hőség kibeszélő tömegközelkedés Nyár kánikula izzadság
Nyár van, és kánikula van.Ilyenkor az élet vízparton vagy erdő mellett élvezhető. A túlélés esélyei viszont jelentősen csökkennek, ha természeti képződmények helyett forró aszfalt vesz körül.

Ezt tudod, tapasztaltad - a könyörtelen sors mégis a városba parancsol téged. Tudom, legszívesebben csak ücsörögnél felfújható babamedencében a gangon - de felnőttként sajnos a következő, kevésbé vicces helyzetekkel kell szembesülni kánikula idején.

1. Tömegközlekedés

Mi más is állhatna az első helyen? Legyen az akár a négyeshatos vagy a hármas metró, egy németalföldi festő sem képzelhette volna el pontosabban a poklot. Egyszer fel kell rá szállni, és akkor nincs menekvés. Markába szorít és fojtogatni kezd az ötven fokos, oxigénmentes bűzfelhő. A gyengék elájulnak vagy pánikrohammal küzdenek, de te légy erős: fókuszálj a túlélésre, és izzadj, ahogy csak bírsz! Ha szerencséd van, kevés az utas, és zakatol a légkondi is, ilyenkor a hűvösség és a járművek sajátos bűze kellemes pincehangulatról gondoskodnak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/chalabala.cz/Chalabala

2. Nagy parkolók

Beton síkság, és messze, három délibábon és két szál száradó cserjén túl feldereng az áruház. Ahogy áthaladsz a parkolón, Petőfi Alföld című verse és a vulkánokról szóló ismeretterjesztő film egyszerre elevenednek meg a képzeletedben. A vásárlás végeztével az északi szaunakultúrával is megismerkedhetsz az autóban - jeges merülőmedence és vodka nélkül.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Courtney Keating/Courtneyk

3. Sorban állás fesztiválokon

A legszörnyűbb, ha mindjárt a nulladik percben, már a becsekkolásnál másfél órás sor fogad. Ilyenkor is maradj büszke fesztiválozó: húzd meg a dugi piás palackot, és kezdj el keményen veretni! - Ha elájulnál, nyugi, a másfél ezer sorstárs közül csak lesz egy, aki fellocsol. Sajnos a belépéssel a megpróbáltatások nem érnek véget, mert a fesztivál területén belül mindenki ugyanazt akarja: inni.

Az én rekordom Sopronban volt, amikor egy darab fröccsért konkrétan 25 percig bámultam mások tarkóját, a tűző napon.

Forrás: Getty Images/2015 Russ Ensley/Bluiz60

+1. Leülni a szabadban

Legyen az egy pad a parkban, játszótéren vagy egy belvárosi kerthelyiségben - az üléssel sokat kockáztatsz. A nyári hónapok öröme egy nőnek, hogy az ilyenkor tökéletes ruhadarabot, azaz a szoknyát legálisan viselheti.Hogy miért tökéletes? Kedves urak, hát mert szoknyában az ember alulról is szellőzik. Ezt a jutalmat dobja el magától az a nő, aki leereszti fenekét bármilyen kültéri bútorra. Hát mire jó ez, kedves hölgyek? Fuldokló combok, átizzadt bugyika, verejtékező térdhajlat, lelassult keringés. A nyarat végig kell ácsorogni, nincs mese!
Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.