szerelem kibeszélő jövőkép szerető
"Te a szerelmem vagy, ő pedig a feleségem" - mondta a férfi a nőnek. "Ha a szerelem elmúlik, vajon mi leszek?" - vetődött fel a kérdés a nő fejében. De hangosan nem merte kimondani ezt a - valljuk be, jogosan - felmerülő gondolatot.

Ez a kapcsolat megmételyezte a lelkét. Akaratlanul sodródott bele, hiszen elvei voltak. "Nős emberrel soha ne kezdj!" - hangoztatta. Több okból sem! Ha nem képes teljesen elkötelezni magát melletted, akkor nem érdemli meg, hogy szeresd. Másrészt erkölcsileg sem megengedett egy családos emberrel közelebbi viszonyba keveredni.

Ráadásul mit nyújthat? Csupán múló élvezetet és hamis biztonságérzetet. Csábító ígéreteket és szavakat: "Csak te kellesz. Ha előbb találkoztunk volna..." Kezdetben még viccelődtél: "Ja, akkor most én várnék rád otthon, te pedig egy másik nőnek mondanád mindezt."

Mélyen legbelül azonban már akkor érezted, hogy a szavaid nem csupán lufik a levegőben.

Hogy mit kap ő? Felpezsdíted a másik ellaposodott hétköznapjait, izgalmat viszel az életébe, hiszen ismét szerelmes lehet. Nem áll ellen a csábításnak, hiszen ez élteti, ettől érzi magát férfinak. Csak egy a baj: mindezt csupán múló állapotként éli meg. A stabil háttér azonban mindig is a felesége lesz, akihez bármikor hazamehet.

Forrás: Shutterstock

Biztonság és izgalom

Ez az a nyerő páros, melyről soha nem mond le - akkor sem, ha már a sokadik X-et tapossa. Mert az ő nagyapjának még 80 éves korában is volt barátnője... Nem tud és nem is akar megváltozni, és ezt meg is mondja. "Én már csak ilyen vagyok" - közli a lehető legnagyobb nyugalommal veled. Persze, nem a kapcsolat elején, hanem mikor már egy új szerelem van kibontakozóban...

Pedig észrevehetted volna az intő jeleket: kevesebb üzenetet küld, más programokat választ ahelyett, hogy veled lenne. A telefonját pedig még a mosdóba is magával viszi. Még azt hazudja, szeret - de te érzed: már csak biztonsági játékból tart maga mellett.

Így ismét felmerül benned: mi leszel számára, ha elmúlik a szerelme?

Ne pazarold az idődet nős pasira, hiszen sokat kockáztatsz: elrepülnek feletted az évek. Az elrabolt idődet pedig semmi sem pótolhatja. Nem éri meg az a néhány lopott óra, amit vele töltesz. Elveszi az esélyed a normális életre, hiszen míg vele vagy, lehetnél valaki olyannal is, aki majd feleségül vesz. Aki komolyan szeret, és egy életre tervez veled - nem csupán szerelmet, hanem valódi társat keres. Menekülj, mielőtt késő lesz!

Kriszti történetét Herczeg Zsuzsa jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.