válás újrakezdés Molnár Csanád csillaghullás megvilágosodás
Gyönyörű, langyos nyáreste volt, a Perseidák meteorraj látogatásának idején. Kedvem támadt kifeküdni a kertbe hullócsillagokat nézni. Leterítettem egy plédet, és elhelyezkedtem.

Vártam, hogy megjelenjenek a csillagközi vándorok. Én is úgy tettem, mint sokan mások. Amikor a meteor belépett a Föld légkörébe, felizzott, majd egy röpke pillanatig fénycsóvát képezett és megsemmisült, kívántam egyet. Mert azt mondják, hogy ilyenkor teljesül.

Akkor már régóta ettem egyedül a kenyerem. Két éve váltam el, és azóta sem tudtam felmutatni egy valamire való kapcsolatot. Egyáltalán nem éreztem magam se boldognak, se egésznek. Valaki hiányzott mellőlem. Nem volt már velem Ő, akivel annyi szép álmot szőttünk. Minden tervünk dugába dőlt, az álmaink még azelőtt szétfoszlottak, mielőtt megvalósíthattuk volna őket. Így mi mást kívánhattam volna, mint azt, hogy boldog legyek?

Mivel a Hold nem volt az égbolton, az utcai lámpák pedig falun nem borítják fényárba az utcákat, meseszép látványban volt részem. Bámultam az eget - Szent Lőrinc egyik könnye hullott a másik után. Annyira lefoglalt a látvány, hogy minden más megszűnt körülöttem, úgy éreztem, az idő is megállt. Egyre jobban lelassultam, megnyugodtam.

Végülis miért nem érzem jól magam? Mi vagy ki hiányzik ebből az éjszakából, hogyan tehetném szebbé? Rájöttem, hogy ez így tökéletes, ahogy van. Sőt, fantasztikus! Hirtelen ugyanígy vélekedtem az életemről is. Nem más dolga, hogy boldoggá tegyen, nekem kell teljes értékű emberré válni ahhoz, hogy később más mellett is az lehessek.

Forrás: Shutterstock

Teljes kikapcsolódás volt heverészni és gyönyörködni az univerzum látványos előadásában. El is szundítottam, és furcsa álmom volt. Láttam magam odafentről. Néztem az embert, aki én voltam, és nem értettem, mi oka van panaszra. Majd arra ébredtem, hogy hűséges házőrzőm odafészkeli magát mellém és beleszuszog a fülembe.

Mosolyogtam, rátettem a kezem a kutyára, akiből áradt, sugárzott a megtestesült nyugalom és béke. És akkor ráébredtem, hogy nekem is pont annyi okom van boldognak lenni, mint neki. Egy másik élőlénynek, aki minden külső ok nélkül is teljesen jól érzi magát a bőrében.

Ott és akkor megváltozott a körülményekhez való viszonyom. Azóta máshogy nézek a világra, az emberekre és magamra. Ha van valakim, boldog vagyok, de nem azért, mert egyedül nem találom meg az örömöt az életben. Azon a varázslattal teli nyáréjszakán "felébredtem". Nem kellett mást tennem, mint meglátni, észrevenni azt a csodát, ami ott volt előttem, de nem vettem róla tudomást. Távolra, a csillagok közé kellett elutaznom, hogy olyan közel kerüljek magamhoz, mint még soha.

Ma is pont olyan éjszaka van. A csillagok most is hullanak, és az élet most is ugyanolyan szép. Boldog vagyok, mert már észre is veszem. A csodák, a szép dolgok csak azok előtt jelennek meg, akik látni akarják, akik hisznek bennük. Kinyíltak a szemeim, a látásom nem homályosítják el többé az önsajnálat könnyei. Megtaláltam azt a boldogságot, amit sokáig csak kerestem. Nem másban, nem mástól kaptam - visszatértem oda, ahonnan valamikor elindultam, önmagamhoz.

Még többet szeretnél belőlünk?
Gyere és iratkozz fel a kiBESZÉLŐK youtube csatornára! Izgalmas témák, aktualitások, vélemények és szórakozás egy helyen. ;)Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.