jó nők kibeszélő nőiesség szépség
Evelin két képet tart a kezében. A bal kezében lévő kép még a szalagavató buli előtt készült. A képen fülig érő mosollyal pózolt, partyra kész állapotban. A ruha jól állt rajta, bár nem épp a legmenőbb cucc volt. A haján és a sminkjén látszott, hogy még akkor próbálgatta, hogy mi áll jól neki...

Szó mi szó, utólag visszatekintve kezdte érteni a szülei megjegyzéseit: a rúzs nem volt éppen a legelőnyösebb, és valóban, túl sok volt a hajlakk. Mégis, ahogy a képet nézte, a korábbi énje teljesen elbűvölte. Látszott, hogy milyen jó nőnek érezte magát a buli előtt, mennyire elégedett volt a kinézetével, és ez a hangulat szinte átsugárzott a képen.

Ezután a jobb kezében lévő képre pillantott. A kép egy hete készült egy barátnője szülinapján. Szintén party szettben, de néhány évvel idősebben. Nézte a képet: a haja szuper, hiszen elég drága fodrászhoz jár (már megteheti), a ruha rendkívül előnyös (mivel egy vagyon volt), a smink pedig, elragadó (mivel vagy egy órán át készült). Mindemellett a kisugárzás és az önbizalom a két képen összehasonlíthatatlan.

A mostani énje a tökéletesen megkomponált külső ellenére sem olyan sugárzó, könnyed és elbűvölő, mint a 18 éves énje. A jobb oldali képről egy feszengő nő tekint vissza, aki úgy pózol, hogy közben igyekszik a lehető legelőnyösebb oldalát mutatni, erőlködve, kínosan mosolyogva.

Forrás: Shutterstock

Mi lehet a baj?

Furcsa, hogy amikor a lehető „legtökéletesebb" az outfitje, akkor egy pasi sem jön a közelébe - de amikor mackónadrágban, szemüvegben, copfba fogott hajjal sompolyog le a sarki boltba, vagy kutyát sétáltat, beszólások és füttyök tömkelege fogadja. Talán amikor nem akar elbújni egy kinézet mögé - amit előnyösnek, de kényelmetlennek talál -, akkor jobban el tudja engedni magát. Ilyenkor ugyanis több figyelme marad a társaságra, az emberekre, a beszélgetésekre, és nem arra koncentrál, hogy elkenődött-e a szemfestéke vagy, hogy lelapult-e a haja.

Ha te is tapasztaltál már hasonlót, akkor érdemes kipróbálnod, hogy milyen visszajelzéseket, illetve több közeledést kapsz-e pasik részéről, ha nem a szokásos előkészületek után mész társaságba, hanem egy lazább, számodra kényelmesebb szettben. Természetesen nem arra kell gondolni, hogy kinyúlt pulcsiban és kitérdelt naciban menj és várd, hogy a felszabadult kisugárzásod mindenkit elbűvöljön. Nem is leszel felszabadult, ha slamposnak érzed magad. De lehet, hogy a fele annyira tökéletes kinézet is megteszi, ha cserébe jól érzed magad a bőrödben és önfeledten tudsz nevetni (mert nem arra gondolsz, hogy rúzsos lehet a fogad).

Nagyon fontos, hogy ne csak a divatnak megfelelő külsődet akard megtalálni, hanem az egyéniségednek megfelelő is. Sőt, elsősorban inkább az utóbbira törekedj. Lehet, félelmetesnek tűnik nem a divat után menni és egy kicsit kilógni a sorból, de annál nincs feltűnőbb és vonzóbb, ha valakin látszik, hogy klasszul érzi magát a bőrében, elfogadja önmagát. Ha még mindig kételkedsz, keress egy régi képet és tegyél egy próbát!

Vass Vanda

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.