plasztika kibeszélő szépészeti beavatkozás tökéletesség plasztikai beavatkozás
Egy olyan képmutató, hazug világban élünk, ahol minden tökéletesre igazított mosolyban és minden hatalmas, kerek napszemüveg mögött ott lapul a megfelelési kényszer. Amögött pedig egy rakat kudarc a múltból - még a kombinált arcplasztika előtti korszakból...

Tökéletesnek lenni: ez tulajdonképpen egy állandó bizonyítási vágy, ami eredendően belénk van kódolva. Tökéletesek akarunk lenni a párkapcsolatunkban, a munkánkban és ami a legfontosabb: az Instagram és Facebook profilunkban.

Feszített víztükrű medencékben pózolunk, homár pörköltet reggelizünk, gyémántokat villantunk, sminket izzadunk, csillámport fosunk, gazdag pasiknak gyerekeket szülünk.

Ha ésszerűen gondolkodunk és anyagi szempontból közelítjük meg a dolgokat, akkor egy pillanatra képzeljük el magunkat nincstelenül. Nincs alma jel a számítógépünkön, nincs márkajelzés az ingünk hátuljában, nem tudjuk miért és mitől annyira menő a Március 15-e tér kacsalábon forgó bulipalotája, mert mi csak a Sanyi büfét ismerjük, de onnan meg ciki lenne bejelentkezni a félig-meddig "okos" telefonunkkal.

Máskor pedig a helyi bányatavon fekszünk, miközben vacak kis telefonunkról csekkoljuk, hogyan photoshopolta gyerekét Nelone Miloch, a legújabb kiadású számítógépével, amin tíz alma jel van egyszerre. A kép megjelölésekből körülbelül annyit tudunk meg, hogy többet érnek az aznap viselt ruhái, mint az a kis posztolhatatlan viskó, amiben nap, mint nap álomra hajtjuk a fejünket - ám az mégis csordultig van szeretettel.

Forrás: Getty Images/NILS KAHLE/Nils Kahle

A földi halandóban, aki napi nyolc-tizenkét-húsz órát dolgozik, mi jatszódik le ilyenkor? Hát elkezdi szarul érezni magát és önostorozással tölti mindennapjait.

Elönti a szégyenérzet, a sóvárgás és mikor lehunyja két szemét, fájdalmat érez mellkasában emiatt. Kezeiben a munka, lábaiban pedig amiatt, mert a márkátklan papucs eldeformálta a lábfejét.

De szerencsére van más választása: például, hogy csak azért is felveszi másnap újra azt a papucsot! Mert rájön, hogy az neki tökéletes. És mert az asztalon egy vadvirágokból kötött csokor díszeleg, amit a férje válogatott neki össze. És érzi, hogy ő egy gyönyörű nő, aki valóban szeretve van.

Egyébként meg a hialuronsav felszívódik, a márkás napszemüveg összekarcolódik, az implantátum alatt ugyanúgy képződhet csomó, a narkót pedig kialszod egy éjszaka alatt.

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.