Óvatosan a szőke herceggel - Jobb, ha a saját lábadon állsz minden téren

Sokat hallani a kitartott nőkről, akik nem csinálnak semmit, csak a körmüket reszelgetik egész nap. Illetve még azt sem, mert elmennek helyette a manikűröshöz. Csábít ez az élet? Azért mielőtt keresnél egy "szőke herceget" magadnak, gondolkodj!

Szeretnél beülni egy cuki csajos autóba vagy egy hatalmas, városi terepjáróba és a félmillás táskádat lóbálva fodrászhoz járni kétnaponta? Házhoz hívni a masszőrt, dirigálni a takarítónőnek és naphosszat csak lógatni a lábadat? Elhiszem. De tudod, hogy ennek mi az ára? Mármint akkor, ha nem te magad keresed meg rá a súlyos százezreket, milliókat?

Örökké kiszolgáltatott leszel

Kitartottnak lenni és önálló keresettel nem rendelkezni egyenlő a teljes kiszolgáltatottsággal. Persze vannak társadalmak, ahol ez természetes, de a miénk nem az. Világszerte rengeteg energiát kellett beletenni abba, hogy a nők legalább megközelítőleg egyenlők legyenek a férfiakkal, munkát vállalhassanak, szavazhassanak – önállóak lehessenek, és ne kelljen senki gyámkodását elviselniük, ha nem akarják. Ja, hogy te akarod? Te ezt választod? Biztosan? Jó az neked, ha egy kiflit sem tudsz venni önerőből,
mert minden pénzt, ami a pénztárcádban vagy a bankkártyádon lapul mástól kapsz? Mint a gyerek a zsebpénzt... Ha pedig rossz vagy, nem kapsz semmit, hogy megtanuld a leckét.Hidd el, ennél sokkal okosabb vagy és többet érsz! Nincs azzal gond, ha a férfi fizeti a vacsorát vagy ha a babázás idejére otthon maradsz néhány évet és ekkor a párodra hárul a család teljes fenntartása. De ez még véletlenül sem egyenlő azzal, amikor úgy gondolod, neked semmit nem kell csinálnod és majd valaki finanszírozza a kis életedet. Mert lehet, hogy egyik nap megun és közli veled, ennyi volt. Akkor mit csinálsz majd?

Nem néznek emberszámba

A kitartott nőket az esetek többségében nem veszik emberszámba. Te nem csinálsz semmit, úgyhogy te csak hallgass szépen! Mit mondod a magadét, amikor soha egy szalmaszálat sem tettél még keresztbe, azt sem tudod, mi a munka. Örülj, hogy fedél van a fejed felett, étel az asztalodon, mert te ezt önerőből úgysem tudnád megteremteni. Bizony teljesen mindegy, hogy a pasid milliomos vagy sem, ha te nem járulsz hozzá a „családi" kasszához, akkor igencsak megcsappan az irántad érzett tisztelet. Lehet, hogy nem az elején, de egy idő után mindenképpen. Éppen ezért az ilyen kapcsolatokban leginkább egy vagyontárgy szerepét fogod betölteni. Lehet, hogy szép, lehet az is, hogy drága és lehet vele villogni, de haszna, emberi értéke nem sok.

Forrás: Shutterstock

Azt hiszed, hogy itt végre nem kell megfelelni a főnöknek, nem kell időre munkába menni, robotolni és olyan dolgokat csinálni, amelyeket utálsz? Hát... hiszed vagy sem, ez is munka és itt is van főnököd – a férfi, aki kitart téged. Itt is rendelkezésre kell állni és biztos vagyok abban, hogy sokszor azt is meg kell tenni, amihez nem biztos, hogy valóban kedved van. Itt azonban nincs munkaügyi bíróság, ahova a panaszaiddal fordulhatsz, nincs táppénz, ha beteg leszel. Maximum „felmondasz" vagy „felmondanak neked", akkor pedig mihez kezdesz?

Van lejjebb...

A szerelem örök – szokták mondani, ám ha egy párost csak az érdekek tartanak össze, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a kapcsolat kitart a sírig. Ha csak a szépséged, a külsőd számít a másiknak, mi fog történni, ha néhány év múlva a bájaid megkopnak?
Lecserélnek, mint egy öreg autót, hiszen feltörekvő szépségekből sosincs hiány.Te pedig foghatod a motyódat és kereshetsz valakit, aki még kívánatosnak tart. Valószínűleg kissé lejjebb kell majd adnod az igényeidet, hiszen te sem vagy már húsz, így az új „szerelmed" is biztosan idősebb lesz, mint az előző. És ha annak a kapcsolatnak is vége? Pár év múltán egy aggastyán fog patronálni?

Ott fogsz állni felpumpált szájjal, hatalmas műcicikkel, esetleg néhány ékszerrel, autóval és ráébredsz, hogy mindezekért cserébe eladtad az életedet. Azt az életet, amelyet szabadon is élhettél volna, odaadtad másoknak, hogy azt tegyenek vele, amit akarnak. Szerinted megéri?  

Mindenki maga dönti el, hogy számára vonzó-e ez az életforma. Itt most nem arról beszélek, akiket belekényszerítenek dolgokba, hanem azokról, akiknek van választásuk, vannak lehetőségeik és ezt az utat választják. Kitartottnak lenni egy üzlet. Az egyik fél is ad valamit, a másik fél is. Ne ringasd magad álomvilágba, ez nem tündérmese, egy kőkemény biznisz.