nemi erőszak igaz történet Lina Medina gyermekbántalmazás
Lina Medina történetébe néhány hónapja futottam bele az interneten és teljesen letaglózott a story. Amikor megláttam, hogy a világ legfiatalabb édesanyja mindössze ötévesen adott életet a gyermekének, azt hittem, ez is valami csalafinta cím, de nem... ez a színtiszta igazság.

Hihetetlenül fel tud háborítani az, hogy a nőket - mind a történelem során, mind pedig manapság - mennyi bántalmazás éri. Megkülönböztetéseket és sokszor megalázó helyzeteket kell eltűrniük, elszenvedniük. Nem is egyszer írtam már ezekről a témákról, legyen szó a múltban elkövetett borzalmakról vagy akár arról, hogy sok esetben most is mi mindennel kell szembenéznünk, csak azért, mert nőnek születtünk. Megrázó bizonyítéka ennek Lina Medina története is, ami mélyen megindított és felháborított, mert

a szenzáció mögött – hogy egy ötéves kislány gyermeket szült -, nagyon mély és súlyos dolgok rejlenek.

Ötévesen édesanya?

Lina Medina egy perui kis faluban, Ticrapoban született még a '30-as években, tehát a történet nem mai, mégis egészen döbbenetes. A kislány valószínűleg egy nagyon ritka rendellenességgel, a Pubertas Praeox-szal jött a világra, ami miatt

Lina – az édesanyja beszámolója szerint - már nyolc hónapos korában elkezdett menstruálni.

A szülők eleinte nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a dolognak, pedig a korai serdülés akár daganatos megbetegedésre is utalhat. Csak akkor kezdtek aggódni, amikor Lina hasa elkezdett furcsán kerekedni. Az ötéves kislány szülei először azt gondolták, hogy a gyermeküket démonok szállták meg, így a helyi sámán segítségét kérték, majd amikor az ördögűzés sikertelennek bizonyult, kórházba vitték a kislányt.

Lina hasát látva az orvosok először tumorra gyanakodtak, ám a vizsgálatok során kiderült, hogy az ötéves gyermek terhes, ráadásul már a várandósság vége felé jár...

Lina néhány hét múlva, ötévesen és hét hónaposan – érthető okokból – császármetszéssel hozta világra majdnem három kilós kisfiát.

Lina Medina ötévesen lett édesanya - Ez nem elírás, ez a szörnyű valóság! Forrás: Wikimedia Commons

A történet, ami nálam kiverte a biztosítékot

Sok szörnyűség történt és történik ma is a világban. Ott van a vigasznők esete vagy a Magdolna-mosodák, hogy csak néhányat említsek, de az össze borzalom közül szerintem azok a legsúlyosabbak, amik gyermekekkel estek - és esnek - meg.
Lina esete döbbenetes és végtelenül szomorú, ha a szenzáció mögé nézünk. Adott egy kislány, aki nem elég, hogy a korai pubertással küzdött és meg kellett élnie az egyébként felnőtt fejjel sem kellemes menstruációt, de

ha egy kicsit számolunk, az is kiderül, hogy még be sem töltötte az ötödik életévét, amikor nemi erőszak áldozatává vált.

Akinek nincs gyermeke, annak elárulom, hogy egy ekkora gyerek óvodás... Fogalma sincs a világról és vakon bízik a felnőttekben. Még elgondolni is borzasztó, hogy mit kellett átélnie ennek a kislánynak, hogy a végén, ötévesen, - úgy hogy még ő maga is kisgyerek -, utódot hozzon a világra.

Az ügyben természetesen nyomozás indult, ahol megvádolták Lina édesapját és fogyatékos testvérét is, sőt az a hír is felröppent, hogy mivel a Ticrapóhoz hasonló pici favakban az indiánok tradicionális ünnepei sokszor orgiákba fordultak át, így az is lehet, hogy ekkor vált nemi erőszak áldozatává a kislány. Az ügy végül bizonyítékok hiányában megoldatlan maradt. Lina soha nem beszélt arról, ki bántotta. Nagy valószínűséggel akkora trauma érte, hogy az agya törölte az emlékeit.
Annak ellenére, ami vele történt, Lina Medina teljes életet élt. Fiatal nőként Dr. Lozada - a gyermekét világra segítő orvos - mellett dolgozott gyorsíróként, később pedig férjhez ment és ismét anya lett. Első gyermeke negyvenéves volt, amikor csontrákban meghalt.

Lina története megrázó és rejtélyes. Mondhatjuk, igazi szenzáció, ám ne felejtsük el, hogy a szenzáció mögött egy nagyon komoly, a mai napig aktuális téma rejtőzik a gyermekek sérelmére elkövetett (nemi) erőszak.

Nyitókép: Wikimedia Commons

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.