szerelem kibeszélő ellentét vonzalom extrovertált párkapcsolat kapcsolat szenvedély introvertált férfivélemény
Mind ismerjük a mondást, miszerint az ellentétek vonzzák egymást. Bár az állítás remek alapot biztosít a romantikus történeteknek, a valóságban megvannak a maga hátrányai is, ha olyannal kezdünk, aki a miénktől teljesen eltérő világban él.

Ki ne ismerné azt a klisét, amikor a szende, jószívű lány fülig szerelmes lesz a rosszfiúba, aki egy teljesen új világot nyit meg előtte azzal, hogy a pontos ellentéte. Láttuk ezt filmekben, könyvekben, sorozatokban, na meg persze az életben is eleget, hiszen nem egy a valóságtól elrugaszkodott példáról van szó. Az, hogy az ellentétek vonzzák egymást mindig is igaz volt és mindig az is marad, ez azonban általában inkább a világ megismerésének és új izgalmak keresésének az alapja, nem pedig stabil kapcsolatoknak és hosszan tartó szerelemnek.

Ha csak a pozitívumokat nézzük, akkor kevés izgalmasabb dolog létezik annál, mint összegabalyodni valaki olyannal, aki egy teljesen új világot nyit meg előttünk. A mindennapok hajlamosak szürkeségbe hajlani az idő múlásával, a világlátásunk, a szabadidős tevékenységeink, a baráti körünk, a mindennapi teendőink mind rögzülnek, és valaki, aki a miénktől teljesen eltérő, adott esetben ellentétes módon éli az életét, akarva akaratlanul is csábító lesz. Főleg akkor, ha ehhez az ellentéthez vonzalom is társul.

Az ilyen kapcsolatok kiutat ígérnek a megszokottból, megmutatják, hogy máshogy is lehet élni az életünket. Ideális esetben képesek olyan új perspektívákat mutatni, amiket addig hiányoltunk az életünkből, új mederbe terelik a mindennapjainkat. Felpezsdíthetik a közösségi életünket, kimozdítanak a komfortzónánkból és rávilágítanak arra, hogy mi is az, amit talán addig hiányoltunk az életünkből.

Forrás: Shutterstock/Copyright

Csupa pozitív dolog, ami viszont nem jelenti azt, hogy könnyen menedzselhető egy kapcsolat valaki olyannal, aki ennyire kívül mozog az addigi komfortzónánkon.

Hiszen a hirtelen változások izgalma mégiscsak megpróbáltatás, ami idővel könnyedén fárasztóvá és terhelővé válhat. Hosszútávon nehéz kapcsolatban lenni valaki olyannal, akinek az alapvető értékrendje és életstílusa gyökeresen különbözik attól, amit magadénak tudsz. Introvertáltként például nem egyszerű egy extrovertált partnerrel élni az életet. Izgalmas tud lenni, hiszen az ember akkor is vágyik a nyitottságra és az impulzusokra, ha alapvetően zárkózott, hosszútávon azonban kimerítővé válik a túl sok változás, és ösztönös reakciója az embereknek ilyenkor a stabilat, az ismerőset keresni, hiszen az kapaszkodóként szolgál.

A felületes kapcsolatokban felpezsdítenek az ellentétek, ahogy azonban mélyülnek el az érzelmek és egyre komolyabban gondolkodtok a jövőről, kiütköznek azok az alapvető különbségek, amelyek a világlátásotokat és a személyiségeteket jellemzik. Úgy pedig nehéz valakivel közös életet építeni, hogy fundamentális dolgokban tér el egymásétól a véleményetek. Eleinte csak olyan apróságokon különböztök össze, hogy mit egyetek, vagy mi legyen a hétvégi programotok. Az idő előrehaladtával azonban a párkapcsolatokban egyre több olyan megpróbáltatás, nehéz helyzet áll elő, melynek megoldásához elengedhetetlen, hogy összhangban legyetek. És kezdeti izgalmak ide vagy oda, ezen a ponton az ellentétek már nem vonzóak, csak különbségek, amelyek nehezítik mindkettőtök életét.

Nyitókép: Shutterstock

Mit gondolsz, mennyire okoz nehézséget a párkapcsolatban, ha az egyik fél inkább introvertált, a másik inkább extrovertált?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.