utazás hétvége Észak- Olaszország Garda-tó Makra Flóra Emese pihenés
A dolgozó ember számára örömteli a 2018-as év naptára, hosszú hétvégék tömkelegét használhatjuk ki ugyanis, az éves szabadság keret érintetlenül hagyásával.

Mi is egy négynapos hétvégét választottunk ki, hogy egy hajnali órán elinduljunk Észak-Olaszországba, a Veneto és Lombardia régiók határvonalán húzódó Garda-tó vidékére.

VERONA

Nyolc óra elteltével, és körülbelül 800 km-re Magyarországtól, kora este már Verona utcáin sétáltunk. Majd a római kori amfiteátrum, a Veronai Aréna körül elterülő piazzán pizzával és grappával pihentük ki a korán kelés fáradalmait.

Forrás: Makra Flóra Emese saját képe

Aki nem ilyen későn érkezik, és Shakespeare-ien romantikus a hangulata, annak az Arénától vezető szűk, márványköves sétáló utca vége szolgál zarándokhelyül. Itt található Gullietta, azaz Júlia háza. Itt 7 euróért megcsodálható a Rómeó és Júliából jól ismert erkélyjelenet állítólagos színhelye. Valamint Júlia agyontapogatott bronz szobrának hátterében szerelmes ereklyékkel és levelekkel díszített "szentéllyel" várják a romantikus lelkületű látogatókat.

Forrás: Shutterstock

BRESCIA, PESCHIERA del GARDA

Másnap Bresciába folytattuk utunk, amelynek városképi érdekessége, hogy történelmi belvárosa kis szűk utcákkal összekötött terekből épül fel. Hab a tortán - vagy jobban mondva a torta alatt -, hogy a mai utcaszint alatt egy teljes város rajzolódik ki.

Forrás: Makra Flóra Emese saját képe

De a felszínen maradva is az UNESCO Világörökségének részét képező kolostorok, templomok mellett haladhatunk el. A híres-neves Dóm tér hangulatos kávézóiban a jól megérdemelt, igazi olasz eszpresszónk illata mellett a letűnt korok szellemét is magunkba szívhatjuk. De a kávénk nemcsak illatos, hanem olyan sűrű és krémes, hogy a cukor is alig merül el benne.

Mi azonban a Garda-tó látványa miatt indultunk el az útra, ezért Peschiera del Garda kikötőjébe indultunk tovább. Most hunyd le a szemed, kedves olvasó, és képzeld a kék víztükör fölé magasodó Dolomitok csúcsainak látványát! Ugye, hogy megéri 8 órát utazni ezért?

Forrás: Makra Flóra Emese saját képe

SIRMIONE

A Garda-tó igazi kis ékköve Sirmione, amely a tóba benyúló félsziget csúcsán fekszik. A félsziget elején áll Scaligeri vízi vára, amelynek hídja alatt vezet el a motorcsónakos utunk a tavon. A sziget végén Catullus villájának látványa tárul elénk. És habár George Clooney házát a Comói-tónál kell keresnünk, de Maria Callas operaénekesnőét itt, a Garda-tó partján csodálhatjuk meg.

Catullus villája Forrás: Makra Flóra Emese saját képe

A szárazföldre visszatérve Sirmione színes házai között andalogni óriási, olasz fagyival a kézben: több, mint földöntúli. De este egy borospince látogatása szintén kihagyhatatlan program az olasz életérzés szerelmesei számára.

Forrás: Makra Flóra Emese saját képe

VERONA VÍZESÉS

A harmadik napon északra utaztunk, Riva del Garda mellett 3 km-re fekvő Tenno városához, a Verona vízeséshez. A vízesés érdekessége, hogy nem szabadon, hanem a felszín alatt, barlangszerű képződményt kivájva zuhan 100 méteres magasságból a mélybe. WOW!

Forrás: Makra Flóra Emese saját képe

A hazafelé úton Észak-Olaszország egyik reneszánsz hangulatú városában, Vicenzában búcsúztattuk a tavaszi szünetet, pizzával és rozéval, ahogy illik...

Forrás: Makra Flóra Emese saját képe

És mi a végeredmény? Szinte nulla minőségi pihenés, de maximális lelki feltöltődés.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Origo

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.