támogatás önismeret szeretet kapcsolat
Itt vagyok neked. Melletted állok. Támogatlak, amiben tudlak. Meghallgatlak. Próbálok segíteni. Tanácsot adok, amennyit az eddigi élettapasztalatom enged. Igyekszem arra törekedni, hogy pár boldog pillanatot okozzak neked. Időt szánok rád. Szeretném, ha rendben lennél. De kérlek, hogy ne tőlem várd a megoldást.

Nem tudok helyetted döntést hozni. Se lépni. Se változtatni. Nem tudok Te lenni. Hidd el, ha tudnám a megoldást, akkor elárulnám a nagybetűs titkot. Nem titkolnám, hisz az én érdekem is, hogy jól legyél. De sajnos nem tudom. 

Csak szomorú tekinteted látom, ahogy szinte könyörögve nézel rám. Nem tudod, hogy mit kezdj magaddal. Sírva mesélsz az életedről, miközben a kiutat keresed. Újra és újra ugyanazok a körök ismétlődtek. Hiába próbáltál elengedni majd elfogadni, nem lettél jobban. 

Újra és újra beleestél a gödörbe. Nem tudod, hogyan tudnál menekülni, hiszen mindig visszaesel a meredek falakon. Vissza, ugyanabba a sáros lyukba. És látom, hogy szenvedsz. Foggal-körömmel kapaszkodsz, hátha most sikerül felhúzni magad.

 De nem megy, nincs elég erőd. Pedig erős vagy, csak az érzelmek magukkal ragadnak. Visszarántanak a mélybe az emlékek. A kötődés olyan erős, mint egy fa gyökere a földben. Ki kell valahogy törni, nincs mese. Sajnos, akármennyire is szeretnék segíteni, nem tudok.

anya lánya, szomorúság, támogatás
Forrás: Shutterstock

A szívem szakad meg, hiszen nagyon szeretlek. De nem tudom megoldani a problémáidat. Mindig is fájt, hogy fáj neked. 

Tudom, hogy nehéz. Nem könnyű elengedni egy életet. Nem könnyű hozzászokni a tényhez, hogy már nem lesz többet. Nem könnyű elfogadni, hogy új életet kell kezdeni. Minden megváltozik. A fullasztó, mérgező kapcsolat már a múlté. Az a gyötrelmes szenvedés, amit egy ragaszkodás okoz, kezd csökkenni. A mókuskerék megáll.  

Tudom, hogy iszod a szavaimat. Tudom, hogy jobban vagy, ha beszélhetünk. Hiszen szükséged van egy támpontra. Valakire, aki őszintén figyel rád. Valakire, aki a tenyerén hordoz és mindent megtesz azért, hogy jól legyél. 

Szükséged van egy szerető társra, akinek minden szabad percében eszébe jutsz. Aki törődik veled és a legjobbat szeretné. Aki kihúz a gödörből. Lehet, hogy segít egy támpont. 

Akihez lehet fordulni egy nehéz nap után. A megoldást viszont csak te tudhatod. Magadnak kell kijárni az utat. Kaptál egy életfeladatot, amit teljesíteni kell. Nem lehetséges a már kitaposott ösvényen haladni. Hisz mindenkinek más az útja. Hasonló élethelyzetek ugyan vannak. Olyan emberek is, akik keresztezik egymás útját. De ha valaki hasonló helyzetben is van, mégsem fogja tudni orvosolni a problémákat. 

Tőlem ugyanúgy ne várd a megoldást, mert örülök, hogy a saját életem rendbe hozom épp. Mindig, minden körülmények között támogatlak és melletted állok. Meghallgatlak bárhol, bármikor. Időt és energiát szánok rá, hogy bíztassalak, önbizalmat adjak és megértessem veled, hogy nagyon értékes ember vagy. Mindannyian azok vagyunk. Csak hinni kell magunkban. Ha magunkkal rendben vagyunk és a helyes útra térünk, a megoldás is jönni fog. 

Csak akarni kell és hinni benne. A legváratlanabb helyzetekben, akkor, amikor nem is gondolnánk rá, de elérkezik majd. Maga a megoldás.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.