zaklatás kibeszélő vége szakítás lezárás
Van néhány pasi típus, aki garantáltan az agyadra megy - még szakítás után is. Mert amíg egy normális férfi megérti, hogy vége, ő kitartóan próbál újra és újra visszakúszni az életedbe...

A "zaklató"

Elég gyakori helyzet: a férfi szakít, aztán mégis visszatér. Egyszerűen nem engedi, hogy megszabadulj tőle. Amikor végre kihevernéd, ismét előkerül, és békülni akar. Feltépi a régi sebeket, te pedig nem tudsz továbblépni. Ha még mindig bele vagy zúgva, a szíved mélyén tutira reménykedni kezdesz a heppiendben. Ha viszont már nem szereted, akkor bosszantó - sőt, akár félelmetes -, hogy nem hagy nyugodtan élni.

A jópofa

"Szia, mizu?" Úgy írogat, mintha mi sem történt volna - még akkor is, ha valami iszonyat nagy árulást követett el: szó nélkül lelépett, megcsalt vagy cserben hagyott. Lehet, hogy furdalja a lelkiismeret, csak éppen nem képes a bocsánatkérésre. Egy biztos: képtelen elfogadni, hogy már nem érdeklődsz iránta. Talonban tart, folyton megjelenik valami hülye üzenettel vagy telefonhívással, csak úgy lazán-faszán, mintha minden rendben lenne közöttetek. Valójában azonban nem akar semmit, hiszen különben már bocsánatot kért volna, hátha kibékülsz vele.

A pofátlan

A pofátlan ex nemcsak hívogat: napi-heti rendszerességgel megjelenik. Ha közös gyerek is van a képben, kénytelen vagy beengedni. Éli a szabad, szakítás utáni életét, de amikor elfogja a meleg otthon iránti vágy, megjelenik vacsorára - esetleg még azt is megkérdezi, veled aludhat-e. Egyszerre vágyik a szabad életre és az otthon melegére.

Forrás: Shutterstock

A pszichopata

Képtelen felfogni a párkapcsolat íratlan szabályait. Nem érti, hogy miért elfogadhatatlan hűtlenkedni, ordibálni vagy bántalmazni a másikat. Kisétál az életedből, aztán még neki áll feljebb, ha nem fogadod vissza. A viselkedése kiszámíthatatlan: az egyik percben szerelmes ömlengés jellemzi, a másikban már verbális vagy fizikai agresszió. Bocsánatkérő és könyörgő üzenetekkel áraszt el, de ha nem jól fogadod, dühös lesz, és válogatott sértéseket vág a fejedhez. Követ az utcán, leskelődik a munkahelyeden, esetleg telefonon zaklat.

Őt a legnehezebb lekoptatni. Készülj fel rá, hogy akár rendőrségi ügy is lehet a dologból: mentsd el a mocskolódó, fenyegető üzeneteit! Ha netán bántalmaz, menj orvoshoz, és kérj látletetet a sérüléseidről!

Az egyetlen megoldás valamennyi típusnál az, ha mindennemű kapcsolatot elvágsz, akármilyen bunkóságnak tűnik is. Persze, ha van gyereketek, akkor ez sokkal nehezebb. Ilyenkor a találkozásokat szigorúan csak a láthatásra kell korlátozni. Gyerek híján könnyebb dolgod van: tilthatod a telefonszámát, a Messengert, az e-mailjeit. Nyugi, senki nem pusztult még bele a bánatba, csak mert nem tudta a volt párját hívogatni.

Még egy tisztességes, közös megegyezésen alapuló szakításnál is több hónapra van szükség ahhoz, hogy a felek barátokként beszéljenek egymással. Egy elmérgesedett helyzetben ez még inkább igaz. Ha lenyugodtak a kedélyek, talán sikerül normális emberi viszonyt kialakítani egymással, ahelyett, hogy át kelljen menni az utca túloldalára, ha meglátjátok a másikat. Addig is azonban a saját érdekeid legyenek az elsők! Nyugodtan legyél önző egy kicsit - használj fel minden eszközt, ami segít lezárni a kapcsolatotokat!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.