szex kibeszélő tavasz magazin vonzalom libidó
Szekrénybe kerülnek a télikabátok, egyre lengébben öltözünk és már maszk sem takarja az emberek arcát. Itt a jó idő, virágillat száll a levegőben, téli álmából ébredezik a természet és a libidó, én mégsem érzem azt, hogy bárkit is el akarnék kapni és megpörgetném vele a világot.

Az elmúlt három-négy hónap volt életem egyik legnehezebb időszaka. Nem közvetlenül engem sújtottak a gondok, de a családi problémák olyannyira rátelepedtek a mindennapjaimra, hogy szürke felhőbe burkolták az agyamat. Minden okom meg lett volna arra, hogy élvezzem az életet, hiszen végre megkaptam, amire vágytam: boldog párkapcsolatot, saját egzisztenciát és függetlenséget. Kinyílt a világ és nem kell senkitől engedélyt kérnem. Ráadásul megint azt csinálhatom, amit szeretek, tehát a munkában is megtaláltam az örömömet.

Mégsem tudtam mosolyogni, nem voltam képes ellazulni, kiélvezni a pillanatot. Bármerre jártam és bármit csináltam, mindig ott volt a fejemben az, amin anyának most keresztül kell mennie. Egyszerűen ezen a szűrőn keresztül éltem az életemet, így ettem, kirándultam, szórakoztam. Talán csak egy-két percre tudtam átadni magamat az élménynek, mert szinte rögtön előrefurakodott az a gondolat, ahogy anya otthon ül egyedül, a hideg lakásban. Nyilván nem ennyire rossz a helyzet, de képes voltam egyre mélyebbre húzni, reszketésig stresszelni magam.

Ilyenkor pedig elfogott a bűntudat. Egyfelől anya miatt, hogy nem teszek meg érte mindent, még segítenem kellene és folyamatosan töröm a fejemet a megoldásokon, másrészt rosszul érzem magam, amiért a párommal töltött közös időben nem vagyok jelen. Fejben máshol járok, és ezt ő is látja rajtam. Nem teszi szóvá, de ki tudom olvasni a tekintetéből, hogy pontosan tudja, mi zajlik a fejemben. Direkt nem beszélek már a problémákról, mert semmi újat nem tudnék mondani, a bajaimat pedig nem akarom másra zúdítani.

A szürke köd belepte az elmémet és lett ennek az egésznek egy nem várt mellékhatása. Eltűnt a libidóm. Sosem volt gond velem, sőt éppen ellenkezőleg. Az a típus vagyok, aki attól is izgalomba jön, ha a szexre gondol, meglát egy formás testet vagy egyszerűen a szél megérinti az intim részeit. Az elmúlt hónapokban viszont egyre kevésbé volt kedvem gyűrni a lepedőt. Megijedtem, mert azt hittem, hogy már nem kívánom a páromat, hogy elmúlt valami és ettől a gondolattól a rosszullét kerülgetett.

Forrás: Shutterstock

Akkor nyugodtam meg, amikor ráébredtem, hogy nemcsak a szerelmem, hanem senki más sem vonz. Furcsa, ugye? Nem egy szép dolog, de régen mindenki után megfordultam, vagy alig leplezhető pillantással mértem végig a villamos utazóközönségét. Most viszont szinte teljes volt az apátia. Nem érdekelt semmi és senki, és még a pornó sem indított be. Márciusra hatalmasodott el rajtam a téli depresszió, legalábbis valami ehhez hasonló érzés kavargott egyszerre a fejemben és a hasamban.

Nem kezdeményeztem, és inkább elfordultam az ágyban a másik oldalra, csak ne kelljen nemet mondanom a közeledésre.

A hónap végére viszont valami megváltozott. A problémák nem oldódtak meg, mondhatni megmerevedtek a frontvonalak, de én mégis újjászülettem. Lehet, hogy a tavasz berobbanása, az hogy egyre tovább van már világos, és érezni egyfajta különleges illatot a levegőben, ez mind segített abban, hogy kitisztuljanak a gondolataim. A szürke köd lassan feloszlott és már nem a problémákat, hanem a lehetőségeket látom magam előtt.

Közhelyes mondás, hogy minden fejben dől el. Sokszor köze nincs ennek az igazsághoz, mégis vannak bizonyos helyzetek, amikor nekünk kell kihúznunk magunkat a bajból. Várhatjuk mástól a segítséget, reménykedhetünk a csodában, de ha nem teszünk érte, semmi sem fog történni. Fejben kell megszületnie az elhatározásnak, és mindig a boldogságot kell válasszuk, mert le lehet élni az életet úgy is, ha folyamatosan bosszankodunk, és úgy is, ha mindenben megtaláljuk azt a pici jót.

Arra jutottam, hogy van, amit nem nekem kell megoldanom. Nem dönhetek más helyett, és van amit el kell engedni, különben rámegy a saját életem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.