párkapcsolat család kibeszélő találkozás ünnep
A párod szüleivel való első találkozás vízválasztó lehet későbbi kapcsolatotok szempontjából – bár, az igazat megvallva... az összes többi is. Tökéletesen induló szerelmi viszonyokat tettek már tönkre házsártos anyósjelöltek, vaskalapos apák, vagy épp a minden lében kanál testvérek.

Tény, hogy az új, potenciális családoddal való kezdeti összecsiszolódás során szinte elkerülhetetlenek a mulatságos bakik, az arcpirító megjegyzések és a furcsa véletlenek. Nincs ezzel semmi gond, ha egyébként mindannyiótokban megvan az arra irányuló jó szándék, hogy közös nevezőre kerüljetek. Ez azonban sajnos nem mindig alakul így. Álljon itt néhány emlékezetes történet, melyek akár az Apádra ütök című filmben is megállták volna a helyüket.

Barbi (29) már az első közös családi éttermezés alkalmával megtapasztalta, milyen is egy igazi anyóstigris. Amikor a barátja és az egyébként nagyon jó fej apukája ideiglenesen eltávoztak az asztaltól, anyuka odasziszegte az akkor 25 éves Barbinak, hogy reméli, gondoskodik a fogamzásgátlásról, mert nem szeretné, ha a felelőtlensége által bosszúságot okozna egyetlen kicsi fiának. Barbi közölte vele, hogy felnőtt, „ivarérett" nőként természetesen tisztában van azzal, hogy működnek ezek a dolgok, és ezzel le is zárta a témát. A kapcsolatból végül nem lett házasság és gyerek, bár Barbi nem bánta, mert ilyen anyóst az ellenségének sem kívánt volna.

Forrás: Shutterstock

Kíra (22) hüvelygyűrűvel védekezett az első kapcsolata során, ám, mivel nem akart menstruálni a nyaralás alatt, a betegtájékoztató utasításai szerint azonnal feltette a következő gyűrűt, nem várta meg az egyhetes szünetet. Ez enyhe hormonzavart eredményezett nála, ezért váratlanul megjött neki, épp, amikor a barátjánál aludt. Csak utólag vette észre, hogy tiszta vér lett a lepedő, rendesen ki is akadt emiatt, de a barátja megnyugtatta, és elment, hogy kimossa a foltot a fürdőszobában. Útközben összefutott az anyjával, aki, mikor megtudta, mit csinál, szúrós szemmel Kírára nézett, és azt mondta a srácnak: „Ez nem a te dolgod..."

Petra (33) közös karácsonyi ünneplésre készült kedvese családjával, akik megkérdezték tőle, milyen ajándékkal készüljenek számára. Mivel már jó pár éve ismerték egymást, praktikus ötlete támadt: írt egy listát azokról a tökéletesen megfizethető meglepetésekről, melyek közül bármivel örömet lehetett neki szerezni. Szerepelt rajta a bőrbarát hidratáló szappan, ráadásul Petra odaírta azt is, hogy ekcémája miatt nem használhat bolti tusfürdőket. Mi lapult a fa alatt a díszzacskójában? Persze, hogy előre csomagolt, tucatmárkás tusfürdő és folyékony szappan...

Hannát (36) kissé megtréfálta a technika ördöge. Volt egy közös messengercsoportjuk a barátja konzervatív, vallásos családjával, és sajnos elfelejtett chatablakot váltani, mielőtt elküldte azt a pasijának szánt üzenetet, hogy „Nagyon várom, hogy hazaérj és úgy megdugj, hogy utána lábra se tudjak állni." Bár nem lett belőle balhé, Hanna az eset után hónapokig alig bírt anyósjelöltje szemébe nézni.

És végül álljon itt a saját sztorim: néhány hónapja voltunk együtt a sráccal, mikor megtudtam tőle, hogy a nagynénje, aki egyébként végig mézesmázosan viselkedett velem, azt tanácsolta a barátomnak, hogy ne pazarolja rám az idejét, mert csak a pénzét viszem. Elborult az agyam, mert én akkor az a típusú lány voltam, aki mindig mindenből kivette a saját részét, bárhová mentünk, felesben fizettünk, mert számomra így volt komfortos. A következő személyes találkozásunk alkalmával félrehívtam az asszonyságot, és megkértem szépen, hogy mielőtt meggondolatlan kijelentéseket tesz, legyen szíves, tájékozódjon a teljes igazságról.

Te hogy kezeled, ha kínos vagy felháborító helyzetbe kerülsz a párod rokonai miatt?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.