Édes hármasról beszél, de én csak a keserű féltékenységet látom

Tavaly februárban történt, hogy egy szerelmi csalódás után újra felmentem a Tinderre. Lapozgattam a profilok között és egyszer csak megpillantottam Bencét, akivel nyolc évvel ezelőtt volt egy kis futó románcom. Meglepődtem, milyen jól néz ki, sokat változott, úgyhogy kis hezitálás után jobbra húztam.

Az egyetlen gyanús dolog az volt, hogy azt írta a bemutatkozó szövegében, hogy nem hagyományos párkapcsolatot keres. Ő annak idején sem volt az az átlagos srác, úgyhogy nem nagyon voltak illúzióim vele kapcsolatban, de mégis kíváncsi voltam rá. Nem telt el sok idő és vissza is jelölt. Vicces volt, mert először fel sem ismert, úgy látszik sok nő megfordult az ágyában az elmúlt években.

Ami nem változott, hogy izzott a levegő köztünk még chaten keresztül is. Mindig is lenyűgözött az intelligenciája és az éles észjárása. Nagyon belendültünk az írogatásba, már a találkozó is szóba került, amikor csak rákérdeztem, hogy mégis mit jelent, hogy ő nem hagyományos párkapcsolatot keres. Először húzta az időt, nem akart válaszolni, majd csak kibökte, hogy ő nem hisz a monogám párkapcsolatokban, neki ez soha nem működött. Bár nagyon szereti a lecsót, nem akar minden nap lecsót enni...

Ő egy teremtő férfinak vallja magát, akinek egyszerűen szüksége van arra, hogy minél több nőt magáévá tegyen. Viszont vágyik párkapcsolatra, lelki kötődésre, ezért ezt úgy képzeli el, hogy lesz egy fix párja, akivel mindig bevonnak egy harmadik felet a szexuális életükbe. Ő nem akar hazudni, teljesen legálisan szeretné ezt csinálni, úgyhogy őt azt sem érdekli, ki lesz a harmadik, ezt már teljesen a párjára bízza. A nő fogja menedzselni, beszervezni a lányokat, ő még a nevüket sem akarja tudni. Egy célt szolgál az egész, hogy kielégítsék az ő változatosságra való igényét. Viszont ő úgy képzelte, hogy ezt már a kapcsolat legelején be kell vezetni, hogy ez legyen megszokott, a „normális".

Forrás: Shutterstock

Tudni kell rólam, hogy én ilyen szempontból elég konzervatív vagyok és hagyományos értékrenddel rendelkezem. Így ez az üzenet teljesen kiverte nálam a biztosítékot. Azonnal megírtam Bencének, hogy ez velem nem fog működni. Ő azonban nem akarta ezt a dolgot elengedni. Azt mondta, hogy csak magamat csapom be, hiszen minden férfi így működik, csak mások ezt titokban csinálják. Szerinte az emberi kapcsolatok 100%-a ennek az igénynek a ki nem elégítésén megy szét. Én vagyok az önző, mert nem az a legfontosabb a számomra, hogy akivel együtt vagyok, teljes mértékben jól érezze magát. Ha pedig egy férfi nem érzi jól magát egy kapcsolatban, akkor így is – úgy is félre fog menni.

Szerinte egy férfi, hiába szeret, nem csak engem akar megérinteni. Lehet, hogy lelkileg igen, de testileg biztos nem, mert ez a férfiak világában nem így működik. És ha ezt nem látom be, egy férfi sem lesz boldog mellettem hosszútávon.  

Mivel megírtam neki, hogy bárhogy is csűri-csavarja, engem akkor sem tud meggyőzni erről, itt véget is ért a levelezés. Bár örültem, hogy hamar kiderült, hogy nem egymást keressük, de sok kérdést is hagyott maga után. Vajon igaza van, én vagyok még mindig naiv és a legtöbb férfi tényleg nem monogámiára vágyik? Lehet, hogy ez a valójában őszinte, felnőtt párkapcsolat, amikor két ember őszintén elmondja a szexuális igényét a másiknak, akkor is, ha tudja, hogy a másiknak ez nem fog tetszeni?

Bárhogy is van, az én életembe nem fér bele, hogy minden egyes szeretkezés folyamán egy harmadik nő is beszálljon a buliba. Nem igazán tudom elképzelni, hogy ott fekszik mellettem a férfi, akibe szerelmes vagyok és az orrom előtt egy idegen nő simogatja. Ha ezért önző és prűd vagyok, akkor legyen, vállalom.

Nyitókép: Shutterstock