Férfivélemény: Attól még, mert egy pár vagyunk, a barátaink nem lesznek közösek

barátok kibeszélő közös barátok férfivélemény
Egy kapcsolatban számos tűzkeresztségen kell átesnie mindkét félnek és a sok közül talán az egyik legfontosabb a következő: mit szólnak majd hozzád a barátai?

Minden párkapcsolat kritikus pontja az, amikor eljön az idő, hogy megismerd a párod barátait, hiszen a családja mellett ők azok, akik az életének és a mindennapjainak talán legfontosabb szereplői. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben a legkritikusabb szűrőként működnek, akik bár boldogan, mosollyal az arcukon nyitnak feléd, közben azért éles szemekkel mustrálnak és lángoló karikákon ugratnak át gondolatban, hogy megtalálják a választ a kérdésre: „Elég jó vagy hozzá?"

A próbatételek kiállását követően aztán nemcsak az áldásukat kapod meg, hanem jó eséllyel te is új barátokkal gazdagodsz, legalábbis így lenne logikus, nem? Szerintem azért ennyire ne szaladjunk előre. Egy ideális kapcsolatban fontos az, hogy legyenek közös barátaitok és úgy általában jól kijöjjetek, vagy legalább viseljétek el azokat a haverokat, akik fontosak a másiknak, de ez nem egyenlő azzal, hogy ugyanolyan bizalmas viszonyt ápoltok majd ezekkel az emberekkel, mint a párotok. Ami így van rendjén, hiszen bármennyire is álomszerű egy kapcsolat, a privát szféra megtartása elengedhetetlen, ennek pedig az én-idő mellett a legfontosabb eleme a barátokkal töltött kikapcsolódás.

Forrás: Shutterstock

Közös barátok, a kényszerű mediátorok

A saját barátaid mindig is a te életed szerves részét képezik majd és fordítva, ami nem jelenti azt, hogy idővel ne válhatnának a párod barátai a te életed lényeges részeivé is, de ennek is megvannak a maga veszélyei. Például az, hogy mennyire kellemetlen helyzetbe hozhattok egy közös barátot abban az esetben, ha összevesztek és villámhárítóként kell funkcionálnia mindkettőtök számára. Ha ti is kerültetek már hasonló helyzetbe, akkor pontosan tudjátok, mennyire kimerítő és őrjítő tud lenni egy pár kibékítése vagy a két fél közötti improvizált mediálás. Ilyenkor az ember hirtelen vékony jégen találja magát, hiszen a helyzet elmérgesedésétől függően könnyű beleesni abba a csapdába, hogy az egyik felet – vagy akár mindkettőt – magadra haragítod, akkor is, ha te csak segíteni próbáltál.

Pártatlan segítők és elfogult tanácsadók

Bármilyen krízishelyzetben az egyik legfontosabb első lépés a megoldás felé az, ha megpróbáljuk megvizsgálni a problémás helyzetet a lehető legtöbb szemszögből, ebben pedig ismét csak a barátaink lehetnek a legjobb tanácsadók, hiszen külső szemlélőként sokszor tisztábban látják a helyzetet, mint ahogy azt mi megéljük. Az előző példánál maradva egy párkapcsolati vitában mindkét fél számára fontos, hogy legyen valakije, akivel bizalmasan megoszthatja a gondjait. Vannak barátok, akik bármilyen problémáról is legyen szó, mindig az objektív álláspontot fogják képviselni és persze vannak azok, akik - ha főbenjáró bűnt követtünk is el -, a mi oldalunkon állnak majd.

Mindent egybevetve szó sincs arról, hogy a barátokon „közösködni" gond lenne, sőt, a közös társaságokra szükség van. Ugyanakkor fontos észben tartani azt is, hogy nem dől össze a világ, ha nem kizárólag közös barátaitok vannak, mivel mindenkinek szüksége van olyan emberekre, akik javarészt csak az ő életének képezik a részét.

Nyitókép: Shutterstock

A te baráti társaságodban milyen szerepet tölt be a párod?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.