szerelem romantika kibeszélő társas magány párkapcsolat párkeresés szingli kapcsolat biztonság egyedüllét
Andi már régóta nem volt boldog, sőt, ha jobban belegondolt, sosem volt az igazán Ákos oldalán. Köztük sosem volt lángoló szerelem, inkább kölcsönösen megszerették és elfogadták egymást, amolyan érett felnőtt módon.

5 éve voltak együtt, nem egy nagy idő, de ahhoz épp elég, hogy Andi el tudta dönteni, hogy nem Ákos oldalán szeretné leélni az életét. Elvoltak egymással, mint két nyugdíjas, de már ezer éve nem csináltak közös programot, a szex pedig mint kötelező elem jelent meg a kapcsolatukban. Minden héten péntek este, ez már rutinná vált. Ákos sosem volt az a típus, aki szenvedélyesen a falhoz vágta volna, de Andi mindig azzal vigasztalta magát, hogy legalább megbízható, ő aztán biztosan nem fogja soha megcsalni.

Nem is csalta meg, bár nagyon ideje se lett volna rá, Ákos vagy dolgozott vagy a számítógép előtt ült és programozott. Nagyon jól elvolt a kis saját világában, nem igényelt túl nagy társasági életet, az viszont nyilván kényelmes volt, hogy Andi ott van, és ha épp van rá igénye, van kihez szólnia. Andi ezzel szemben mindig nagy partiarc volt, a társaság középpontja, bár már ez is olyan régen volt, hogy alig emlékezett az akkori önmagára.

Amikor összejöttek Ákossal, még egy ideig mentek ide-oda, aztán összeköltöztek és maradt az esti filmnézés és a popcorn. Végül pedig már az sem, egy ideje már mindenki csinálja a maga dolgát.

Forrás: Shutterstock

Andi egy ideig hazudott magának, hogy jó ez így, biztonságos, neki aztán nem kell aggódnia, mint a Szilvinek, akinek a pasija állandóan a haverjaival sörözik és bulizgat, Ákos legalább egy biztos pont, akire mindig lehet számítani.

Az állóvizet végül az kavarta fel, hogy bepasizott az egyik legjobb barátnője, Lilla, és ódákat zengett a srácról, hogy mennyire odaadó és szenvedélyes. Halálosan odavan érte, virágot hoz, étterembe viszi és már a közös nyaralásukat is eltervezték. Andi csak hallgatta, és azt érezte magán, hogy egyre frusztráltabb lesz. Bezzeg Ákos sosem hoz virágot, szerinte az étterem pénzkidobás, a nyaralás pedig időpocsékolás. Ahogy hazatartott, először ismerte be magának, hogy ő bizony nem boldog ebben a párkapcsolatban. Sőt, lehet, hogy sosem volt az igazán, csak már mindenáron szeretett volna valaki mellett megállapodni.

Végülis 30 éves, ebben a korban már illik valakivel összeköltözni és családot alapítani. Mivel mindig is megfelelési kényszerrel küzdött, így sosem az volt számára a legfontosabb, hogy őt mi tenné boldoggá - talán maga sem tudta. Az viszont nagyon fontos volt, hogy megfeleljen a környezetének, a családjának és a barátainak. Amikor Ákossal találkozott, épp túl volt egy „se veled, se nélküled" kapcsolaton, érzelmileg megtépázva, ő pedig csak biztonságot akart és azt, hogy legyen valaki mellette. „A lángoló szerelem úgyis elmúlik, nincs értelme loholni utána" – mondogatta magának rendszeresen.

Ahogy hazafelé tartott, elképzelte, milyen lenne Ákos nélkül az élete, milyen lenne egyedül kelni és feküdni, valamint újra elkezdeni ismerkedni. Már a gondolattól is összeugrott a gyomra, teste-lelke nem kívánta a Tindert, a randizást. „Úgyis minden férfi ugyanolyan, legalább Ákost már ismerem" – vigasztalta magát. Rögtön szorongani kezdett attól a gondolattól is, hogy esetleg évekig újra egyedül kellene élnie, ráadásul harminc felett, micsoda szégyen, nem, ez nem történhet meg vele.

Mire hazaért, már tökéletesen meggyőzte magát, hogy igazából arany élete van. Ákos nem szól bele, azt csinál, amit akar, a maga módján szereti őt, ezt értékelni kell és nem szabad telhetetlennek lenni! Biztos Lilla pasija is megunja majd a heves udvarlást és ők is egy unalmas pár lesznek. Hisz ez az élet rendje, mindenkivel ez történik. „Az örökké tartó, lángoló szerelem csak az amerikai filmekben létezik" – gondolta, nyomott egy puszit Ákos arcára, majd gyorsan posztolt egy közös képet az Instagramra, hadd lássák mások is, hogy ők igenis boldogok.

Nyitókép: Shutterstock

Langyos állóvíz a biztonságot nyújtó ember mellett, vagy romantika, szenvedély és izgalom? Mit választanál?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.