szerelem romantika kibeszélő párkapcsolat érzelmek
A romantikáról sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a férfiak számára egy szükséges rossz a kapcsolatban, mely csak az időt, a pénzt és az energiát viszi el, továbbá csupán arra jó, hogy lerövidítse az ágyig vezető utat.

Bevallom, nekem még nőként is igen erős előítéleteim voltak a romantikusnak bélyegzett dolgokkal kapcsolatban, kislányként meg egyenesen kiröhögtem azokat, akik szerint azokat bárki őszintén mondja vagy műveli, illetve elhiszi.

Valahogy mindig úgy éreztem, hogy ilyenkor a férfi lemegy kutyába és becsicskul a nőnek, aki aztán ugráltatja, tesztelgeti és legfeljebb utána engedi őt magára párzás céljából. (Végül is, ha belegondulunk, az állatok ugyanígy viselkednek a természetben: van tánc, különböző hanghatások produkálása, apró ajándékok, melldüllesztés, verekedés...)

Én megfogadtam magamban, hogy biztos nem leszek olyan idegesítő csaj, aki elvárja az úgynevezett romantikus gesztusokat a kiszemeltjétől vagy a párjától, hiszen az őszinte érzések és a mély beszélgetések számítanak, nekem nem kell virág, szívdobozos bonbon, gyertyafényes vacsora és egyebek.

Azt gondoltam, milyen jó arc vagyok, velem nem szükséges vesződni, mellettem nem kell görcsölni, csak érezzük jól magunkat és kész. Azzal azonban nem számoltam, hogy ha egy férfi igazán szerelmes, igenis fontos neki, hogy tejben-vajban fürössze a kedvesét, mert részben ettől érzi magát férfinak.

Forrás: Shutterstock

Sajnos kellett ahhoz néhány csalódás, hogy ezt realizáljam, de ma már gond nélkül meg tudom élni a nőiességemet, élvezem és el is várom a kényeztetést, hiszen én is sokat invesztálok a kapcsolatokba.

Gyakran egy 2Arc rapszövegrészlet jut eszembe erről a jelenségről:

Így van! Amíg az ember nem találja meg azt, aki mellett felvállalhatja a gyengéd, sebezhető énjét, nem esik jól neki a romantikázás.

Nagyon jót mulattam a múltkor a páromon, amikor konkrétan követelte a szívecskés cukimacis Messenger-matricákat, és ha mástól hallok ilyen történetet, nem is biztos, hogy elhiszem. De igenis minden pasiban ott rejlik a született romantikus, és ha ezt az oldalukat nem akarják megmutatni, akkor gyanítható, hogy nincsenek oda azért a nőért, akivel éppen kavarnak vagy együtt vannak.

Ez persze idővel kialakulhat, de minden kapcsolat más, nem lehet kijelenteni, hogy „Ha X hónap után nem kezd el élőzenés gyertyafényes vacsorákra hurcolni és nem vár minden hétvégén friss csokor virág az asztalon, akkor felejtős az egész!"

Mindenki számára mást jelent a romantika és ha ilyen dilemmába kerülsz, azt érdemes felülvizsgálnod, hogy te elégedett vagy-e és mindketten nagyjából ugyanannyi energiát fektettek-e a kapcsolatba. Végtére is ez fontos, nem pedig az, hogy a külvilág mit gondol a viszonyotokról.

Szerinted fontos a romantika egy párkapcsolatban?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.