mozi viselkedés kibeszélő magazin hangoskodás szemetelés
Megvan az az érzés, amikor beülsz egy sötét moziterembe, hogy néhány órára kiszakadj a világ körforgásából, és csak önfeledten szórakozz? És az, amikor a film eléri a tetőpontját, te pedig a könnyeidet törölgetve szipogsz, majd valakinek elkezd csörögni a telefonja, és még fel is veszi, ráadásul elkezd csacsogni, mintha nem körülbelül 70 ember szórakozásába rondítana bele?

Nem állítom, hogy moziban néma csendben, még a levegőt is visszatartva kell ülni, azt viszont állítom, hogy az embernek a mozis kultúrája rengeteget elárul a személyiségéről és a jólneveltségéről is. Odafigyel arra, hogy ne barmolja szét a termet, vagy kiskirályként pöffeszkedve megpróbál minél több szemetet szétdobálni a film alatt, mondván, a személyzetet azért fizetik, hogy őutána patika rendet rakjanak. Esetleg megállás nélkül fennhangon karattyol, hiszen ha már kifizette a jegyet, a film élménye mellett jár neki a moziban üvöltözés joga is.

Az utóbbi idők mozizós tapasztalatai alapján összeszedtem azt, mi szükséges ahhoz, hogy az ember egy egész moziteremnek, és az összes ott dolgozónak a tudtára adja: igazi bunkó.

Mozizás előtt fürödj meg egy kád pacsuliban - csakhogy ötméteres körzetben mindenki két-három órán keresztül beleburkolózhasson az érezhetően olcsó, rossz minőségű, de cserébe iszonyat masszív parfümfelhőbe úgy, hogy még csak el se tud menekülni előle.

Ne figyelj oda a filmre, ha már kifizetted a jegyet, hanem vedd elő a telefonodat ötpercenként, max fényerővel, némítás nélkül, és nézz videókat vagy csetelj - vajon mi történne, ha két órán keresztül nem tudnának elérni a haverjaid? Jobb nem kideríteni. A csaj, aki tetszik pedig tuti ebben az időintervallumban fog elhagyni, ha nem írsz neki. Mellesleg, tudod te, hány TikTok-videót lehet megnézni egy film alatt?? Nehogy lemaradj valamiről...

Forrás: Shutterstock

Nyugtasd a cipős lábad az előtted lévő ülés támláján - lehetőleg előtte trappolj bele az összes pocsolyába, vagy legalább egyszer lépj bele kutyapiszokba. Enélkül nem lenne ugyanolyan az élmény.

Nyugtasd a zoknis lábadat az előtted lévő ülésen - ki ne imádna úgy filmezni, hogy közben egy vadidegen ember lába két-három órán keresztül belelóg a szájába?

Mindenképp a tőled 3 emberre lévő haveroddal akard megbeszélni, hogy épp mi jár a fejedben - nem is feltétlenül csak a filmmel kapcsolatban. A film legizgalmasabb pillanatai pont jók arra, hogy elmeséld a tőled legtávolabb ülő barátodnak, hogy mit ebédeltél aznap, esetleg elmondhatod azt is, mit álmodtál, és csapjátok fel együtt az álmoskönyvet, hogy megfejtsétek, mi mit jelent.

Dobáld a társaidat popcornnal, mert az nagyon "fun" - de úgy, hogy közben kommandósokat megszégyenítő technikával vetődsz jobbra-balra, nehogy eltaláljanak, és minél hangosabban visíts, röhögj. Ami a csövön kifér.

Még véletlenül se vidd ki a szemetedet a film után, sőt, lehetőleg a maradék popcornt még szórd ki, pár szemet tuszkolj az ülések közé, ami pedig a földre kerül, próbáld minél alaposabban beledolgozni a lábaddal a szőnyegbe - naná, hiszen a mozis dolgozók, (ugyanúgy, ahogy az eladók, felszolgálók, takarítók) kizárólag azért vannak, hogy a mindenki úri kedve szerint otthagyott retket eltakarítsák. Annak külön örülnek, ha az üdítőt is szétfröcskölöd.

Téged melyik mozizós típus idegesít a legjobban?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.