

És ettetek már sörre húzott grillcsirkét?" Hogy tessék? Először azt hittem, rosszul hallok. "Olyat, ami úgy készül, hogy egy sörön lovagol a pipi!
A recept elég bizarrul hangzott: végy egy egész csirkét, fűszerezd be, majd ültesd rá egy dobozos sörre és süsd meg! Persze - gondoltam - ez is drága barátunk perverziójának a része, de végül adtam egy esélyt a dolognak. Érdemes volt, mert a végeredmény egyszerűen mesés lett! Kívül ropogós, belül pedig annyira omlós lett a hús, hogy a csontról szinte magától jött le.
Csupán néhány hozzávalóra volt szükségem, nagyon kevés macerát okozott a konyhában, és ahogy gőzölgő sör íze átjárta az egész pipit... Hmmm...
Ezt muszáj nektek is megkóstolnotok!

Hozzávalók:
- 1 kisebb, körülbelül 1-1,5 kilós csirke
- 1 fél literes dobozos sör
- só
- bors
Elkészítés:
- A megtisztított csirkét alaposan mosd meg, sózd és borsozd kívül-belül!
- A sört bontsd fel, idd meg a felét, majd ültesd rá a szárnyast a dobozra!

Forrás: Horváth Antónia saját képe - Tedd be egy tepsibe, és máris mehet az előmelegített, 180 fokos sütő alsó részébe! Másfél óra biztos kell neki, de mivel én nem időre főzök, a színét szoktam figyelni. Ha letelt majdnem 1 óra, akkor bekapcsolhatod a grill funkciót is, hogy még pirosabbra süljön.
Mellé chipset készítettem: a vékonyra vágott krumpli szeleteket nyársra húztam, és az üvegtál széleire fektettem. Besóztam őket, majd egy kis sört is locsoltam rájuk.
Garantálom, hogy nem marad másnapra! ;)

Béna vagy a konyhában? Akkor ez a te recepted!
A valaha volt legfurább smoothie recept!
Nyitókép: iStockphoto
Mondd el Te mit gondolsz!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!