A Moncler Gamme Rouge alpesi kollekciója

Javában tart a síszezon, az utazási irodák plakátjainak dimbes-dombos lankái hívogatnak, de idén télen még havat is alig láttunk...

Tudom-tudom, nem kell hó, mert még jobban be kell öltözni, csúszósak az utak és a hólapátolás sem sorolható a kedvenc reggeli sportok közé, de nekem valahogy mégsem igazi a tél, ha nem láthatom a végtelen fehérséget.

Ha ezzel ti is így vagytok, akkor imádni fogjátok a most következő bemutatót! Még faházat sem kell bérelnetek a hétvégére és síbérletre sem lesz szükségetek, elég csak megnéznetek a Moncler Gamme Rouge idei téli haute couture kollekcióját.

Forrás: Getty Images/Catwalking

Az haute couture jelentése magas szabászat. Az ebbe a kategóriába tartozó divatházak minden évadban egy úgynevezett tervezői álmot mutatnak be, amelyhez a legmagasabb minőségű alapanyagokból, a legkisebb részletig aprólékosan kidolgozott, kézzel varrott egyedi öltözeteket készítenek. A francia Moncler márka couture vonalának megálmodója, Giambattista Valli ezúttal az Európán végigfutó Alpokba kalauzol el minket.

A kolompot viselő békésen legelésző tehenek, a jódli és a finom alpesi csoki most kimaradnak, de a háttérre vetített csodás táj, a kifutón heverő havas sziklák és a miliőhöz tökéletesen passzoló zömében hófehér ruhák kárpótolnak mindenkit.

Forrás: Getty Images/Catwalking
Forrás: AFP/Patrick Kovarik
Forrás: Getty Images

Ezen a vidéken sokféle népviselet van jelen egyszerre, mégis a legjellegzetesebb a kantáros bőrnadrág - a Lederhose -, és a tollal díszített kalap.A női Dirndl ruha derékhangsúlyos sziluettje, a hímzések, illetve a kalácsként tekeredő fonatok szintén a hagyományőrzés fontos részét képezik.

Forrás: Getty Images/Catwalking
Forrás: Getty Images

A kék nefelejcsek és bájos havasi gyopárok - amelyek Sissinek is a kedvencei voltak - megjelennek a puha kötött ruhákon és a finom csipkéken, kitűnően alkotva modern elegyet a rövid sortokkal, fehér harisnyákkal, bőrklumpákkal és a meleg szőrmékkel. A jégkirálynőket is lenyűgöző kristály hópelyhekkel és gyöngyös virágokkal díszített kabátok pedig garantáltan felteszik az i-re a pontot. Egy téli esküvőn is mesésen mutatnának! :)

Forrás: Getty Images/Catwalking
Forrás: Getty Images/Catwalking

Nyitókép: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek