esküvő ruha dress code lagzi vendég mit ne vegyél fel
Az esküvő nem a vendégekről szól, hanem az ifjú párról. Szóval, ha tetszik, ha nem, van egy-két dresszkód szabály, amit illene betartanod. Akkor is, ha sokkal csinosabb az a másik ruha.

Persze kis érzelmi zsarolással és lécci-léccizéssel rá lehet bírni a menyasszonyt, hogy külön engedélyt adjon a "tiltott darabok" viseléséhez, de ezzel önzőség próbálkozni. De hogy mik azok a tiltott darabok? Antónia például ezeket nem ajánlja esküvőkre:

Giccsparádé

Az első és legfontosabb szabály, hogy soha ne öltözd túl a menyasszonyt! Ne használd az esküvőt kifutóként, szóval inkább hanyagold:

  • a brutál magas sarkakat
  • a köldökig érő dekoltázst
  • a messziről ordító kiegészítőket
  • a neonszíneket
  • a térdnél rövidebb fazonokat
  • a habos-babos szoknyákat

Hidd el, a finom pasztellszínek, az elegáns visszafogottság sokkal szimpatikusabbá tesznek majd.

Tipp: Ha zavar, hogy beolvadsz majd a pasztellszínű tömegbe, akkor mutasd meg az egyéniséged kiegészítőkkel: nyugodtan válassz metálfényű kistáskát, strasszos szandált vagy egy mutatós gyűrűt!

Forrás: Getty Images

Menyasszonyjelöltek

Ne öltözz fehérbe, mert az a menyasszony színe! Nincs is annál lelombozóbb, mint amikor a vőlegény édesanyja, netán húga vagy nővérkéje pompázik a legszebb fehér ruhájában az ifjú ara mellett. Ezzel sajnos azt érzékelteti a menyasszony felé, hogy hiába megy hozzá élete szerelméhez, mindig is lesz egy ellenfele.

Tipp: A hófehéren és a tört változatokon kívül annyi csodás árnyalat van, keresgélj inkább köztük! A korall, púderrózsaszín, világos kék, barack vagy menta mind-mind jól kombinálható egy-egy színes ékszerrel vagy cipővel!

Forrás: Getty Images

Gyászhuszárok

A fehér ellentéte, a fekete is tabunak számít elvileg. Bár tudom, sokan úgy gondolják, hogy kellően elegáns választás egy esküvőre, ha tehetitek, inkább mellőzzétek! A fekete a gyász szimbóluma. És ugye semmiképp sem szeretnétek azt kommunikálni mások felé, mennyire lelomboz titeket, hogy diákkori nagy szerelmetek elveszi újdonsült választottját?

Tipp: Mintás darabokba bekerülhet a fekete, de azért az sem az igazi. Sötét szoknyához viszont vehetsz egy világosabb lenge blúzt, és máris szupercsinos leszel!

Forrás: Getty Images

Éjféli menyecskék

Mivel Magyarországon az a szokás, hogy éjfél után a menyasszony átöltözik piros menyecske ruhájába - itt egy újabb szín, ami tiltólistán van. Mégis ragaszkodnál valamilyen formában hozzá? Kend az ajkaidra!

Tipp: A bikavadító vörös helyett tedd le a voksod egy hosszú, lenge zöld ruha vagy overál mellé - szuperül kombinálhatóak arany kiegészítőkkel!

Forrás: Getty Images
Apró trükkök a nagy naphoz

Ha az esküvői meghívón nem tüntették fel a dresszkódot, nyugodtan kérdezz utána! Nem mindegy, hogy alkalmi ruhában vagy egy csinos koktélruhában jelensz meg.

A színeket felülírhatja a házasulandó pár külön kívánsága, például kérhetik azt, hogy viseljen mindenki valami pirosat.

Válassz a helyszínhez cipőt! Egy kerti partival egybekötött szertartáson kényelmes balerina cipőben vagy éktalpú szandálban sokkal felszabadultabban fogod érezni magad.

A templomi esküvő megkívánja, hogy a vállaidra dobj egy stólát. Ez nemcsak optikailag karcsúsít, de jól is fog jönni hajnaltájban.

Apró trükkök kupis gardróbokhozhttp://www.she.hu/stilusszunet/20170620-divat-ruha-gardrob-rendszerezes-tippek.htmlOlasz életérzés a ruha alatt: fehérneműk a dolce vita jegyébenhttp://www.she.hu/stilusszunet/20170619-olaszorszag-fehernemu-divat-fashion-outfit-intimissimi.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.