pszichológia kibeszélő szerelem párkapcsolat párterápia tippek
Gyakran előfordul, hogy a szürke hétköznapok a szerelmes szívekből is kiszívják a kezdetben oly élénk árnyalatokat. Sosem késő azonban fogni egy-egy képzeletbeli ecsetet és közös erővel újrafesteni a boldogságotokat.

Hagyjatok teret egymásnak!

Lehet, hogy úgy érzed, az volna a legjobb, ha sülve-főve együtt lennétek, de hidd el, ez észrevétlenül meg tudja ölni a szikrát egy kapcsolatban! Néha természetesen szükség van arra, hogy csak úgy tengjetek-lengjetek, pihenjetek egymás oldalán, de időről időre azért érdemes egyedül maradnotok a saját gondolataitokkal.

Ellenkező esetben a felmerülő problémákat is nehezebben tudjátok majd megoldani, hiszen teljesen elveszítitek az önállóságotokat, illetve azt is bonyolultabb lesz kibogozni ilyen állapotban, hogy pontosan mit akartok elérni egy-egy vita során.

Ne hanyagoljátok el a családot és a barátaitokat!

Sajnos gyakori jelenség, hogy amikor valaki fülig szerelmes lesz, minden figyelmét újdonsült kedvesére fordítja, a többi kapcsolatát pedig elhanyagolja. Nyilván nehéz a magánéleti időbeosztással zsonglőrködni, de hosszú távon nem tesz jót, ha kizárólag egy emberre fókuszálsz. Akár a barátaidról, akár a rokonaidról van szó, magaddal és velük szemben sem korrekt, ha hirtelen minimálisra csökkented a rájuk fordított időt.

Őrizzétek meg a hobbijaitokat!

Egy embert többek között azok a tevékenységek tesznek érdekessé, amelyek során új élményeket szerez, feltöltődik, megújul, nem punnyad bele a szürke hétköznapokba. Ha ezeket a hobbikat elhanyagolod, mi marad az egyéniségedből, mit tudsz adni a másiknak? Eláruljuk: nem sok mindent. Persze, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a munkád a hobbid, az szuper, de akkor is érdemes ezen a téren több vasat tartani a tűzbe, hiszen egy életünk van, érdemes minél több ismeretet, élményt szereznünk.

Forrás: Shutterstock/Copyright

Merjetek nyíltan kommunikálni!

A kapcsolatok egyik rákfenéje a konok, sértődött hallgatás, az oly sokszor hallott „Mindegy." vagy „Semmi.". Nem, nem mindegy! Ha tényleg szeretitek egymást, kutyakötelességetek nyíltan megbeszélni a problémákat, különben azok soha nem oldódnak meg. Ha viszont úgy érzitek, valóban mindegy, akkor ne erőltessétek a kapcsolatot, mert a szeretet ellentéte sok esetben nem a gyűlölet, hanem a közömbösség.

Kérjetek profi segítséget, ha kell!

A párterápia jól jöhet, ha elakadtatok, de külön-külön is eljárhattok szakemberhez, amennyiben úgy vélitek, az jobban előremozdítaná a haladást. Fontos, hogy ne várjatok addig, amíg menthetetlenül elmérgesedik a kapcsolatotok, mert úgy a legjobb terapeuták sem lesznek képesek visszaanalizálni azt az egészséges kerékvágásba.

Ne erőltessétek, ha nem megy!

Ha már mindent megpróbáltatok és állandóan úgy érzitek, hogy túl nagy fába vágtátok a fejszéteket, mindkettőtök érdekében az a legjobb döntés, ha elegeditek egymás kezét. Amennyiben nektek van még dolgotok együtt, az egy idő után úgyis kiderül. Addig is dolgozzatok magatokon, szerezzetek új élményeket, legyetek más emberekkel, mert csak így mehettek át gyökeres változásokon, melyek ilyenkor elengedhetetlenek az általános egyensúly, harmónia visszaszerzéséhez.

Előfordult már, hogy sikerült felélesztened egy ellaposodott kapcsolatot?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.