párkapcsolat képmutatás közösségi oldal felszínesség tökéletes párkapcsolat
Gyanús volt, hogy a közeli-távoli ismerőseim is olyan szintű áloméletet élnek, mint a celebek. Pedig igazából bírom az ilyesmit, mert szeretek boldog embereket látni magam körül.

Még másnak az anyagi javai vagy világkörüli utazásai sem zavarnak. Mert ha sok sikeres embert látunk magunk körül, akkor az jó esetben motiválhat is. Hiszen ha másnak sikerül a boldog házasság, anyagi jólét, menő munka, akkor nekem is összejöhet, végtére is ugyanolyan átlagemberek vagyunk mindannyian.

Ezért baromira csodálkoztam, amikor összeültünk régi ismerősökkel, és kiderült, hogy amit a közösségi médiában látok, az olykor köszönőviszonyban sincs a valósággal. A tökéletes családnak beállított házaspár a három pici gyerekkel hiába nyaral évente többször egzotikus helyeken, ha az év 365 napjából 360-at veszekedéssel és egymás szidalmazásával töltenek.

Ahogy egy másik gazdag és sikeres fiatal pár is, ahol a pasas ilyenkor elmegy otthonról és berúg, a nő meg nyugtatókon él. Persze ez az Instán nem látszik, csak az, amikor a palotájuk kertjében fotózzák magukat a medence mellett.

Az már csak hab volt a tortán, amikor fény derült rá, hogy egy harmadik haveri pár esetében a férj kezeli az énekesnő felesége közösségi médiás oldalait. Amikor a nőnek fellépése van, a férfi gyorsan posztol egy "hú, de boldogok vagyunk" jellegű közös szelfit, hogy elijessze a hímnemű rajongókat.

Mulatságos lenne belelátni, hogy mi történik ilyenkor. Két veszekedés között elkapják egymást egy szelfire? "Babám, már másfél napja nem ordibáltunk egymással, gyere, gyorsan posztoljuk ki, hogy milyen boldogok vagyunk! Kiteszem a fészbukodra, hogy mennyire szeretsz, jó?"

Forrás: Shutterstock

Persze amíg influenszer celebnők azt nyilatkozzák, hogy filter és smink nélkül nem hajlandók posztolni, nehogy rosszindulatú kommenteket kapjanak, addig nem csoda, hogy az átlagember sem meri felvállalni saját magát. Ha csak a tökéletes állapotodat publikálod, akkor viszont hiába kapsz jó sok lájkot érte.

Hiszen a közönséged nem ismer valójában, így a lájk nem is neked szól, csak a felturbózott énednek. Ráadásul ugyanannyi irigyed, mint ahány kárörvendő néződ lenne, ha a valóságot is megmutatnád. Szóval, még csak nem is biztonságos álca a tökéletesség a negatív beszólások (vagy gondolatok) ellen. Viszont egy idő után baromi unalmas is tud lenni amellett, hogy hiteltelen.

Ha már valaki elég bevállalós ahhoz, hogy kitárulkozzon és az intim pillanatait is megossza a nagyközönséggel, akkor tökös dolog lenne mindent megosztani, nem? Irtó érdekes lenne egy összeveszés utáni közös szelfi, ahol a tökéletesnek álcázott szerelmespár odaírja, hogy "Gyerekek, kezdünk eltávolodni, tudtok egy jó párterapeutát?" Egy "Légyszi, lájkoljatok, attól lesz önbizalmunk!" képfelirat a tökéletes család mellé, meg "Elköltöttem az összes pénzem cipőre, mert bánatomban vásárolok..." cím a shoppingolós képhez.

Jóra is lehetne fordítani a nagy nyilvánosságnak élést meg a lájkvadászatot. Ahelyett, hogy másokhoz méricskéljük magunkat, tanácsot lehetne kérni attól, aki valamiben jobb nálunk. Segíthetnénk egymásnak karrier kérdésben, gyereknevelésben, kapcsolati problémákban. Megmutathatnánk a valódi énünket, hogy segítséget kapjunk. Hiszen a gyengeségeinktől leszünk igazán szerethetőek. Attól, ha nem félünk megmutatni a tökéletlen oldalunkat. A felvállalás bátor dolog, a bátorság pedig elismerést - és ki-ki igényei szerint lájkokat is - szül.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.