szakítás kibeszélő lezárás búcsúzás
A párkapcsolatok addig működnek jól, míg a felek odafigyelnek egymásra, lelkiismeretesen és szeretettel bánnak a másikkal. Ellenkező esetben hamarosan hiányállapot keletkezik. Ha ez sokáig fennmarad, a kapcsolat működésképtelenné válik.

A pár tagjai eltávolodnak, elhidegülnek. Sok szerelemnek lesz vége úgy, hogy a felelősök nem ügyeltek rá: mindenki mindenkor jól érezze magát és ne szenvedjen hiányt semmiben. Akkor sem jön el azonban a világ vége, ha szakításra kerül a sor. Hiszen te magad élsz - csak a kapcsolatod halt meg! Az viszont örökre, ezért mostantól úgy is kell kezelned!

A lezárás természetesen nem megy gyorsan, hiszen ha szeretted a párodat, akkor nehéz félretenni a fájdalmat, amit válás után érzel. Egy ideig a hiányérzet tölti majd meg a napjaidat - tekints rá úgy, mint egy pontra a mondat végén! Ám véletlenül se áltasd magad azzal, hogy a pontot vesszőnek hiszed, különben soha nem fogsz véget vetni a szenvedésnek.

Ha meghalt a kapcsolatod, sirasd el, gyászold meg, majd temesd el! Ne éltesd többé semmilyen formában, ne tápláld semmiféle érzelemmel!

Ha utálod, gyűlölöd azt, aki már nincs jelen, azzal csak "életben tartod", hiszen energiát fektetsz abba, hogy gondolsz rá. Így soha nem fog távolodni, eltűnni, mellékvágányra térni. Ne foglalkozz többé azzal, ami elmúlt!Gondolj rá úgy, mint egy kiolvasott könyvre, ami nagyon tetszett ugyan, mégis vissza kell vinned a könyvtárba.

Forrás: Shutterstock

Az emléke - és az érzés, amit kiváltott belőled - megmarad, esetleg már egész más nézeteket vallasz ennek köszönhetően, mégsem tartod meg, hogy naponta kinyisd. Jó helyen van ott, ahová való. Örülj, hogy olvashattad! Adj magadnak időt, hogy halványuljon az emléke, aztán fedezz fel egy új, ismeretlen, titkokkal teli könyvet, aminek ismét élvezheted a szépségét! Lehet, hogy nagyobb csoda lesz, mint bármelyik az előzőek közül...

Ha hagyod, hogy életben maradjon egy olyan kapcsolat, aminek már lejárt a szavatossága, arról sosem a másik tehet. Te vagy, aki még táplálod a múltat, a gondolataiddal, energiáddal és érzelmeiddel. El kell fogadnod: ha vége, hát vége. Fáj, mert fájnia kell, hiányzik, mert hiányoznia kell, de minden emlékkép elmúlik, kifakul, elhomályosodik egyszer, ha nem eleveníted fel túl sűrűn.

Nyugodj bele: így kellett történnie. Vond le a tanulságot, elemezgesd kicsit, de ebbe se nagyon merülj bele: csak annyira gondolkodj el, hogy átlásd, mi váltotta ki az elhidegülést! A legjobb, ha ezentúl minden erőddel azon vagy, hogy jól érezd magad.

Szorítsd ki az életedből a régi érzelmeket új ingerekkel, hogy csak minimális hely maradjon szívedben a múltnak! A friss élmények és örömforrások lefoglalnak majd, így sem időd, sem energiád nem marad arra, hogy a sebeidet nyalogasd és könnyeket hullass. Ha pedig eljutottál oda, hogy már közömbösen gondolsz az elmúlt szerelemre, akkor lassan, óvatosan helyet csinálhatsz a szívedben egy új kapcsolatnak!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.