Rosszul sminkelni bűn, jól sminkelni menő!

A sminked legszembetűnőbb és legmeghatározóbb része az arcbőrödön látható. Érthető módon, ha itt valami rosszul sül el, akkor az az egész megjelenésedre kihat. Pedig a jó eredmény tényleg csak pár percen és egy kis odafigyelésen múlik...

Ne kockáztasd a jó híred és a sminked többi részét! Szabadulj meg az alábbi rossz szokásoktól, és építs be újdonságokat a rutinodba, a ragyogóbb arcbőrért (és jövőért)...

1. Helytelen színválasztás

Teljesen mindegy, hogy porcelánszínű vagy csokibarna bőrre vágysz, egyik irányba sem csalunk! Az alapozód színét pontosan a bőrszínednek megfelelően válaszd meg! A bőrtípusodhoz való formulát teszteld az állad vonalán, a nyakad oldalán és a dekoltázsodon! Az lesz a tuti, amelyik mindhárom területen kellemesen beleolvad a színeidbe. Használj nagyobb mennyiséget, és ne dolgozd el túlságosan a festéket, így a kapott eredmény reális lesz.

Forrás: Shutterstock

Megoldás:

  • Ha kicsit világosabb összképre vágysz, egy finom árnyalattal üdébb korrektort használj az alapozód mellé! A szemkörnyéken, az orr és a száj körül ennyi belefér.
  • A napsütötte hatáshoz kapd elő a kedvenc matt bronzosítódat, és egy nagy, puha ecsettel vigyél fel belőle egy keveset a homlokod külső részére, a pofidra és a dekoltázsodra! A maradék pedig mehet az orrnyergedre.

2. Maszatolás

Teljesen mindegy, hogy az ujjaiddal teszed, esetleg ecsetet vagy szivacsot használsz, vedd a fáradtságot, és dolgozd el szépen az alapozót! A korrektort szintén - minden egyéb krémes dologgal együtt, amit a bőrödre használsz. Helytelen színválasztás esetén egyébként az eldolgozatlan, bizonytalan eredetű foltok még cikibbek. (Na tessék, még egy indok, hogy ne variálj a színekkel!)

Megoldás:

Készülődéskor mindig két tükröt használok: egy nagy tükör előtt ülök - a szimmetria kedvéért -, ténylegesen viszont egy kisebb tükörben sminkelek, a részletek miatt. Így könnyebben feltűnne, ha figyelmen kívül hagynék valamit.

3. Rossz minőségű ecsetek

Nem gondolhatod komolyan, hogy egy durvább szőrből készült, tömör fejű ecsettel lágy és egyenletes lesz a pirosítód... A használt eszközöknek igenis nagy szerepe van a végeredményben. Nem muszáj vagyonokat költeni a témára: néhány drogériás márkának is szuper ecsetei vannak. Vagy ott van a Vág utcai ecsetbolt, ami kifejezetten kozmetikai ecseteket árul.

Forrás: Shutterstock

Megoldás:

Gondold át, hogy az adott területnek mire van szüksége!

  • lágy hatáshoz - pirosító, bronzosító, szemhéjsatírozás - finom szálú, a területhez képest nagyobb, laza ecsetet használj
  • az intenzív fedéshez - tömör, esetleg durvább szálút
  • a por állagnál-  a természetes, illetve a természetes hatású ecsetek működnek
  • a krémes textúráknál- a szintetikus példányok

+1 Kaméleon effektus

Bizonyos esetekben az elsőre ideálisnak tűnő szín egy rövid idő eltelte után besötétedik. Ezt oxidációnak hívják. Ilyenkor a saját bőröd pH-értéke és a termék összetevői reagálnak egymással. Nem lehet konkrét összetevőt megvádolni a dologgal, ebben a témában kísérletezned kell.

Megoldás:

Használj szilícium-dioxid tartalmú (összetevő listákon silica), áttetsző púdert! Szuper nedvszívó képessége van, így rögzíti a sminked is, és magába szívja azokat az anyagokat, amik esetlegesen előidézik a reakciót. Tuti gazdaságos tippem a perui kovaföld por, azaz maga a szilícium-dioxid önmagában.Púderezésen kívül használhatod arcpakolásokba keverve, de friss gyümölcslével saját pakolást is készíthetsz belőle. Egy evőkanállal a reggeli smoothie-dba keverve pedig hajnövesztő tulajdonságait is élvezheted.

Kellemes szépülést!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?