Ha ezt vennéd fel egy lagziba, inkább maradj otthon!

Az esküvő nem a vendégekről szól, hanem az ifjú párról. Szóval, ha tetszik, ha nem, van egy-két dresszkód szabály, amit illene betartanod. Akkor is, ha sokkal csinosabb az a másik ruha.

Persze kis érzelmi zsarolással és lécci-léccizéssel rá lehet bírni a menyasszonyt, hogy külön engedélyt adjon a "tiltott darabok" viseléséhez, de ezzel önzőség próbálkozni. De hogy mik azok a tiltott darabok? Antónia például ezeket nem ajánlja esküvőkre:

Giccsparádé

Az első és legfontosabb szabály, hogy soha ne öltözd túl a menyasszonyt! Ne használd az esküvőt kifutóként, szóval inkább hanyagold:

  • a brutál magas sarkakat
  • a köldökig érő dekoltázst
  • a messziről ordító kiegészítőket 
  • a neonszíneket
  • a térdnél rövidebb fazonokat 
  • a habos-babos szoknyákat

Hidd el, a finom pasztellszínek, az elegáns visszafogottság sokkal szimpatikusabbá tesznek majd.

Tipp: Ha zavar, hogy beolvadsz majd a pasztellszínű tömegbe, akkor mutasd meg az egyéniséged kiegészítőkkel: nyugodtan válassz metálfényű kistáskát, strasszos szandált vagy egy mutatós gyűrűt!

Forrás: Getty Images

Menyasszonyjelöltek

Ne öltözz fehérbe, mert az a menyasszony színe! Nincs is annál lelombozóbb, mint amikor a vőlegény édesanyja, netán húga vagy nővérkéje pompázik a legszebb fehér ruhájában az ifjú ara mellett. Ezzel sajnos azt érzékelteti a menyasszony felé, hogy hiába megy hozzá élete szerelméhez, mindig is lesz egy ellenfele.

Tipp: A hófehéren és a tört változatokon kívül annyi csodás árnyalat van, keresgélj inkább köztük! A korall, púderrózsaszín, világos kék, barack vagy menta mind-mind jól kombinálható egy-egy színes ékszerrel vagy cipővel!

Forrás: Getty Images

Gyászhuszárok

A fehér ellentéte, a fekete is tabunak számít elvileg. Bár tudom, sokan úgy gondolják, hogy kellően elegáns választás egy esküvőre, ha tehetitek, inkább mellőzzétek! A fekete a gyász szimbóluma. És ugye semmiképp sem szeretnétek azt kommunikálni mások felé, mennyire lelomboz titeket, hogy diákkori nagy szerelmetek elveszi újdonsült választottját?

Tipp: Mintás darabokba bekerülhet a fekete, de azért az sem az igazi. Sötét szoknyához viszont vehetsz egy világosabb lenge blúzt, és máris szupercsinos leszel!

Forrás: Getty Images

Éjféli menyecskék

Mivel Magyarországon az a szokás, hogy éjfél után a menyasszony átöltözik piros menyecske ruhájába - itt egy újabb szín, ami tiltólistán van. Mégis ragaszkodnál valamilyen formában hozzá? Kend az ajkaidra!

Tipp: A bikavadító vörös helyett tedd le a voksod egy hosszú, lenge zöld ruha vagy overál mellé - szuperül kombinálhatóak arany kiegészítőkkel!

Forrás: Getty Images
Apró trükkök a nagy naphoz

Ha az esküvői meghívón nem tüntették fel a dresszkódot, nyugodtan kérdezz utána! Nem mindegy, hogy alkalmi ruhában vagy egy csinos koktélruhában jelensz meg.

A színeket felülírhatja a házasulandó pár külön kívánsága, például kérhetik azt, hogy viseljen mindenki valami pirosat.

Válassz a helyszínhez cipőt! Egy kerti partival egybekötött szertartáson kényelmes balerina cipőben vagy éktalpú szandálban sokkal felszabadultabban fogod érezni magad.

A templomi esküvő megkívánja, hogy a vállaidra dobj egy stólát. Ez nemcsak optikailag karcsúsít, de jól is fog jönni hajnaltájban.

 

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?