A békacsókolás 4 szabálya: avagy így vezet út a herceghez

Kedves királylány, üdvözöllek a békacsókoló tanfolyamon. A következő percekben megtanítalak úgy szájon cuppantani egy békát, hogy az eredmény hosszú távon is kielégítő legyen.

1. Állatvédelmi szempontok

Úgy válaszd ki a békádat, hogy a külső és belső tulajdonságainak egyaránt figyelmet szentelsz! Ne szoríts kebledre egy kövér kétéltűt csak azért, mert ő kuruttyolt hozzád legközelebb - ha közben titokban már most a diétáját tervezed. Döntsd el, kell-e úgy, ahogy van, ha nem, válassz másikat! A béka(de)formálást az állatvédők elítélik - sőt, a békák is. (Ha máskor nem, hát akkor, mikor már hercegek lettek.)

2. Figyelj rá, mit brekeg!

Sok királylány ezen az apró részleten csúszik el - mint síkos köveken a körömcipő. Hiszen béka sokféle van, némelyikük egész vonzó is: fényes, zöld bőrükön megcsillan a napfény, ahogy ringatózva kacsingatnak a tavirózsák levelén... Csábító látvány, mégis, mielőtt rávetnéd magad valamelyikre, hallgasd meg türelmesen, hogy mit brekeg! Ugyanis egészen kínos olyan brekit választani, aki aztán egy életen át bunkón tolja a szöveget. Vagy olyat, aki azon háborog, hogy valójában nem is akart herceg lenni. Minderre időben rájöhetsz, ha kinyitod a füledet. Szóval, csók előtt kötelező legalább némi kuruttyolás!

Forrás: Shutterstock

 3. A kevesebb néha több!

Ne csókold végig az összes békát a parton! Ha ide-oda kapkodsz, abba a hibába eshetsz, hogy nem szánsz elég időt egyikre sem. Nem veszed majd észre, ha belebotlasz az igaziba. Csak szaladgálsz egyiktől a másikig: kicsi, nagy, halványzöld, varangyos, izmos, vézna... Elveszel a tömegben, megfájdul a szád, ráadásul a végén még béka allergiád is lehet! Meggondoltan és méltósággal válogass, királylány!

4. Tisztázd magaddal, meddig vagy hajlandó elmenni a békádért!

Minden lánynak mások a lehetőségei: lehet, hogy amint kilépsz a palotád kapuján, utadat kuruttyolástól hangos vizek szegélyezik. De előfordulhat, hogy kétéltűekben szűkölködik a hely, ahol királylánykodni kényszerülsz. Bárhogy is van, döntsd el, meddig vagy hajlandó mélyre gázolni egy mesebeli - vagy pusztán csak nyálkás - csókért! Vannak brekik, akik a mocsárból hívogatnak. Rajtad múlik, bepiszkolod-e a ruhádat (és a lelkedet) a kedvükért.

Ha rám hallgatsz, tiszta vízben élő békát választasz. Akkor is, ha egy ideig esetleg várni kell a vele való találkozásra... Most, hogy mindent tudsz a békacsókolásról, utadra engedlek. Sok sikert, királylány! (A biztonság kedvéért vízálló cipőt húzz!)

Van még valami, amit esetleg kihagytam a legfontosabb szabályok közül?

Nyitókép: Shutterstock