szerelem kibeszélő párkapcsolat nyitottság
Sokan azt gondolják, hogy a harmonikus párkapcsolat egy olyan alkotóeleme az életnek, ami alanyi jogon jár mindenkinek. Az első jele annak, hogy készen állsz egy értékelhető kapcsolatra, hogy ebben a hülyeségben már nem hiszel.

1. Te sem vagy egy csoda, fogadd el...

Biztosan te is ismersz olyanokat, akik ugyanazt a párkapcsolati mókuskereket hajtják már évek óta, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy mindenről a másik tehet, akik nem akarnak változni, hanem csak ülnek a szemétdombjuk tetején, és várják, hogy rájuk találjon a "jól megérdemelt" boldogság.

Ők azok, akik istennek hiszik magukat, akik azt gondolják, hogy mindenki úgy értékes, ahogy a teremtő megalkotta őket, és ezért teljesen felesleges belenyúlni önmagunk egyedi és megismételhetetlen személyiségébe. Ők azok, akik szerint mindenkinek van egy ellendarabja a világon, ezért nincs is más teendő, csak megvárni, míg megtalálják egymást, és utána már csak úszni kell boldogan a konfetti esőben. Na ők azok, akik nagy valószínűséggel sosem lesznek boldogok.

2. Akinek egyedül rossz, annak kapcsolatban is rossz lesz

Olyan embertípus is akad, aki felismerte, hogy bizonyos dolgokon változtatni kell magában, ha szeretné megtalálni álmai párját. Ő viszont ott követ el hibát, hogy párkapcsolat hiányában nem tudja magát jól érezni. Ez pedig egy veszélyes helyzet, hiszen ha úgy érzed, hogy párkapcsolat nélkül nem lehetsz boldog, akkor alá fogod rendelni a személyed egy másik embernek, és már régen nem magad miatt fogsz változni, hanem azért, hogy neki megfelelj.

Az ilyen ember nem a szívében lévő drágakövét csiszolgatja, hanem egy olyan ékszert próbál készíteni a lelkéből, amit aztán ügyesen tud értékesíteni.

Találd meg a saját értékeidet, mert ez az egyetlen dolog, amihez jogod van ragaszkodni az életben.

Forrás: Shutterstock

3. Hullámvölgyek vannak, akkor is, ha nem hiszel bennük

Talán veled is előfordult már, hogy noha mindent jól csináltál, mégis nehéz helyzetbe sodort az élet. Például váratlanul kirúgtak a munkahelyedről, és ez egy időre felborította az életed pozitív ritmusát. Szerintem az egészséges hozzáállás ilyenkor az, hogy elfogadod a nyakadba ömlő szart. Nem hazudod azt, hogy nem büdös, és nem a párodat vádolod azzal, hogy ő szart a nyakadba. De akadnak olyanok, akik képtelenek elkülöníteni a problémáikat, összemossák őket, és olyan dolgokban is kételkedni kezdenek, amikkel addig meg voltak elégedve. Ez pedig szerintem azért van, mert azt gondolják, hogy a boldogság egy fix, végtelen egyenes, ami ha bárhol elvékonyodik, akkor biztosan el fog szakadni.

4. A Jézuska sem hoz ajándékot, ha nem írsz neki levelet

Van olyan típus, aki egyszerűen képtelen megfogalmazni 10 mondatban, hogy mit keres egy férfiban. Mikor épp egy kiszámíthatatlan, csapodár bunkóvalvan, akkor egy kedves, megbízható, hűséges pasira vágyik, ám amikor ezt megkapja, akkor megint valami egészen mást szeretne. Fontos, hogy kitapasztaltad, mi az, ami hosszú távon boldoggá tesz, és fókuszálj ezekre a sallangok helyett.

5. Tisztában vagy a múlt és a jövő kapcsolatával

Életünk legnagyobb hibáira mindannyian emlékszünk, hiszen ezek általában komoly sebeket okoznak az ember lelkében, amik lassan - és csúnyán - hegednek. Nem is baj, hogy sosem felejtjük el őket teljesen, hiszen így legalább emlékezni fogunk azokra az intő jelekre is, amikre a későbbiekben figyelni kell. Sokan azonban átesnek a ló túloldalára, ami szintén nem jó. Például attól, hogy volt egy pasid, aki "túlóra" címszó alatt csajozott, még nem biztos, hogy a mostani pasid is átver, ha később ér haza a munkából. A múlt és a jövő szorosan összefügg, de tudnod kell függetleníteni magad a múltad bizonyos rossz élményeitől.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.