Hogyan NE kényelmesedj bele a párkapcsolatodba

Pár napja fültanúja voltam egy beszélgetésnek, ahol két középkorú nő éppen arról panaszkodott egymásnak, hogy a férjeik évről évre egyre igénytelenebbek. Néztem a párost és csak az járt a fejemben: Zsák a foltját...

Nem szeretnék senki felett pálcát törni, de igaz, ami igaz, a párkapcsolatokban hajlamosabbak egyes emberek teljesen elengedni magukat. Ez éppen úgy vonatkozik a férfiakra, ahogy a nőkre. A fentebb írt szituáción is csak azért lepődtem meg, mert a két hölgy, akik vérig sértve panaszkodtak egymásnak, hogy milyen igénytelen a párjuk, maguk sem voltak az igényesség mintaképei. Az egyiküknek tízcentis lenövés virított a fején, a másik szimplán csak két hete nem moshatott hajat. Súlyfelesleg is akadt rajtuk bőven, s nem is ez a probléma, hiszen nem lehet mindenki vasággyal ötven kiló, de a csinos vagy testalkatnak megfelelő öltözködést sem ismerte egyikük sem Ezzel szemben egymás szavába vágva licitálták túl a másikat, amikor a társukról kellett kritikát mondani: elhízott, bunkó lett, „kifingott" macinaciban lófrál és így tovább.
De, mégis mit lehet tenni, hogy ne jusson idáig egy kapcsolat?

Otthon is nézzünk ki valahogyan

Kezdjük is annál a mondatnál, ami nagyon megragadt bennem: Józsi kifingott macinaciban tesped a kanapén. Valljuk be, ez a megfogalmazás kifejezetten viccesen hangzik, ám humor ide vagy oda, valóban kiábrándító tud lenni, ha a pár egyik tagja totál igénytelenül néz ki otthon.
Nem mondom, hogy a nők körömcipőben, a férfiak meg frakkban parádézzanak a nappaliban szombat délelőtt,de egy igényes, mégis kényelmes öltözék azért otthonra is dukál. Ezzel megtiszteljük mind magunkat, mind a társunkat. Ráadásul ma már – a home office-nak és a járványhelyzetnek hála – rengeteg fast fashion márka előrukkolt divatos szabadidőruhákkal, amelyekben a négy fal között is jól nézhetünk ki.

Forrás: Shutterstock

Személyes higiénia

Azért, mert párkapcsolatban élünk, nem kell megfeledkeznünk olyan dolgokról, mint a hajmosás, a fésülködés vagy a szőrtelenítés.
Ez a típusú lustaság egyébként leginkább a nőkre jellemző...azaz amikor vége a kampányidőszaknak, akkor eldobják a borotvát, epilátort, eszük ágában sincs gyantával megnyúzatni magukat, de képesek arra is, hogy egész hétvégén – vagy ha home office-ban dolgoznak, akkor egész héten – tusolós kontyban lófráljanak a lakásban. Azért lássuk be, hogy ez legalább olyan kiábrándító, mint amikor a férfi háromnaponta vált alsógatyát – ahogyan arról az egyik nő panaszkodott.

Apró figyelmességek

Azért, hogy ne ragadjunk le csupán a külsőségeknél, az sem árt, ha a párunkhoz nem csupán a kapcsolat kezdeti szakaszában vagyunk figyelmesek.
Az apró kedveskedéseknek, gesztusoknak, meglepetéseknek mindenki örül.Nincs olyan ember, akit rosszul érintene, ha a párja gondol rá, és megörvendezteti valamivel, amit nagyon szeret, legyen az egy szál virág, egy finom vacsora vagy egy összebújós filmnézős este.

Randi

Az apró figyelmességek továbbfejlesztett változata pedig a randi vagy a közösen töltött minőségi idő. Sokan úgy gondolják, hogy randizni csak a kapcsolat elején szokás, aztán beáll minden a megszokott kerékvágásba, és nincs is szükség több romantikus légyottra. Holott a kapcsolat olyan, mint a tűz. Az elején lobog, majd a láng egyre szelídül, míg végül parázzsá zsugorodik. Aztán vagy elalszik vagy nem. Egy-egy randevú vagy egyéb közös időtöltés azonban úgy hathat rá, mintha egy nagy hasáb fát raknánk a pislákoló parázsra.

Nyitókép: Shutterstock