magazin Újév kibeszélő eszmefuttatás újévi fogadalom
Eltelt az első 10 nap 2022-ből. Na, sikerült betartani a szilveszterkor pezsgővel megpecsételt fogadalmadat?

Bevallom, hogy én a pálya széléről kiabálok be, ugyanis még soha az életben nem fogadtam meg semmit újév alkalmából. Valahogy nem hiszek az egészben. A szilveszter számomra egy jó buli, egy alkalom az ünneplésre, de még véletlenül sem az a mágikus este, amikor egy csapásra megváltozhat minden, csak azért, mert egyik évből átlépünk a másikba. Nem is értem azokat, akik ilyenkor párás szemmel emelik a magasba a pezsgős poharat és azt kiáltják: Fogadom...

...hogy többet fogok mozogni

Na, de tényleg? Komolyan egy ilyen sablonos fogadalmat tettél? Hát akkor lássuk. Eltelt majdnem tíz nap. Mennyit mozogtál eddig? Semmit? Ki hitte volna! Ja, hogy még csak az év első két hete van és ráérsz? Még nem vetted meg a bérletedet? Nem szerezted be a futócipőt? Ugye tudod, hogy ez bullshit?

Ahelyett, hogy megfogadod, hogy heti 5x fogsz kondizni és Rubint Rékát megszégyenítő erőnléted lesz, inkább azt nézd meg, mi az a mozgásforma, amit valóban szívesen csinálnál.

Miért kellene neked Rubint Rékának lenned? Miért kéne kondiznod, ha eleve utálod a tárogatót? És miért kellene futnod a fájós bokáddal? Rengeteg mozgásforma létezik, nem kell beállni a sorba. Menj úszni, ha a vizet szereted, menj balettozni, tai chizni vagy csak sétálj naponta egy órát. Hidd el, ha nem akarod magadra erőltetni valami celeb edzésformáját, hanem megtalálod a saját utadat, akkor fogadkoznod sem kell majd, mert magadtól, örömmel fogsz eleve többet mozogni.

...hogy egészségesebben fogok étkezni

Na, belekezdtél már az új diétába? Tényleg, már másodikán? Hogy megy? Ja, sehogy, mert már abba is hagytad? Képtelenség tartani, hogy csak húst egyél töpörtyűvel vagy salátát almával? Ki hitte volna? Ez nagyjából olyan, mint a mozgás.

Hagyd a francba a divatos étrendeket, a szuperfoodokat és a léböjtöt.

Forrás: Shutterstock

Minek ennél céklát, ha már a szagától is felfordul a gyomrod? Egyébként is, azért mert öt napig csak banánon élsz, nem leszel egészségesebb, de valószínűleg még karcsúbb sem.
Tervezd el inkább azt, hogy naponta megeszel X mennyiségű zöldséget és Y mennyiségű gyümölcsöt. Hogy minden nap Z szál cigivel kevesebbet fogsz szívni és/vagy hetente maximum hány pohár alkoholt fogsz fogyasztani. Ezek legalább konkrétumok, amikhez tényleg tarthatod magad. És ha valóban az étkezéseden akarsz gyökeresen változtatni, akkor ne a fancy divatdiétákat kövesd, hanem kérd ki szakember segítségét, aki személyre szabottan össze tud neked állítani egy konkrét étrendet.

...hogy jobban fogok teljesíteni

Na, jobban teljesítesz már? Ja, hogy azt sem tudod, miben kéne jobban teljesíteni? Ki hitte volna? Az, ha valaki azt szajkózza, hogy jobban fog teljesíteni, az pont olyan, mintha nem fogadott volna meg semmit.

A nagy szavak helyett, inkább határozd meg a célt, amit el akarsz érni!

Milyen területen akarsz jobban teljesíteni? Munka? Tanulás? Családi élet? És mi az a jobb? Előléptetést akarsz? Minden tárgyból ötöst? Több minőségi időt a gyerekekkel? Ezeket fogalmazd meg pontosan, ne csak azt, hajtogasd, hogy jobb leszel valamiben. És persze az sem árt, ha magát az odáig vezető utat is tisztán látod. Senki nem kap csak úgy előléptetést és az ötös is általában a kemény munka eredménye, ahogy a minőségi idő sem megvalósítható, ha állandóan a telefonodat nyomkodod.

Jó tervezést!

Nyitókép: Shutterstock

Neked sikerül betartani az újévi fogadalmaidat?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.