házimunka kibeszélő agglegény
Nőként csak elképzelni tudom, hogy miként is él egy agglegény, de annyit elárulhatok, hogy többel is találkoztam már. Egyedül élsz, lakótárs nélkül? Akkor most figyelj, segítek, hogy túléld a hétköznapokat!

Kérlek, kezeld a következő tanácsaimat kellő humorral.

Ne a háztartás vezessen téged!

Egyedülállóként is egészen biztosan tudod kezelni a mosógépet, de azt már kevésbé tudom elképzelni, hogy hétvégenként színek szerint különválogatod a ruháidat és úgy kezdesz bele a nagymosásba. Épp ezért használj színfogót. Ez egy kis papírszerű lapocska, ami megvédi a különböző színű ruháidat egymástól, ha mindent együtt teszel a gépbe. A fehéreket azért ebben az esetben is érdemes különválasztanod.

A takarítás sem abból áll, hogy elpakolsz a szobában. Sepregetés helyett használj porszívót, hatékonyabb és gyorsabb. A legjobb barátod a popsitörlő lesz, mivel ezzel pikk-pakk eltüntetheted a port a polcokról, feltörölheted a padlóra lecsöppent kávét, mustárt, sőt, kisebb konyha esetén, akár egy rapid felmosás is elvégezhető pár darabbal.

Forrás: Shutterstock

Ha jó benyomást akarsz tenni valakire, akit beengedsz az otthonodba, fogadd kellemes illattal. Ehhez nem kell más, csak a radiátorra, konvektorra tenned egy vastag falú pohárban vizet, amibe előtte pár csepp finom illatú illóolajat cseppentettél.

Próbáld megelőzni a konyhai káoszt. Ez tud az ember fejére nőni először és a legdurvábban. Mosogatógép hiányában nem marad más, mint, hogy mosogatószivacsot ragadj. Ne építs tornyot a piszkos edényekből, tányérokból, helyette minden nap egyszer állj a mosogató elé, tedd szemmagasságba a telefonodat és kapcsolj be rajta egy olyan műsort, amit szeretsz. Így kevésbé lesz unalmas a mosogatás.

Főzz magadra!

Nem vonom kétségbe, hogy a rántotta készítés nagymestere vagy, de ennél többet is kihozhatsz magadból. Elő a főzőtasakos rizzsel, amihez már csak egy kis mirelit zöldséget és némi húst kell megpirítanod, kevés olajon és sok fűszerrel. A tészták és a kész szószok is jó barátaid lesznek.

Megkívánsz egy finom forró levest ebben a hidegben? Csak magadra számíthatsz. Hidd el, egy húslevest se nagy ördöngösség összedobni, de először tárazz be zacskós levesekből, amit pár perc alatt elkészülnek. Tipp: kevesebb vízzel készítve intenzívebb lesz az ízélmény.

Ne gubózz be, légy nyitott egy kapcsolatra, de mindig tiszteld annyira a kedvesedet, hogy nem használod se takarítónőnek, se szakácsnőnek, amikor vendégül látod.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.