esküvő pénz Lippai Flóra lagzi pénzköltés házasság
Tudom, a véleményem nem fog osztatlan sikert aratni. Azzal is tisztában vagyok, hogy a legtöbb ember életében igenis fontos az a bizonyos nagy nap, amikor hivatalosan is világgá kürtölik a szerelmüket.

Pedig szerintem ez csak rájuk tartozik. Oké, még egy szolid, szűk baráti-családi kör szerintem belefér, már akinek ez tényleg fontos. A hatalmas lagzival és az azzal járó felhajtással viszont egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Kezdve a legalapvetőbb, legegyértelműbb problémával: a pénzzel.

Oké, ha egy orosz multimilliárdos lánya vagy, nyugodtan költsd úgy a pénzt, mintha saját pénznyomdád lenne! De könyörgöm, aki egész életében kénytelen spórolni, az miért tapsol el egyetlen nap alatt 3-4 millió forintot? Márpedig a többség ebben a cipőben jár, valahogy mégis minden nap felbukkan egy hatalmas lagzis kép a Facebook-üzenőfalamon.

Kapásból ott van a pofátlanul drága menyasszonyi ruha. A marketingesek valószínűleg úgy vannak vele, mint a pelenkával: úgyis meg kell venned, szóval, nyugodtan eladhatják aranyáron. A fene sem fog 100-200 ezer Ft-ért ruhát kölcsönözni (!) egyetlen estére, csak mert habos-babos, és úgy nézek ki benne, mint Hamupipőke.

Mennyibe kerül egy jó fodrász? Bele sem merek gondolni... Étel, ital. Nem adok ki azért több százezer forintot, hogy a rokonaimat - akiket már két éve nem láttam - elláthassam olyan fogásokkal, amit a szürke hétköznapokban én is csak nagy ritkán engedek meg magamnak. Ráadásul nincs kedvem az apósomat, a testvéreimet (meg úgy egyáltalán, bármelyik családtagomat) illuminált állapotban látni. Erre valók a barátok.

Forrás: Shutterstock

Egy jó bulihoz nyilván zenekar is dukál (gazdagabbaknál az aktuális tehetségkutató verseny nyertese), ami szintén nem két forint. Kövezzetek meg, de nem vagyok különösebben oda a lakodalmas-mulatósért. Biztosan el kell érni egy bizonyos kort ahhoz, hogy az ember élvezni tudja ezt a fajta muzsikát. Persze, néhány feles javíthat a hallásomon, de legalább a lagzimon ne kelljen piálnom ahhoz, hogy jól érezzem magam... Vidéken vőfélyt is szokás hívni, aki gyakorlatilag levezeti az egész show-t, de persze ő is komoly órabérrel dolgozik. Mondjuk, ő legalább vicceseket mond...

Ezek ellensúlyozására szolgál a menyecsketánc: így a pár visszakap valamennyit a kasszába. Egy barátnőm két éve meghívott az esküvőjére, de olyan szinten le voltam égve, hogy szégyenszemre anyámtól kellett kölcsönkérnem. Kis összeget ugyanis nem illik a borítékba rakni, 20-40 ezret meg vagy bele tudsz tenni, vagy nem.... és őszintén szólva legtöbbször jobb helye lenne annak a pénznek.

Úgy meg aztán, hogy mindenkit meg kell hívni, a dolog szerintem végleg elveszti a varázsát. Az egész ott kezdődik, hogy meghívsz egy szűkebb kört - de Marinak is illene szólni, különben az Éva megsértődik. Ha pedig már Évának szóltunk, akkor meg kell hívni Ádámot, Hajnit és Béla bácsit is. Hipp-hopp összejön az a 150 fő, holott a társaságnak legalább a feléhez valószínűleg semmilyen érzelem nem fűz.

Pedig elvileg ez csak a ti napotok, nem a rokonságé. Azt sem értem különösebben, minek nekem ennyi ember ahhoz, hogy kimondjak egy igent. Ez csak a páromra és rám kéne tartozzon - rendben, álljanak ott azok is, akiket szeretek, hogy tanúi legyenek ennek a szép pillanatnak. Másokra viszont nem vágyom ilyenkor...

Úgy gondolom, hogy felesleges e köré nagy hűhót csapni. Utána meg lehet sírni, hogy nincs pénzed, pedig a lagzira költött 3-4 millió forint tökéletes alap lett volna például egy közös házhoz vagy lakáshoz. Ám ha nem szeretnéd befektetni ezt a pénzt, akkor is gondolj bele: ennyiből nagyjából 6-7-szor elmehetnél Thaiföldre.

Ha szeretsz valakit, ahhoz szerintem nem kellenek kidobott milliók és hatalmas felhajtás. Azt csendben, meghitten is lehet ünnepelni.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.