pszichológia nők kibeszélő szerelem személyiség párkapcsolat férfiak
A külső megfog, a belső megtart – hangzik a széles körben elterjedt mondás. De, milyen legyen az a külső és belső, hogy biztosan sikert arasson?

Egy intelligens férfi tudja, hogy egy párkapcsolat révén nem tökéletes Barbie babát kap maga mellé, hanem egy embert egyéni problémákkal, illetve sokszor nehezen értelmezhető és kifejezhető érzésekkel. Épp ezért nem arra számít, hogy a nő minden pillanatban szépségkirálynőként ragyog majd mellette, de reméli, hogy boldoggá tudja őt tenni annyira, hogy mindig kihozhassa magából a legjobbat.

Bár mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái, abban a pasik többsége egyetért, hogy az alábbi tulajdonságok általában taszítóvá teszik a nőket.

Igénytelenség

Sokféleképpen meghatározhatjuk az igénytelenséget, de legtöbben a kellemetlen testszagot, az ápolatlan hajat-körmöt-bőrt, az előnytelen, viseltes ruházatot és a szellemi nihilt értik alatta. Természetesen előfordulhat, hogy épp izzadtan vagy nem báliruhában keresztezitek egymás útját, de mivel emberek vagyunk, olykor-olykor ez is belefér. A lényeg, hogy általánosan legyen rád jellemző a tisztaság és az igényesség.

Túl sok smink

Egy szépen elkészített makeupnak mindenki a csodájára jár, de ha soha nem mersz a partnered előtt festetlen arccal mutatkozni, az egy idő után kiábrándító lesz számára. Próbálj életmódot váltani, arcjógázni, keresni egy jó kozmetikust vagy esztétikai specialistát és minőségi arcápoló termékeket használni, hogy smink nélkül is ragyogjon a bőröd!

Forrás: Shutterstock

Céltalanság

Egy eszes és szexi nő mindig tudja, merre tart az életben, vannak kitűzött céljai, és el is éri azokat. Ha pedig zsákutcába kerül, azonnal elkezdi keresni a kiutat, nem pedig nyavalyog és kizárólag a párjától várja a támogatást.

Pletykafüggőség és rosszindulat

Ha egy férfinak állandóan a nő ismerőseinek frissen kiteregetett szennyeséről kell hallania, előbb-utóbb inkább a Balázs Showban érzi majd magát, nem egy harmonikus kapcsolatban. Szintén „piros zászlónak" számít, ha a hölgy egyértelműen féltékenységből vagy kisebbségi komplexusból kifolyólag próbál befeketíteni más nőket.

Az elérhetetlenség túljátszása

Nem kell azonnal a hódoló karjaiba ugrani, de a túlzott flegmaságnak sincs helye, ha valóban érdeklődsz az illető iránt. Ha sokszor vertek át, megértjük, ha óvatos vagy, épp ezért kell nyíltan kommunikálni, és lépcsőfokonként haladni a bizalom kiépítése felé, nem napokra eltűnni például azért, mert a kiszemelted néhány órán át nem nézte meg az üzenetedet.

Hatalmas ego

Az egészséges önbizalom és a nagyarcúság között óriási a különbség. Az önbizalom egyszerűen csak létezik abból kifolyólag, hogy reálisan látod a saját pozitívumaidat és negatívumaidat, nincs szükség rájátszásra. Egy egós személy azonban hosszú távon nagyon idegesítővé válhat, hiszen mindig megpróbálja elérni, hogy minden róla szóljon, és arra sincs tekintettel, amikor épp valaki másnak van szüksége törődésre vagy segítségre.

Az exek szidalmazása

Minden kapcsolatban eljön a pont, amikor szóba kerülnek a korábbi partnerek. Természetesen erről is lehet egészséges módon beszélni, de ha állandóan ez a téma, és szinte mindenről az exed sérelmei jutnak eszedbe, az egyikőtöknek sem jó.

Negatív kisugárzás

Mindenki életében lehetnek hullámvölgyek, de igazán az a lényeges, hogy az illető hogyan kezeli azokat. Nem muszáj állandóan kényszerből vigyorogni, mintha mi sem történt volna, de ha túl hosszúra nyúlik egy olyan nehéz időszak, amelyre alapvetően lenne megoldás, és a partner nem érzi, hogy érdemben tudna segíteni, előbb-utóbb feladja, és elkezd másfelé kacsintgatni.

Nyitókép: Shutterstock

Mit gondolsz, jogosan várhatja el az ember a párjától, hogy feltétel nélkül, jóban-rosszban kitartson mellette?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.