szerelem kibeszélő Németh Ágnes magasság
A „Milyen magas vagy?" kérdés lassan benne van a Top 3 kérdés között, melyet általában a nők tesznek fel a férfiaknak a társkereső oldalakon. Nem leszek álszent, én sem szeretem, ha egy férfi sokkal alacsonyabb nálam, de azt nem gondolom, hogy egy ember értékét a magassága határozza meg.

Tavaly ismerkedtem Tinderen egy sráccal, aki megkérdezte, hány cm vagyok. Rávágtam, hogy 172, mire ő, hogy akkor szerinte nincs is nagyon értelme ezt a beszélgetést folytatni, mert ő csak 170. Azt volt az első reakcióm, hogy ez komoly, hogy 2 cm különbségen múlik a szerelem? Nagyon tetszett nekem a srác, egy hullámhosszon voltunk és nem értettem, hogy ő emiatt eldobná annak a lehetőségét, hogy ebből akár nagy szerelem is lehessen. Annyira rápörögtem erre a magasság témára, hogy fogtam egy centit és megmértem magam, pontosan milyen magas is vagyok. Legnagyobb megkönnyebbülésemre kiderült, hogy igazából 169 cm (úgy látszik, összementem az idő folyamán), így már csak 1 cm volt köztünk az ő javára.

De ez nem volt egyedüli eset. Soha nem felejtem el, kb 2 éve szintén egy társkereső applikáción beszélgettem egy sráccal, aki egyszer csak azt írta, hogy valamit el kell mondania, ami után már lehet, hogy nem fogok szóba állni vele. Én már mindent elképzeltem, valójában nem is szingli, nem akar gyereket, kapcsolatot, egy perverz pszichopata, utálja a macskákat, mire kinyögte...ő csak 170 cm. Egy hatalmas kő gördült le a szívemről, csak ennyi a baj? Kiderült, hogy komoly lelki sebeket hagyott pár nő a lelkén, mert ezen a ponton sok visszautasítás és kudarc érte. Annyira erős volt benne a kisebbségi komplexus ezen a téren, hogy a randink előtt is kihangsúlyozta, nehogy magassarkú cipőben menjek!

Forrás: Shutterstock

Végül egyik ismerkedésről se lett nagy szerelem, de nem a magasság miatt. Az már más kérdés, hogy sok férfinek talán épp a magassága nincs önbizalma és ez a kisugárzásán is meglátszik.

Ez a magasság téma aztán idén is folytatódott. Ismét megismerkedtem egy vonzó, jóképű férfival, akinek a képek alapján biztosan nincsenek önbizalom problémái. Legalábbis egészen addig ezt gondoltam, amíg meg nem jegyezte, hogy reméli, hogy nincs magasság fétisem, mert ő csak 175 cm és lehet, hogy ez alapján hamar ki fog esni a rostámon. Erre már komolyan felkaptam a fejem, mert nem tartom normálisnak, hogy egy értelmes, intelligens, szexi férfinak a magassága miatt kell magyarázkodnia.

Én azt gondolom, hogy manapság, amikor annyira nehéz párt találni, nagyon nagy luxus valakit 2 vagy akárhány cm miatt elküldeni. Egy ember értéke nem a magasságában rejlik és hát nem egy olyan szerelem született már a világtörténelemben, ahol a nő magasabb volt, mint a férfi. Én személyesen is ismerek olyan párt, ahol a nő magasabb, mint a férfi és évek óta boldog házasságban élnek.

Annyi szingli nő és férfi van ebben a világban és ahelyett, hogy egymás értékeit keresnék, folyamatosan azt figyeljük, a másik miben nem felel meg az elvárásainknak.A nők már az ismerkedés elején kiszórják a másikat és nem feltétlenül azért, mert a pasi alacsonyabb, hanem azért, mert csak 5 cm-vel magasabb és akkor nem tudnak mellette felvenni egy tűsarkú cipőt. Vagy hát feltud, csak aztán magasabb lesz a pasinál, az meg ciki. Hisz a nagykönyvben úgy van megírva, hogy a férfinak kell a magasabbnak lennie.

Nekem volt olyan párom, aki kicsit alacsonyabb volt nálam és érdekes módon ez őt zavarta jobban, nem engem. Úgyhogy nemcsak az a fontos, hogy a nők lejjebb adják az igényeiket, hanem az is fontos lenne, hogy az alacsonyabb pasik meg tudatosítsák magukban, hogy a férfi nem csak 180 cm-nél kezdődik...

Kezdőkép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.