, amikor az elveszettnek hitt kutyáját magához ölelte. Zoltán nem tudta levenni a szemét erről az arcról és a telt ajkak mozgásáról.

Forrás: Shutterstock

- Nem fér a fejembe, hogyan szökhetett ki, hogy ilyen messzire kóboroljon a Pipacs tértől. Nagyon köszönöm, hálás vagyok, hogy nem hagyta magára.

Amikor a lány feléje nyújtotta a kezét, Zoltán bizalmatlanul félrehúzódott.

Később még otthon is az orrában érezte a púderillatot. Egyre csak a lány arca járt a fejében, és az a szokatlan kifejezés, amit rajta látott. Esténként gyakran állt a tükör elé, és próbálta felidézni, utánozni azt, hogy ismét láthassa. "Hogyan is csinálta?" Kevés fejtörés után felfelé húzta az ajkát először az egyik, majd a másik oldalon is. "Hasonlít, de mégsem ugyanaz. Pedig épp ilyen ajka van, mint nekem" - gondolta.

Nézte a tükörképét, erősen próbált emlékezni. Az orrában hirtelen megjelent az ismerős púderillat, amitől elfelejtett koncentrálni. A tükörbe visszanézve elégedetten vette észre, hogy a szeme körüli ráncok is felfelé kunkorodnak, és az arckifejezése már majdnem egészen hasonlított a lányéhoz. "Látnom kell még egyszer, hogyan csinálja!" - gondolta. "Pipacs tér..."

Munka után szokása lett nagy kitérőt tenni, hogy a távolból figyelhesse a kutyás lányt. Néhány hét alatt kitapasztalta, mikor sétálnak, merre játszanak. Amikor játszottak, a lány különösen sokat mosolygott, így alaposan megfigyelhette. Egy nap az esti sétán kísérte őket észrevétlenül, amikor egy fenyegető alak állt a lány útjába. Kabált, és felrúgta a vicsorgó kiskutyát.

Zoltán ösztönösen cselekedett: hörögve rontott rá az alakra, megpróbálta felborítani, közben ütötte és marta. Az első ütés a férfi arcát érte. Az alak keze másodjára is lendült, Zoltán vállába éles fájdalom hasított, amikor a támadó ütése utolérte. Miközben a földre zuhant, homályosan még látta, ahogy a másik elfut és ismeretlen emberek gyűlnek köréjük.

Az arcán érezte a kiskutya nedves orrát, ahogy az szűkölve húzódott hozzá közelebb. A lány is Zoltán fölé hajolt. Mielőtt a férfi körül sűrűsödni kezdett a sötétség, felnézett a lányra, és életében először valódi mosolyra húzta az ajkait. Így kezdődött az ő történetük...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.