illúzió make-up hamis kép arc kibeszélő smink valóság smink nélkül szépség
Egy szép és igényes smink csodákra képes, hiszen számos előnyös tulajdonságunkat és vonásunkat kihangsúlyozhatjuk vele, emellett önbizalmat is ad. Teljesen megváltozik tőle az arcunk és hihetetlen átalakulásokon mehetünk keresztül. Vannak olyan lányok, akik a nap 24 órájában úgy néznek ki, mintha egy profi sminkestől léptek volna ki. Ők azok, akik csakis így tudják elképzelni magukat, és ha nincsenek kisminkelve, szinte felismerhetetlenek.

Egyik kedvenc mondásom a „kevesebb néha több". Szerintem ez a sminkelési trendek kapcsán is igaz, hiszen sokszor elég egy-egy lazább ecsetvonás, egy kis pirosító vagy bronzosító, és egy pici alapozó, és máris természetesebben nézünk ki, mint azok, akik tetőtől talpig ki vannak festve, ráadásul igen erősen.

Én teljesen átlagosan sminkelek, és amikor így teszek, próbálok kevés, mégis nagyon ízléses, hangsúlyos vonást felvinni, mert nem szeretem, ha ki sem látszom a szemceruzából, vagy folyik az alapozó az arcomról. Persze, már lehet kapni tökéletes bőrbarát és minden igényt kielégítő sminkdolgokat, melyeket elég vékonyabb rétegben is felvinni, de igenis látszik valakin, ha túlzásba viszi a reggeli make-upot. Sőt, van olyan nőtípus, aki hosszan készül indulás előtt, és biztosra veszem, hogy a sminkeléssel órákat eltölt. Ezzel természetesen semmi gond nincsen, hiszen mindenkinek arra van ideje, amire megteremti magának.

Forrás: Shutterstock

Az viszont nagyon kínos, ha valaki folyamatosan sminkben van, és szinte nem is ismerjük anélkül, mert nem láttuk még sohasem a natúr arcát. Biztos mindegyikünknek van legalább egy – akár távoli – ismerőse, akit, amikor meglátott festék nélkül, szinte megijedt tőle. Nekem is van egy ilyen, igaz, az egyik barátom mesélt a lányról, tehát én nem ismerem csak hallomásból. Amit tudni érdemes róla az az, hogy amikor a srác összejött vele, nemigen látta smink nélkül.

A barátom azt mesélte, hogy amikor reggel felkeltek, a lány már ki volt kenve, és ő biztosra vette, hogy már korán reggel felrakta magára a sminket, este pedig abban tért nyugovóra, és fürdéskor sem mosta le az arcát. Aztán egyik alkalommal a barátom elment dolgozni, de elfelejtett valamit, és vissza kellett szaladnia érte. Kinyitva az ajtót ott állt a lány előtte teljesen natúr arccal, borzasztó állapotban, csúnya bőrrel és tele pici pattanásokkal. Valószínűleg azt gondolta, a srác már biztos nem megy haza nap közben, és a következő találkozóra ismét fel tudja dobni a sminket, és nem számított arra, hogy meglephetik. Utána még egy darabig együtt volt a barátom a lánnyal, és nem emiatt szakítottak, de a további kapcsolatukra igencsak rányomta a bélyegét a tény, hogy a lány festék nélkül nagyon csúnya volt.

A rosszul megválasztott és túlzásba vitt smink egész nap elfedi az arcot. Szerintem egy idő után rettentően öregíti és ráncosítja az arcbőrt, főleg akkor, ha tényleg egész nap abba van valaki, és még alvásra sem mossa le. Aki mindig ki van festve, hamis képet mutathat magáról a körülötte lévőknek, mert nem látják a valódi adottságait. Merjük vállalni önmagunkat, és olykor ne féljünk a természetes arcunkat megmutatni a világnak, mert mindegyikünk egyedi, külön egyéniség, és mindenkiben ott rejlik a természetes érték és szépség.

Nyitókép: Shutterstock

Te mennyire sminkeled magad?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.