párkapcsolat kisugárzás férfi humorérzék inteligencia rögtönzés
Te hogy érzed, van humorérzéked? 100 megkérdezettből 99 azt fogja felelni, hogy van, és a túlnyomó rész átlagon felülinek értékeli majd saját humorát. De miért van ez így?

Mert a humorérzék feltételez számunkra valamiféle magasabb intelligenciát. Aki gyorsan és humorosan tud reagálni, annak jobban vág az agya. Úgy érezzük: a kivételes humorral társulnak más kivételes tulajdonságok is. Nem beszélve arról, hogy a humoros ember szórakoztató, humora pozitív hozzáállást sugall az élethez. Hiszen a nevetésre van a legnagyobb szükségünk. A nevetésre, amely elűzi, vagy átmenetileg feledteti problémáinkat. A nevetésre, melynek élettani hatása, hogy fiatalon és egészségesen tart minket.

Forrás: Getty Images/Jacob Wackerhausen

Nálad hányadik helyen áll a humor, ha partnert keresel?

Nálam az első. A lányom már öt évesen közölte, hogy neki nem baj, ha valaki nem szép, csak legyen vicces. Így aztán szerelmes volt Grincsbe és Spongya Bobba is, meg mindenféle fura figurába, akiken többet lehetett nevetni, mint sírni.

Kutatások szerint a férfiaknál és a nőknél is az első szempontok között szerepel, hogy a párjuknak legyen jó a humora. Csak a humorérzék fogalma jelent mást számukra. Míg a nők úgy gondolják, legyen a párjuk humoros, addig a férfiak úgy értelmezik, a nőnek akkor van humorérzéke, ha tud nevetni a poénjaikon.

Nem mindig előny a nő részéről, ha sziporkázó a humora

Sok férfi inkább megijed a humor mögött megbúvó intelligenciától. A férfiak nagy része azt szereti, ha a nő inkább csak passzív résztvevő, ha viccről van szó: elismeri az ő humorát és nevet rajta. A nők nevetése beleegyezést jelez a férfi felé, sőt, akár szexuális hajlandóságot is - mondják az ezzel foglalkozó vizsgálatok eredményei. A férfiaknak egyfajta visszacsatolás, önbizalom erősítés, ha a kiválasztott partnernél célba érnek humorbonbonjaik.

A nők humora állítólag pletykákból és a történések kifigurázásából áll, a férfiaké pedig inkább felkészült, kevésbé spontán. Ezért aztán a férfiak nehéz helyzetben találhatják magukat női társaságba keveredve, ha ismeretlen számukra a nők által célkeresztbe vett személy.

Forrás: iStockphoto/Minerva Studio

Én egyébként emelem kalapom a férfi humor előtt. Szerintem az is elég spontán. Főleg akkor érzem ezt, mikor valami véletlen folytán én keveredek a viccelődő férfiak közé, és nem csak megfigyelő vagyok. Olyankor erőltetett poénokat próbálok bedobni, de nagyon magas labdaként rendre leütik azokat. A legjobbak közt isten bizony, borzasztó IQ nullának érzem magam. Mosolyogni viszont nagyon jól tudok bármin, úgyhogy tökéletesen beleillek a humoros női partner ideáljába.

Vannak kutatások, miszerint a mostanság zajló nemi szerepek átalakulásával változnak az eddig megszokott férfi-női humorszerepek is. Kezdenek halványodni a különbözőségek és elindult egyfajta összeolvadás. Hogy ez mit hoz magával, még a jövő kérdése.

Én úgy látom: ma még a különböző nemek közt inkább a baráti kapcsolatokra jellemző az azonos szintű humorérzék, de az biztos, hogy bármilyen is az a humor, kell nekünk, mint egy pohár víz a sivatagban.

Haza akarok menni anyához!http://www.she.hu/herself/20170327-mamahotel-vasarlas-mosas-fozes-takaritas-csekkek-gondok-egyedul-oleles-szeretethiany.htmlSanyii randizik!http://www.she.hu/herself/20170123-elso-randi-kinos-kerdesek-bizonytalansag-ferfi-no-mit-tegyunk-mit-ne-tegyunk.htmlA legextrémebb sport: gyerekneveléshttp://www.she.hu/herself/20161129-gyerekneveles-hobbi-teriszony-sziklamaszas-extrem-sport.html

Nyitókép:iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.