kibeszélő szerelem magazin vonzalom álompasi
Egyik éjjel azon morfondíroztam, hogy vajon mi fogott meg az exeimben. Volt, akibe halálosan szerelmes voltam, pedig csak 2 hónapja ismertem. Volt olyan is, aki évek óta a haverom volt, aztán egyszer csak fellángolt a tűz.

Ráébredtem, hogy minden egyes ballépésem óriási hatással volt a férfiakról és a világról alkotott képemre. Ennek köszönhetően mára már tudom, mit akarok. Íme, az én "Álompasi-bakancslistám", amit úgy alkottam meg, hogy mindenkiből - akit nagyon szerettem - kiragadtam egy-egy fő tulajdonságot vagy értéket.

álompasi
Ráébredtem, hogy minden egyes ballépésem óriási hatással volt a férfiakról és a világról alkotott képemre Forrás: Shutterstock

1. Aki a jóságával vett le a lábamról...

Az egyik rövid, de emlékezetes kapcsolatom alappillére az odaadó szeretet volt. Hiszen mi az, ami igazán meg tud fogni egy nőt? Nem, nem egy szexi felsőtest vagy a lehengerlő duma - sőt, talán még csak nem is a humor. Ezek maximum felkelthetik az érdeklődésünket, de egy mély szerelem, nos, igen, az más tészta. Ez a fiú egész egyszerűen a jóságával vett le a lábamról. Őszintén segített másokon, imádta a családját, a gyerekeket, az állatokat, és örömét lelte abban, ha adhatott. És közben nem várt cserébe semmit.

2. Akinek már a közelsége is megőrjít...

Most ne kifejezetten a szexuális vonzalomra gondolj, a libidó más kérdés. Ismered azt az érzést, amikor annyira vonzódsz valakihez, hogy teljesen a föld felett lebegsz, amikor a közelébe kerülsz? Minden percben ölelnéd, csókolnád, simogatnád a hátát, vagy összekulcsolnád vele a kezed. Annyira kívánjátok egymást, hogy majd' felfaljátok a másikat, így a szex vele nemcsak egyszerű aktus, hanem igazi szeretkezés, érzéki csókokkal és érintésekkel.

Mondanám, hogy vannak fontosabb szempontok is egy kapcsolatban, mint a kémia, de számomra ez egy elengedhetetlen feltétel - ugyanis ez a mágneses vonzalom hozza létre azokat a féktelen szerelmeket, amikre az ember egész életében emlékezni fog.

3. Akivel kitaláljuk egymás gondolatait

Amikor valakinek az intellektusába vagy szerelmes, egészen új dimenziók nyílnak meg előtted. Teljesen egy rugóra jár az agyatok, kimondjátok, amit a másik gondol, olvastok egymás rezdüléseiből. Megvan? Ilyet találni nagyon-nagyon nehéz, mégis, a jövőt tekintve ez az egyik legfontosabb közös érték.

Hiszen eljön majd a nap, amikor már a kémia és a szex kevesebb figyelmet kap az életetekben, és akkor mi marad? A lelki szerelem. Éjjelekbe nyúló beszélgetések, hatalmas nevetések, az adottság, hogy a másik fejébe láss, és leszűrd egy pillantásából az aktuális érzéseit.

4. Akivel feltétel nélkül szeretjük egymást

A 7 évig tartó kapcsolatomra nagyon büszke vagyok. Nemcsak azért, mert sikerült békében elválnunk, és a mai napig jóban vagyunk, hanem mert ennyi idő alatt sikerült végre elhinnem, hogy igenis szerethető vagyok. Minden hibámmal, hülyeségemmel, rossz napommal és hisztimmel együtt. A mi szerelmünk a feltétel nélküli elfogadásról szólt, arról, hogy imádjuk a másikat, egyszerűen csak azért, aki. Nem kellett megdolgoznunk egymás szeretetéért, vagy kiharcolnunk azt - alanyi jogon járt mindkettőnknek.

5. Aki tudja, hogyan kell örömet okozni egy nőnek

Szándékosan hagytam a lista végére, mert nem elsődleges szempont, ám nem is elhanyagolható. Volt egy srác, aki új kapukat nyitott meg előttem szexualitás terén. Neki köszönhetően jöttem rá, hogy mennyi olyan erogén zóna van a testemen, amikről eddig nem is tudtam.

Sőt, neki köszönhetően levetkőztem a gátlásaimat, megszerettem a testem, és merem élvezni a szexet. Ez a felszabadultság számomra elemi erejű volt, és hatalmas önbizalmat adott. Hozzásegített ahhoz, hogy az a magabiztos nő lehessek, aki ma vagyok.

Merjünk szeretni, merjünk szerelmesnek lenni! A te listádon milyen tulajdonságok szerepelnének?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.