család kibeszélő magazin veszekedés boldogság
Bori családot akart. Pont olyat, amilyenben felnőtt: férj, feleség, két gyerek - egy fiú és egy lány. Ez a boldogság kulcsa, ezt kell akarni.

Hitte, hogy az ő anyukája is ettől boldog, mert feleség volt, és van egy fia meg egy lánya. Bori csak ezt vette észre. Nem tartotta magát túl okosnak, de azért a közgazdaságiban négyesre érettségizett. Megtanult gyors- és gépírni - gondolta, majdcsak elfér ezzel egy hivatalban. De hát egy nőnek nem is kell több: nem kell komolyan törtetnie a karrierért, csak egy kicsit. A többit majd a pasi megoldja, és boldoggá teszi őt.

A legfontosabb pedig, hogy felnézhessen rá: a csodálatos és megismételhetetlen férfira. Soha nem kérdőjelezi meg ezt a fensőbbséget, mert a férfi okosabb, ügyesebb, életrevalóbb - ezt látta régen otthon is, és a szüleinél működött. Szerelmet azonban nem akart. Minek? Csak megzavarja a tisztánlátásban, a boldogsághoz különben sem kell szerelem - gondolta.

Bori egy kedves, szerény, háttérbe húzódó nő, aki első perctől kezdve ajnározta, körbeugrálta, kiszolgálta a férjét, Ernőt - akárcsak az anyukája.

Együtt nézték mindennap a híradót, bár Bori semmit sem értett belőle - vagy legalábbis úgy tett, hogy Ernő elmagyarázhasson neki mindent. És ettől Ernő úgy érezhette magát, mint egy imádnivaló géniusz. Beszélgetni sem szoktak. Minek...? Ernő közölte a véleményét, Bori pedig elfogadta, és a magáévá tette. A többi vélemény, magyarázat és megbeszélés felesleges.

A szex kötelező feladat volt, bár Bori nem szerette. Ernő férfiként viselkedett e téren is: megtette, amit gondolt. De ezt is tudta, hiszen anyukája elmondta még az esküvő előtt, hogy a szex nem nagy szám, csak túl kell rajta esni, amikor a férj akarja - és tudni kell alkalmazkodni.

Bori egy kedves, szerény, háttérbe húzódó nő, aki első perctől kezdve ajnározta, körbeugrálta, kiszolgálta a férjét, Ernőt - akárcsak az anyukája Forrás: Shutterstock

Két gyerekük született, mert ez is a boldogság lista része volt. Bori soha többé nem dolgozott, és örült, hogy nem rakott bele több energiát a tanulásba. Mert igen, a család az első, azt kell építeni, működtetni, szervezni, és ezt nem tanítják semmilyen egyetemen.

A női felmenői is a családnak szentelték az egész életüket - így már nemcsak Ernőt, hanem a gyerekeket is ki kellett szolgálni. Anya volt. Semmi más nem érdekelte. Szép családi életük volt, mindenki tudta a dolgát - kivéve Ernőt... Aki szerelmes lett egy másik nőbe. Egy olyanba, aki határozott és céltudatos volt - teljesen Bori ellentéte. Ez a szerelem pedig mindent megváltoztatott.

Bori azonban nem vette észre - vagy inkább nem akart róla tudomást venni -, hiszen tudta, hogy a család az igazi boldogság. Szentül hitte, hogy ez csak egy hormonvihar Ernőnél - így ötven előtt -, és majd elmúlik. Bárkivel előfordulhat, nem nagy ügy. Meg ugye, amit nem tudunk, az nem fáj. Szóval várta, hogy Ernő visszataláljon a megszokott életéhez.

De Ernő beszélgetni akart. Bori viszont nem tudott ezzel mit kezdeni: most beszélgessenek érzésekről meg gondolatokról? 26 év házasság után? Minek? Így hát csak Ernő beszélt - mint mindig. Magáról, a nőről, hogy neki bezzeg mindenről van véleménye, vitatkozik, érvel, lehengerlő és imádnivaló.

Bori úgy hallgatta ezeket a történeteket, mint egy mesét. Tán igaz sem volt. Nem érdekelte, mert az anyukája elmondta, hogy az asszonysors nehéz, a férjek pedig hajlamosak hülyeséget csinálni. Csak ki kell várni, hogy elmúljon.

Ernő végül Borival maradt - tudta a dolgát, felelősségteljes embernek nevelték, aki becsületes, egyenes, és állja a szavát. Csak egyre többet dolgozott - és ha nem a munkahelyén, akkor a kertben talált magának valami tennivalót, beszélgetni pedig már senkivel sem akart...

Nincs ebben semmi különös, így szokott lenni, Bori is így nőtt fel: mire férjhez ment, az apja és az anyja már nem is aludtak egy szobában, sőt, szóba sem álltak egymással. Nem volt vita, veszekedés, csak a család. Segítettek nekik házat építeni, gyerekekre vigyázni, főzni, kertet gondozni, kocsira gyűjteni, csak egymással nem beszéltek. Minek?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.