magazin kibeszélő advent Life karácsony adventi kalendárium ajándék férfiaknak
November 28-án kezdődik idén az advent, azaz a karácsony előtti négyhetes időszak, amikor... amikor végre kinyithatjuk az adventi kalendárium ablakait. Hiszen azért, mert felnőttek vagyunk, mi sem akarunk kimaradni a 24 napos meglepi áradatból.

Gyerekként imádtam az adventi készülődést, az esténként meggyújtott gyertyák fényét és illatjukat, amikor elfújtuk, de még ennél is jobban szerettem az adventi kalendáriumot, amelynek ablakai mögött naponta egy-egy figurás tejcsokikocka lapult.

Nem tagadom, hogy felnőttként is szeretem a meglepetéseket és kifejezetten örülök annak, hogy manapság az édességgel töltött naptárak mellett számos variáció megjelent már mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.

Idén például a gyerkőc sem csokisat kap – vagy nem csak csokisat – sőt elkezdtem körülnézni, hogy a férjemet milyen pasis naptárral lephetném meg. A neten próbáltam tájékozódni és azt kell mondjam, hogy meglehetősen sok típussal találkoztam, amik tetszettek is. Ezek egy részével csupán egy gond volt: itthon egyiket sem lehetett kapni. Én azonban elszántan keresgéltem tovább és meg is mutatom, mire jutottam.

1. típus: a kozmetikai naptárak

A csokis kalendáriumok után a különféle kozmetika naptárak azok, amelyek az utóbbi években nagyon népszerűvé váltak.

Eleinte csak a csajos verzió jelent meg, ám manapság már bizony a férfiak részére is készítenek ilyen típust.

Több márka is előrukkolt idén ezzel a termékkel és szerintem nem is rossz. Nagyon hasonló, mint a csajos verzió, ahol különböző szappanok, arcmaszkok, ampullák, szérumok lapulnak az ablakok mögött. A pasis kalendárium persze ennél jóval egyszerűbb. A For Men Bath-Body tools adventi naptárban például többek között találhat szívünk választottja szappant, sampont, tüsfürdőt, tehát az alap higiéniai felszerelést, de borotvát és szakállápoló termékeket is (kinek melyik kell, persze így a másik tök felesleges),

ami azonban ennél is viccesebb, akad benne fürdő szivar (bármi is legyen az), mini karabiner és imbuszkulcs is.

Forrás: Accentra

A Douglas pedig több kalendáriummal is készült, az egyiket szerintem kifejezetten szakállas pasikra szabta, hiszen ebben lapul szakállolaj, szakáll- és bajuszszappan, szakáll- és bajuszfésű is, míg a másikban inkább a sima tisztálkodással és bőrápolással kapcsolatos termékek dominálnak.
Nekem tetszettek a fenti szettek is, de nem ez lett a befutó nálunk...

Forrás: Douglas Parfüméria

2. típus: a szerszámos kalendáriumok

Nem tudom, ki hogyan áll a dologhoz, de én nagyon meglepődtem azon, amikor kiderült a kutakodásom során, hogy ilyen kalendáriumok is léteznek - nem is egy. Mire odajutottam, hogy tüzetesebben is megvizsgáljam mindet, az egyik típus már el is fogyott.

De mégis, mit rejt egy 24 darabos szerszámkészlet? A kozmetikai naptárakból kiindulva... nem tudom.

Hiszen egy mini csavarhúzónak van értelme? A kérdésnek azonban gyorsan a végére is jártam, amikor kikutattam, mi lapul az ablakok mögött. Az egyik ilyen naptár például tartalmaz két fogót, két különböző méretű és formájú csavarhúzót, bit készletet és egy csipeszt. Találtam olyat is, ami a szerszámok mellett rejt még powebankot, öngyújtót, laposüveget, Bluetooth hangszóró, sörnyitót iránytűvel, de még zoknit, Mikulássapkát és nyakkendőt is. Őrület!
Nálam ez sem lett nyerő, bár jót mulattam a zokni, sapka és nyakkendő kombón.

Forrás: KS Tools

3. típus: az alkoholos kalendáriumok

A férjemnek szánt adventi naptár keresgélése közben nagyon sok alkoholos kalendáriummal is találkoztam. Akadt köztük rumos, tequilas, vodkás, gines, konyakos és whiskys is. Itt az egy-egy pohárka alkoholt tartalmazó kis fiolák igazán guszta csomagolásban pihentek és várták, hogy minden nap leleplezze őket valaki. Nekem nagyon tetszett az ötlet, nem mintha minden nap innánk, de egyrészt tényleg szép volt maga a naptár, másrészt pedig szerintem, a férfiak igenis örülnek egy ilyen meglepinek. Igen ám, de itthon nem lehetett kapni egyiket sem, így hát kutattam tovább és ekkor leltem rá a tökéletes adventi kalendáriumra – mármint, ami az én férjemet illeti. Szívem csücske ugyanis nagyon szereti a sörkülönlegességeket, olyannyira, hogy minden vasárnapra vadászunk neki egyet – mi csak úgy hívjuk: misebor –,


így mikor megláttam a Beerselection sörös adventi kalendáriumát felcsillant a szemem és határtalan izgalom lett rajtam úrrá. Ez kell nekem! Illetve a férjemnek!

Forrás: Szeitl Mónika

Egyrészt szerintem nagyon szép a kivitelezése is, ám a külcsín mellett a belbecs sem utolsó, ugyanis a 24 kis ablak mögött 24 tényleg különleges sör lapul - tehát itt senki ne számítson egy kis Sopronira vagy Kőbányaira.

Mostanában egyébként is egyre népszerűbb a sörfogyasztás és a jó kézműves sörnek vagy craft beernek legalább akkora lett az ázsiója, mint a jó bornak, úgyhogy szerintem ez egy tökéletes választás, ha valakinek a párja szereti a különleges söröket. Mi más is lehetett volna nálunk a befutó, mint ez!

Ha tetszett a cikk, ez is érdekelhet: 24 apró meglepetés, amely minden nő szívét megdobogtatja

Te szoktál adventi kalendáriumot venni magadnak vagy a párodnak?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.