tippek smink sminktrükk Petrás Lilla sminkelés stílus
Szoktam sminkelni. Szóval, nem vagyok teljesen make-up szűz. De azon a pár alapmozdulaton kívül, amit kb. 8. osztályos kiskamaszként begyakoroltam, nem nagyon tágítottam a tudományomat.

Aztán így a harminchoz közeledve elkezdett zavarni, hogy az én sminkem a legnagyobb igyekezettel is csak az "okés" szintet üti meg - míg néhány csaj meg csak úgy ragyog a szinte semmi kis festéktől, amit az arcára ken. Arról nem is beszélve, hogy ők még a nap végén is üdék, nekem meg azért csak-csak elmásznak a vonásaim (akkor is, ha rendszeresen igazítgatom az arcom a tükörben...).

Szóval, erőt véve magamon, kipróbáltam pár szuper trendi módszert. És mint arra számítani lehetett: a legtöbbhöz kézügyesség kell, amiből sajna nem vagyok eleresztve... De találtam néhány olyat is, ami kb. semmi energiabefektetést sem igényel, de a végeredményen nagyot dob. Ezeket szeretném most megosztani sorstársaimmal:

1. Púder - a hosszú napok megmentője

Ne tessék engem most kiröhögni, de én sokáig azt hittem, hogy a púder nem más, mint egy por állagú alapozó. És aztán csodálkoztam, hogy nem fed rendesen - ha pedig sokat teszek fel, úgy nézek ki, mint egy kipreparált hulla.

Aztán rájöttem, hogy ezt az alapozó fölé kell felvinni, de nehezen tudtam elképzelni, hogy min is változtatna egy plusz rétegnyi por az összképen. Hát sokat! Mert így végre én is azok közé a lányok közé tartozhatok, akiknek a helyén marad a sminkje. Nem tudom, ez miféle varázslat, de működik!

2. Highlighter - hát az meg mi a túró?!

Egy időben mindenki dobálózott ezzel a kifejezéssel, és nekem fogalmam sem volt, hogy mi az. Gondoltam, ez is valami új őrület, mint anno a tamagochi - és csak olyan lányok hülyéskednek ilyesmivel, akik legalább 3 smink vlogot követnek heti szinten.

Ám aztán volt szerencsém egy napon át egy sminkes csaj mellett ülni egy fotózáson. És amikor elkészült a lányok sminkje, még előkapott egy csillogó világos port, felkente a járomcsontjuk tetejére, és láss csodát, 4-5 évvel fiatalabbnak tűntek tőle a modellek. Nem hittem a szememnek. Sőt, mintha vékonyabb is lett volna az egész alkatuk attól a leheletnyi csillogó rétegtől. Mondtam magamnak, hogy ezt ki kell próbálnom. És milyen jól tettem!!!

Forrás: Shutterstock

3. Fekete szemceruza - engedd el!

Van olyan alkalom, amire a fekete az ideális választás - már ami a szemceruzát illeti. És van olyan típusú arc és hajszín, amihez más nem is illik. De a hétköznapokra, időhiányban feldobott kivitelezésben jobban jársz egy sötétszürke cerkával. Alig van különbség a kettő közt, mégis sokkal könnyebb nem elrontani egy sötétszürke vonalat. Így kevésbé fogsz természetellenesen kinézni, ha nem művészi precizitással viszed fel.

4. Világos pötty a szemzugba!

Ha teszel fel szemhéjpúdert, akkor a szemed legbelső sarkába egy világos, lehetőleg fényes színt használj! Ragyogóbb lesz tőle a tekinteted - és könnyebb lesz tettetni, hogy érdekel, amit a beszélgetőpartnered magyaráz már legalább 20 perce... ;) Állítólag az isteni Marilynis így csinálta. ;)

5. Ne a pillád spirálozd, pillázd a spirálod!

Az egyenes szempillájú lányok most különösen figyeljenek! (De a többiek is hálásak lesznek.) Miután felülről is végigsimítottad a (felső) pilládon a szemspirált, ne úgy folytasd a mozdulatot, hogy alulról is végighúzod rajta! Hanem tedd a felső pilláid alsó tövéhez a kefét, és "pislogj rá" szép lassan! Ettől göndörebbnek, hosszabbnak - és persze csábosabbnak - fognak tűnni a pilláid. Ezt a trükköt nem mástól, mint Jessica Albától lestem el egy sminkvideóban. ;)

+1.

Ti tudtátok, hogy a korrektort az alapozó fölé kell felkenni, és nem alá? Őrület, miket meg nem tud az ember a harmadik X kapujában... :D

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.