bizalom kibeszélő csalódás barátság
Ha az életemről egy mesét kellene írni, akkor a műfaja tragikomikum lenne, és az volna a címe: Egy lány, aki elveszett az ígéretek erdejében.

Mikor önhibámon kívül betévedek ebbe az erdőbe, még pozitív vagyok, és vidám. Barna szemem élénken, bizalommal telve csillog. Fekete hajamat borzolja a lágy szellő, mint egy támogatni hivatott kéz. Utam elején még mosolygó, segítőkész arcok vesznek körbe, de ahogy egyre mélyebben eltévedek, segítőim eltűnnek. Pont úgy, mint a való életemben, a valós a kapcsolataimban.

Valahányszor a dolgok mélyére merültem, és megtapasztaltam a feltétlen bizalmat bizonyos emberekkel szemben, szépen, fokozatosan ritkulni kezdett a kapcsolattartás, majd köddé váltak.

A legegyszerűbb és legkevésbé fájó példák erre a közösségi médiában megismert random emberek. Nem egyszer volt már olyan, hogy valaki teljesen ismeretlenül rám írt, mondván, hogy szimpatikus a profilom, és miután felfedeztünk néhány közös érdeklődési kört, szóba elegyedtünk egymással. A „minden csoda három napig tart" elv alapján ezek a beszélgetések ideig-óráig, maximum egy hétig, ha kihúzták.

Általában azért, mert az elején nagyon lelkes illető hirtelen elhallgatott, nem válaszolt az utolsó üzenetemre, amit írtam.

Persze emellett ő aktívkodott a saját felületén, és szerencsétlenségére a Látta-funkcióból tudtam, hogy olvasta az utolsó üzenetem. Néha ilyenkor még vettem a fáradtságot, és próbáltam lehetőséget teremteni a beszélgetés folytatására, ám a kommunikáció teljesen zátonyra futott.

Ezeken még túl tudom tenni magam - végül is egyébként sem szeretek látszat csevegéseket folytatni. Az viszont már sokkal fájóbb, amikor valakinek számítani kezdenek a szavai, amikor érzelmileg építkezni kezdek, tele reményekkel, és ezt követően ér csalódás. Ez nem csak párkapcsolati, férfi-női szempontból történhet meg, hanem akár értékesnek hitt barátságok esetében is.

Forrás: Shutterstock

Másfél éves online kapcsolattartás után azt hittem, hogy a találkozásunk egyfajta mérföldkő lesz. Beültünk valahova, beszélgettünk, Rami pedig azzal kecsegtetett, hogy elküldi a CV-met ide-oda, mert segíteni szeretett volna a munkakeresésben. Beszéltem már neki többször arról is, hogy szeretném gyökeresen megváltoztatni az életmódomat, mire ő azt mondta: összehoz engem egy teammel, ahol van edző, életmódtanácsadó, ha akarom stylist, és sminkes is. A kávézás után egy öleléssel búcsúztunk, és két külön irányba indultunk.

Rami szőke haját és az én fekete loboncomat is jóleső, meleg szellő borzolta - pont, mint amilyen a kávé volt, és amilyennek a kapcsolatunkat éreztem. Mivel nem akartam azonnal letámadni, csak hétvégén szedtem össze mindent és küldtem át e-mailben számára, hogy aztán továbbíthassa, ahová gondolja. Ezután pedig ott kötöttünk ki, ahol a fentebb említett esetekben...

Néha váltottunk pár sort, és mindig azzal zárta a beszélgetéseinket, hogy „remélem, hétvégén már fel tudlak hívni". Három hétvége után már nem számoltam, mennyi telt el, de továbbra sem jelentkezett. Nem zavart volna ez a dolog annyira, ha közben nem azt látom, hogy miközben nekem nem ír, vagy nem hív fel, posztokat írni - jó hosszú litániákkal -, és story-kat kipakolni van ideje. Sosem voltam az a számonkérő típus, pláne, ha nekem ajánlottak fel támogatást, segítséget. Így nem éreztem fairnek, hogy konkrétan rákérdezzek, hogyan is állnak a dolgok. Eleve nehezen fogadok el segítséget, így az ilyen szituációk nálam többszörösen is bizalom-próbák.

Nem szerettem soha a ghost-embereket, és bár csak a bizalmamat, a jóhiszeműségemet adtam a kezébe, nem az életemet, némi korrektség jól esett volna. Ha azt mondja, hogy „figyelj, mégsem tudok segíteni", vagy „ne haragudj, nem jön össze".

Azonban még így is hálásnak kellene lennem, mert e nélkül az „elhagyatottság" nélkül nem vettem volna kezembe magam ügyeinek irányítását.

Persze ettől még jól esett volna, ha a látszólag könnyítésnek dobott mentőmellényt nem szúrják ki egy késsel, amikor már kezdem elhinni, hogy tényleg létezik. De van ám ennek tanulsága is: ne kövesd vakon az eléd dobott mézesmadzagot. Ha mégsem érkezik segítség, keress magadnak egy saját utat, amin olyan tempóban haladsz, amilyenben csak szeretnél.

Pokk Brigitta

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.