Ruhavásárlási kalauz - ha nem érdekel a divat...

Az, hogy mit diktál a divat, és az, hogy ebből mit veszel fel... na, az kérlek szépen, két teljesen különböző dolog.

DE még mielőtt máglyára küldenének a divat elkötelezett hívei, elmondanám, hogy imádom a divatot. Szóval, nálam nem a szándék hiányzik, hogy felvegyem a divatdiktátorok kreálmányait... A probléma, hogy sem időm, sem pénzem nincs rá. Tehát úgyis mondhatnám, hogy a körülmények függvényében plátói szerelemben vagyunk.

Így hát egész sok tapasztalatom van, hogy hozhatod ki a legtöbbet minimális idő- és pénzmennyiségből, amit most meg is osztok veled:

1. Ne vesd bele magad a boltok áradatába!

Ha hatékonyan és pénztárcakímélően akarod frissíteni a ruhatáradat, akkor először is kénytelen leszel átnyálazni az egész meglévő hóbelebancot. Ez nagyon fontos lépés, mert rájöhetsz, hogy mennyi ruhád van - avagy csak volt, mert nem jönnek rád. Ez esetben a tükör szidalmazása és a krokodilkönnyek elhullajtása után szedd össze magad, és barátkozz meg a nagyobb méretű ruhák gondolatával! Hidd el, hogy nincs kiábrándítóbb, mint egy nő, aki két számmal kisebb ruhába préselte magát. Brrr...

2. Szabj határokat!

Ha rendbe tetted a szekrényedet, akkor találd ki, hogy a már meglévő cuccaidhoz milyen színben passzoló, de az éppen aktuális trendnek megfelelő darabokat tudsz hozzáilleszteni. Így aztán nem fogsz olyan hatást kelteni, mint aki most jött a Holdról.

Forrás: Shutterstock

Magyarul ismét divat lett a piros-fekete összeállítás. Ízlés kérdése, hogy ez kinek van az ínyére. Ha tele vagy piros-fekete darabokkal, akkor te szuperszerencsés vagy. Pláne, ha szereted is a piros-fekete szetteket. Ha viszont a hideg kiráz tőle, akkor nemes egyszerűséggel legyints rá!

3. Vegyél alapdarabokat!

Ne azt vizslasd, hogy mi van a kirakatban, hanem azt, hogy ebből neked mi a hasznos! Nem kell valamit azért megvenni, mert a próbafülkében tetszel benne magadnak, de soha nem mernéd felvenni utcára.

Alapszabály: csak azt vedd meg, amiben jól érzed magad! Megette a fene az egészet, ha még a hétköznapi ruhádban is feszengeni kell.

Mutatom, hogy én mivel frissítettem a ruhatáramat. Összesen 5 dolgot vásároltam, mindössze 2 óra alatt. És azt hiszem, a tavaszi idényre ki is pipálhatom ezt a témakört.

Szoknya

A szoknya az egyik leghálásabb ruhadarab. Imádnivaló és jól kihasználható. Ezt a szoknyát azért vettem meg, mert fekete és bézs ruhákkal is kombinálhatom. Mivel mindkettőből jó sok akad otthon, így tutira lesz mivel hordanom.

Bolt: EnvyForrás: Baranyai Kata saját képe

Bézs felső

Egy világos, háromnegyed ujjas felsővel SOHA nem nyúlhatsz mellé. Szinte bármivel kombinálható, és ha van benne némi rafináltság, akkor külön jó választás. Nem mellesleg ez a felső ideális kis mellű hölgyeknek is. ;-)

Bolt: EnvyForrás: Baranyai Kata saját képe

Tunika

A tunika iskolapéldája annak, hogy milyen királyság, ha a divat és a kényelem találkozik. Elképesztően jó. Szinte bármilyen hétköznapi eseményre viselhető, és gyakorlatilag olyan benne lenni, mint egy rózsaszín felhőn unikornissal utazni.

Bolt: MagentaForrás: Baranyai Kata saját képe

Tornacipő

Na, ez az, amit nem hittem volna, hogy egyszer leírok, de láss csodát: megtörtént. A Converse-nek hála tornacipőben is lehetsz szexi. Persze a tűsarokkal nem veszi fel a versenyt, de a szaladgálós mindennapokhoz tökéletes.

Bolt: ConverseForrás: Baranyai Kata saját képe

Kendő

A legtutibb választás. A kendő mindenre jó. Kiemelten fontos tulajdonsága, hogy nem drága, és minden szettet egyedivé tudsz vele tenni. Viseld bátran és bárhogyan! Akár a csuklódon is.

Bolt: Bijou BrigitteForrás: Baranyai Kata saját képe
Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock