döntéshozatal kibeszélő halogatás
Még bizonytalan vagyok. Majd holnap kitalálom. Ráérek még ezt eldönteni. Talán. Most még nincs itt az ideje. Ha te is ehhez hasonló gondolatokkal tartod magad kómában, akkor ez a cikk neked szól!

Miért veszélyes strucc módjára bedugni a fejed a homokba és elmenekülni a döntés meghozatala elől?

Mi lesz, ha folyton csak növekszik az elvégzetlen feladataid listája?

Mert döntést hozni nagyon nehéz feladat. És a döntés halogatásának következménye pont ugyanaz, mintha a csekkek befizetését halasztgatnád napról napra: előbb-utóbb lekapcsolják az áramot, aztán kuksolhatsz a sötétben. És ez alól nincs kivétel!

De vegyük csak át, hogy mit tehetsz, ha te is beleestél a 22-es csapdájába. Tudod, abba az állapotba, amikor inkább alszol még két órát, mert úgy kb. nagy ívben nem érdekel az elvégzendő feladatod, aztán felkelsz és örül a fejed. Nagyjából tíz percig, mert utána már az örömöd felváltja a feszültség, és kiver a víz, hogy késésben vagy. Lássuk a medvét!

  • Megvan a csávó akivel két hete chatelgetsz, de még nem válaszoltál a randi meghívására, mert nem tudod, kidobd-e az aktuális pasidat?
  • Vagy a barátnőd, aki lehívott egy koktélra, és most éppen rád vár? Miközben te azon filózol, vele menj vagy inkább a szomszéd sráccal moziba?

Észrevetted már, hogy a döntésképtelen emberek több időt töltenek alvással és oldalak böngészésével meg minden olyannal, ami egyfajta hipnózisként vonja el őket a külvilágtól?
Ez azért van, mert annyira zavarodottak, hogy legtöbbször inkább nem lennének sehol. És ez gáz!

Rettenetesen pitiáner dolog, ha nem tudsz döntést hozni, ha lusta vagy mérlegelni és minden álmod egy passzív kisnyugdíjas világban römizni, tudattalanul.

Egyszerűen azért, mert addig halmozod a kihagyott döntések számát, míg végül eljutsz a felismeréshez: te valójában nem is éltél igazán. Csak úgy léteztél, mint egy gomba. Egy jelentéktelen kis senki.

Forrás: Shutterstock

Mert az életben a döntéseid tesznek valakivé. A cselekedetek, amiket letettél arra a bizonyos asztalra.

Akkor te miért akarsz senki lenni?

Fogadj meg egy tanácsot, és kezdj el élni! Soha egyetlen percet se tölts el úgy, hogy nem tudod a miértjét. Azért aludj, hogy kipihend magad, ne azért, hogy teljen az idő!

  • Egyáltalán miért akarod, hogy gyorsabban ketyegjen az óra?

Ja igen, az ócska duma, amivel áltatod magad, hogy az idő mindent megold. Ezt felejtsd el!

Töltsd minden perced hasznosan! Ha egy döntés nehéz, akkor azt az időt, amit zombi állapotban töltenél, hasznosítsd inkább és mérlegelj!

Gondold végig a pozitívumokat és a negatívumokat! Rágj át néhány esetleges végkimenetelt! De kérlek, ne komplikáld túl! Ugyanis a dolog a legtöbb esetben itt bukik el.

Ha madarat akarsz venni, ne azon gondolkodj, mi lesz vele, ha véletlenül becsapódik a lakásodba egy űrhajó. Ami pedig még ennél is fontosabb, ne akarj szent lenni! Nem lehetsz mindenkinek jó. Tanuld meg, hogy két tányérból egyszerre nagyon nehéz enni. És nevetséges is.

A döntésed ne arról szóljon, hogy mindkét fél jól járjon, hanem egyszerűen arról, hogy Te mit szeretnél.

Ilyen egyszerű. Szóval, ha sikerült ezt mind megemészteni, akkor most már leszel szíves előbújni a vackodból és megmutatni a világnak, hogy embernek való vagy?

Nyitókép:shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.