A szex megoldás lenne az élet minden problémájára?

A szex nagyon sokféle lehet. Szexelünk a gyermekáldás érdekében, szerelemből, odaadásból, unalomból, kíváncsiságból, ha jó kedvünk van, ha levertek vagyunk. Szexelünk a hatalomért, vagy hogy jobban megismerjük magunkat vagy a partnerünket. A szex sokféle lehet, és sok esetben nem is két ember egyesüléséről szól.

Botond már gyerekkora óta rajongott a zenéért. Mindegy volt, hogy klasszikus, jazz, pop, rap, rock vagy alternatív, mindegyikben képes volt megtalálni a számára kedveset. Korán egyértelművé vált számára az, hogy ez az ő útja, és ha nem foglalkozhat zenével, nem is akar foglalkozni semmi mással. Örökké zenét hallgatott, ha pedig mégsem, akkor dúdolt, dobolt az asztalon, a combján, a konyhai edényeken. Fiatal felnőtt korára már több művészeti intézményt kijárt, és mindig csak egyetlen cél lebegett a szemei előtt: sikeres, elismert zenész akart lenni.

Éjt nappallá téve gyakorolt, koncertekre járt, képezte magát, kereste az új hangzásokat, és mindent feláldozott annak érdekében, hogy elérje az álmát.

Bár a nők világéletében rajongtak érte, őt egy sem fogta meg igazán. Volt néhány futó kalandja, de pontosan tudta, hogy számára a zene az első, és mivel az egész életét ennek rendelte alá, nem hitte, hogy bármi más beleférne az idejébe. Ha pedig mégis lett volna olyan lány, akivel megpróbálta volna, a lány nem viselte el sokáig, hogy örökké az utolsó helyen kullog a fontossági sorrendben. A zenészt pedig nem hatották meg a könnyes szemek, remegő szájszélek, a könyörgés, az ordibálás, a tányértörés. Ha vitás helyzet volt, fogta magát, és inkább elment egy próbaterembe gyakorolni, hogy senki se tudja megzavarni.

Így teltek az évek Botond számára, örökké egyetlen szerelmének, a zenének élve. Nem is gondolt arra, hogy lehetne ezt bárhogy máshogy is, és tulajdonképp nem is hiányzott semmi más az életéből.

Forrás: Shutterstock

Egészen addig, amíg az egyik kedvelt tanára, akire mindenkinél jobban felnézett, és igazi mesterének tartott, fel nem borította a világról alkotott minden képét.

Szögezzük le, Botond a kezdetektől csodás zenész volt. Mindig minden hang a helyén volt, sosem tévesztett ütemet, odafigyelt a társai játékára, példásan használta a hangszerét. De hiába volt a rengeteg befektetett idő és energia, hiányzott az az átütő plusz. A megfogalmazhatatlan fűszer, dög, szenvedély, vagy nevezzük bárminek. Ez a valami csak akkor születhet meg egy emberben, ha érik külső ingerek, amelyek megihletik, tanítják az életre, érzelmi hullámvasútra viszik.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb művészek, legyen szó írókról, költőkről, festőkről, szobrászokról mind nehéz sorsúak, kicsapongók, bogarasok voltak, hiszen kell valami, ami táplálja a kreatív elmét. Botond viszont élt a kis buborékjában, és pont a kalandok hiánya ütközött ki a játékán minden egyes alkalommal.

"Nem rossz, nem rossz, amit csinálsz, de látszik a zenéden, hogy nem szexelsz eleget" - jelentette ki a mestere egy alkalommal, akire már szinte egyfajta istenségként tekintett.

Innentől pedig nem volt mit tenni, a fiatal zenész elhitte, hogy valóban a testi örömök hiánya választja el a művészi kiteljesedéstől, így azonnal bele is vágott az újabb "zenei" projektbe.

A legendák szerint három hónapon keresztül nem volt olyan nap, hogy ne feküdt volna le valakivel. Volt, akivel többször, volt, akivel csak egyszer. Különösebb élvezetet nem talált a légyottokban, de amint érezte, hogy nincs kedve hozzá, azonnal felidézte az előtte lebegő célt. Továbbra is ő akart lenni a legjobb muzsikus a világon, és nem volt olyan dolog, amit ne lett volna hajlandó megtenni érte.

Úgy tekintett a szexre, mintha házifeladat lett volna, pipálgatta a napokat, az együttléteket, mintha minden egyes nő eggyel közelebb vitte volna a hőn áhított sikerhez.

Hogy a tulajdonképp nem kívánt légyottok elérték-e a hatásukat, és megadták-e azt a valami pluszt, hogy a szenvedély nélküli szenvedély végül elérte-e a hatását, és ma ő hazánk egyik legelismertebb zenésze, vagy továbbra is várat magára a siker, nem tudni.

Mindenesetre felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg a szex lenne a megoldás az élet minden problémájára?

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek