szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat szív felszínesség
Későn érő típus vagyok. A volt barátomnál annyira egyszerű volt minden. Sokáig oly idilli. Majd négy év alatt rengeteg élménnyel gazdagodtunk, azonban túlságosan sérültek voltunk már a kapcsolatunk legelején is. Visszahúztuk a másikat és próbáltuk egymás hátán kapaszkodva, először saját magunkat kihúzni a gödörből, csak aztán a másikat. Így mindketten zuhantunk.

Mindkettőnk családja megannyi traumát, sérülést, fájdalmat és katasztrofális beidegződést hordoz, s visz tovább generációról generációra. Kezdve nálam, hiszen sosem tudtam igazán megbocsátani apám bűnét: meg sem születtem, már megcsalt és elhagyott minket. Ez örökre meghatározta a férfiak irányába való örök bizalmatlanságomat, s megértettem: amíg nem tudom ezt elengedni, a feloldozás várat magára.

Édesanyám mindig arra nevelt, hogy olyan férjjelöltet keressek magamnak, aki megteremti az anyagi biztonságot, a jólétet. Arról viszont sosem ejtett szót, mit jelent az érzelmi biztonság, vagy, hogy inkább ennek meglétére törekedjek. Így ennek definíciója sosem tudatosult bennem.

A legrémisztőbb személyiségzavarra utaló jegyeket, mégis a volt párom hordozta magával. Állandó manipulációt gyakorolt, éreztette velem az alárendeltségem, öngyilkossággal is fenyegetett, de a legszörnyűbb mind közül, hogy gyakorta tettlegességig fajultak a konfliktusok. Borzalmasan függtem tőle és elhittem, hogy nekem minden hibájával együtt csak ő lehet a legjobb.

Évek teltek el így, míg nem az új munkahelyemen a kollégáim felnyitották a szemem arra, hogy mennyire mérgező a kapcsolatunk. Először védtem mindenemmel, majd megértettem: arra, hogy egy nőt fizikálisan bántson a férfi, soha és semmilyen körülmények között nem létezhet ok.

Az i-re a pontot mégis az tette, amikor új kollégánk érkezett a csapatba. Ő hosszú idő után, értő fülekkel meghallgatott. Az, hogy érdekelte az összetört szívem és támogatott ebben a kétes időszakban, a mindent jelentette. Teljesen megzavarta a lelkivilágomat, végül ő volt az egyik oka, hogy megmondtam a volt páromnak: vége. Elvitte minden holmiját, én maradtam a kiskutyámmal, a magánnyal és a menthetetlenségemmel.

Forrás: Shutterstock

Tetszettünk egymásnak az új sráccal. Izgultam, s kezem-lábam remegett, hogy újra látom őt. Vártam az üzenetét, szerettem volna elkapni egy-egy titkos pillantását. Milliószor elképzeltem a csókja ízét. Oly annyira titkolt volt az irányába táplált vonzalmam, hogy magamnak sem mertem bevallani az érzéseimet.

Túlságosan ráakaszkodtam. Kerestem egy új pontot, személyt, akitől tudok függni. Elég szörnyűn hangzik, én is tudom. Viszont egy olyan kapcsolat után, mint amilyenben részem volt, sokkal nehezebb, sőt lehetetlen függetlenül létezni, mint elsőre bárki hinné.

Hogy miért nem jövök vele össze?

Azért, mert egy menthetetlen, felszínes liba vagyok. Hetekig mentettem a helyzetet, hogy nem tetszik, ronda, lelki sérült és, amúgy is, én egy olyan pasit akarok, aki tehetősebb és képes biztonságot nyújtani. Poénból, még a Mercedes Jeapet sem hagytam ki az álmaim pasija felsorolásból. Számára is előadtam – én tyúkeszű –, hogy milyen a tökéletes férfi. Így a csimpaszkodásom és a felszínességem elidegenítette őt.

Őszintén? Igaza van, teljesen.

Állandóan a piedesztálra emeltem magam a nem létező sikereimre. Valójában, én sem jönnék össze saját magammal. Felismertem a hiányosságaimat. Ha évekbe telik, akkor is vágyom egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatra. Évek múlva, remélem nevetni fogok magamon és biztos vagyok abban, hogy a luxus autó sem fog hiányozni. Sokkal fontosabb lesz, hogy egy nap, igazán, de őszintén boldog legyek.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.