Őszi romantika egy virágos ruhában - Outfit Antóniától

Mielőtt végleg átlépi a küszöbömet a fagyos ősz, az utolsó napsugarakat is kiélvezem! Az utóbbi hetekben valami zizegett a levegőben, ami egyszerűen arra késztetett, hogy folyton kimozduljak a négy fal közül.

A fák zölden tündöklő ruháikat ezerszínű, mesés árnyalatokra cserélik, az avar rugdosóssá váló parkok pedig ilyenkor a legszebbek.

Ebben az időszakban a legjobb felfedezni a város rejtett kincseit. Az egyre ritkább meleg őszi órákban élvezni, hogy kabát nélkül sétálhatok. Mielőtt eljön a begubózás időszaka, magamba szippantom a vénasszonyok nyarának utolsó leheletét.

"Útra kelünk. Megyünk az Őszbe,

Vijjogva, sírva, kergetőzve,

Két lankadt szárnyú héja-madár."

Forrás: Mártonffy András

A Vajdahunyad várához ebben a virágos ruhában indultam sétálni, ami a fekete és a vörös kontrasztjára épül. Ez a páros olyan, mint a jin és a jang, a tűz és a jég.

Forrás: Mártonffy András

De hogy kerülnek virágminták az őszi falevelek mellé? Nemcsak a tavasz érkezésekor, rügyfakadáskor érdemes valami virágosat hordani - ezt már Miranda Priestly is nehezményezte -, hanem bármikor, ha egy kis vérfrissítésre vágyunk.

A rózsák a latin temperamentum lüktetését, a kimonószabás pedig az ázsiai kultúra misztikusságát sejteti.

Forrás: Mártonffy András

Kiegészítőknek fekete bőrcsizmát és egy fűzőszerű övet választottam, ami egy kis pikantériát ad a légies, szinte önálló táncra kelő pliszírozott részeknek. A hatalmas vár előtt úgy éreztem magam, mint annak úrnője, aki éppen a csatából várja haza királyát.

"Új rablói vannak a Nyárnak,

Csattognak az új héja-szárnyak,

Dúlnak a csókos ütközetek."

Forrás: Mártonffy András

Az indián nyárban az a legjobb, hogy még felkaphatjuk azokat a nyári ruháinkat, amiket a fagyok eljövetelével száműznünk kell - és eltehetjük emlékbe az önfeledt pillanatokat.

"Szállunk a Nyárból, űzve szállunk,

Valahol az Őszben megállunk,

Fölborzolt tollal, szerelmesen."

Forrás: Mártonffy András

A levelek az élénk zöldekből lassan sárgává és bordóvá változnak, majd a tél közeledtét hirdetve lehullanak. De ez már egy másik történet, ennyire még ne szaladjunk előre! Amíg lehet, addig fürdetem az arcom a ragyogó napsütésben, és elbúcsúztatom a nyár összes szépségét.

"Ez az utolsó nászunk nékünk:

Egymás husába beletépünk

S lehullunk az őszi avaron."

Forrás: Mártonffy András
Ruha: H&M
Fülbevaló: H&M
Öv: vintage
Csizma: Deichmann

 

 

Fotók forrása:Mártonffy András

Ezek is érdekelhetnek