A szerelembombázás létező jelenség: így kerüld el, hogy melletted robbanjon fel!

szerelem kibeszélő magazin love bombing nárcisztikus szerelembombázás
Sokáig halvány lila fogalmam sem volt arról, hogy létező kifejezés az, hogy szerelembombázás. Aztán az egyik barátnőm megismerkedett egy sráccal, aki amellett, hogy nárcisztikus volt, folyton szerelmes üzenetekkel bombázta Zitát.

Ezzel nem is lett volna semmi gond, hiszen a férjem is így csavart az ujjai köré, de elég fura volt, hogy egy héttel a megismerkedésünk után már arról beszélt, hány gyereket akar tőle és milyen esküvőt szeretne. Zita már akkor mondta, hogy túl gyorsnak érzi a tempót, hiszen még ki se mondták, hogy együtt vannak, de tetszett neki, sőt, kifejezetten élvezte, hogy egy pasi végre komoly jövőképpel áll elő.

Nos, ma már tudom - a pszichológiai tanulmányaimnak köszönhetően -, hogy amit Pityu csinált, valójában szerelembombázás, Zita pedig tökéletes áldozatnak bizonyult, hiszen a kis öncsebülésű nők nagy része bedől az ilyen hapsiknak.

A szerelembombázás

Számtalan kutatás látott napvilágot a nárcisztikus emberekkel kapcsolatban. A szerelembombázás kifejezés is egy kutatásból ered. A tudósok rájöttek arra, hogy sok a hasonló minta az emberek viselkedésében. A szerelembombázás lényegében egy taktika, aminek célja az, hogy a nárcisztikus ember minél előbb megkapja, amit akar.

Nem a szerelmet, hiszen szerelemről szó sincs! Sokkal inkább a csodálatot, a dicsőítést és a folyamatos figyelmet akarja.

A nárcisztikus ember azt akarja érezni, hogy ő a legfontosabb a világon, és a párkapcsolatra is azért van szüksége, hogy mindig megkapja a kellő figyelmet. Aztán amikor robban a szerelembomba, teljesen a hatása alá kerülsz, pedig jobb, ha vigyázol!

Forrás: Shutterstock

Óvakodj a robbanástól!

Amikor megismerkedsz valakivel, aki már az első pár hétben arról beszél, hogy sosem találkozott hozzád hasonlóval, és szerelmet vall, esetleg azonnal feleségül akar venni, és már a gyerekeitek nevét is kitalálta, kezdj el gyanakodni! Persze lehet, hogy tényleg a nagy Ő toppant be az életedbe, ezért megpróbáltam csokorba gyűjteni, honnan ismerheted fel a szerelembombázást.

Egész nap hívogat, ajándékokkal halmoz el, gyanúsan hamar szó esik az esküvőről, az összeköltözésről, a gyerekvállalásról.

Teljesen normális, ha ilyenkor úgy érzed, hogy megtaláltad az igazit, és minél több időt akarsz vele tölteni, hiszen könnyen lehet, hogy ez így van. Akad azonban pár viselkedésjegy, amikből könnyedén rájöhetsz, hogy a párod nárcisztikus, és te vagy a szerelembombázásának az újabb áldozata.

Óvakodj, ha a pasi kontrollálni próbál, ha túl féltékeny, ha nagy benne a birtoklási vágy, és csak az létezik, amit ő akar. Ne hagyd, hogy ő hozzon döntéseket helyetted, és azt sem, hogyha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja, figyelemmegvonással büntessen.

A szerelembombázás sokáig elhúzódhat, Zita esetében csak addig tartott, amíg bele nem zúgott a srácba. A beteljesülés után Pityu stílust váltott, és bár a barátnőm bízott abban, hogy egyszer újra a régi lesz, ez nem történt meg. Zita ahelyett, hogy benne ragadt volna ebben a beteges párkapcsolatban, búcsút intett Pityunak, és ma már tudja, nem vele volt baj...

Nyitókép: Shutterstock

Te találkoztál már hasonló pasival (vagy nővel)?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.