Így viselkedj igazi kőbunkóként a moziban

Megvan az az érzés, amikor beülsz egy sötét moziterembe, hogy néhány órára kiszakadj a világ körforgásából, és csak önfeledten szórakozz? És az, amikor a film eléri a tetőpontját, te pedig a könnyeidet törölgetve szipogsz, majd valakinek elkezd csörögni a telefonja, és még fel is veszi, ráadásul elkezd csacsogni, mintha nem körülbelül 70 ember szórakozásába rondítana bele?

Nem állítom, hogy moziban néma csendben, még a levegőt is visszatartva kell ülni, azt viszont állítom, hogy az embernek a mozis kultúrája rengeteget elárul a személyiségéről és a jólneveltségéről is. Odafigyel arra, hogy ne barmolja szét a termet, vagy kiskirályként pöffeszkedve megpróbál minél több szemetet szétdobálni a film alatt, mondván, a személyzetet azért fizetik, hogy őutána patika rendet rakjanak. Esetleg megállás nélkül fennhangon karattyol, hiszen ha már kifizette a jegyet, a film élménye mellett jár neki a moziban üvöltözés joga is.

Az utóbbi idők mozizós tapasztalatai alapján összeszedtem azt, mi szükséges ahhoz, hogy az ember egy egész moziteremnek, és az összes ott dolgozónak a tudtára adja: igazi bunkó.

Mozizás előtt fürödj meg egy kád pacsuliban - csakhogy ötméteres körzetben mindenki két-három órán keresztül beleburkolózhasson az érezhetően olcsó, rossz minőségű, de cserébe iszonyat masszív parfümfelhőbe úgy, hogy még csak el se tud menekülni előle.

Ne figyelj oda a filmre, ha már kifizetted a jegyet, hanem vedd elő a telefonodat ötpercenként, max fényerővel, némítás nélkül, és nézz videókat vagy csetelj - vajon mi történne, ha két órán keresztül nem tudnának elérni a haverjaid? Jobb nem kideríteni. A csaj, aki tetszik pedig tuti ebben az időintervallumban fog elhagyni, ha nem írsz neki. Mellesleg, tudod te, hány TikTok-videót lehet megnézni egy film alatt?? Nehogy lemaradj valamiről...

Forrás: Shutterstock

Nyugtasd a cipős lábad az előtted lévő ülés támláján - lehetőleg előtte trappolj bele az összes pocsolyába, vagy legalább egyszer lépj bele kutyapiszokba. Enélkül nem lenne ugyanolyan az élmény.

Nyugtasd a zoknis lábadat az előtted lévő ülésen - ki ne imádna úgy filmezni, hogy közben egy vadidegen ember lába két-három órán keresztül belelóg a szájába?

Mindenképp a tőled 3 emberre lévő haveroddal akard megbeszélni, hogy épp mi jár a fejedben - nem is feltétlenül csak a filmmel kapcsolatban. A film legizgalmasabb pillanatai pont jók arra, hogy elmeséld a tőled legtávolabb ülő barátodnak, hogy mit ebédeltél aznap, esetleg elmondhatod azt is, mit álmodtál, és csapjátok fel együtt az álmoskönyvet, hogy megfejtsétek, mi mit jelent.

Dobáld a társaidat popcornnal, mert az nagyon "fun" - de úgy, hogy közben kommandósokat megszégyenítő technikával vetődsz jobbra-balra, nehogy eltaláljanak, és minél hangosabban visíts, röhögj. Ami a csövön kifér.

Még véletlenül se vidd ki a szemetedet a film után, sőt, lehetőleg a maradék popcornt még szórd ki, pár szemet tuszkolj az ülések közé, ami pedig a földre kerül, próbáld minél alaposabban beledolgozni a lábaddal a szőnyegbe - naná, hiszen a mozis dolgozók, (ugyanúgy, ahogy az eladók, felszolgálók, takarítók) kizárólag azért vannak, hogy a mindenki úri kedve szerint otthagyott retket eltakarítsák. Annak külön örülnek, ha az üdítőt is szétfröcskölöd.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek