öltözködés kibeszélő fázós hideg tél
Deres ablaküveg, forralt bor, fahéjillat... Ez a tél csodásabb oldala, ugye? Igen ám, de a bekuckózós, meleg esték mellett számos hátránya is van ennek a gyönyörű, jéghideg évszaknak - főleg akkor, ha fázós vagy...

1. Addig öltözz, míg szumó játékosnak nem néznek!

Ha jönnek a mínuszok, automatikusan a bundás bélésű kabát után nyúlsz, mert nálad ez alap. Ugyanúgy, ahogy a két pulóver és a nadrág alá húzott harisnya is. Rajongsz a puha, gyapjú holmikért, és egyből kiszúrod, melyik az a pulcsi, amiben egyáltalán nem fáznál még kemény mínuszokban sem. A sok cucctól persze úgy érzed magad, mintha szumó játékos lennél, de kit érdekel? A hideg ellen mindent bevállalsz...

2. Lélek- és kézmelegítés

Imádod a forró italokat, legyen az kávé, tea, forralt bor, forró csoki, puncs... Ebben az időszakban a túlélésed egyik fontos eszközévé válnak. Egészen addig melegíted a kezed a bögrén, amíg úgy nem érzed: lassan parázslani fog a tenyered.

3. A vörös az új divat!

Az érzés, amikor otthon hagyod a kesztyűdet, és nincsen zseb a kabátodon - felejthetetlen. Az egész napos jövés-menés végére száraz, kivörösödött bőrrel tündökölsz, ez az állapot pedig csak akkor fordítható vissza, ha egész este hidratáló krémben áztatod a kezeidet. Naná, hogy végtelenül irigyled azokat, akiknek a legnagyobb hidegben is olyan forró a tenyere, hogy még egy hógolyó is megolvadna rajta.

4. Körömcipő helyett hótaposó

A réteges öltözködéssel búcsút mondhatsz minden elegáns vagy szexi party öltözetnek. Viszlát, vékony nejlonharisnyák, kivágott blúzok, miniruhák! Helyettük hótaposó, vastag zokni és kötött garbók sokasága jellemzi a ruhatáradat. Elképedve nézed azokat a lányokat, akik mínusz tíz fokban bokazokniban és capri nadrágban sétálnak.

Forrás: Shutterstock

5. Hajbaj

Elfogadtad a tényt, hogy ebben az évszakban többnyire kanadai favágónak öltözöl? Helyes! Most azt is be kell nyelned, hogy a hajad nem kevés igazítást igényel, valahányszor leveszed A sapkát, amiben végre nem fázik a fejed. Ints búcsút a decens kontyoknak, bonyolult fonásoknak, magasra gumizott lófaroknak! Helló, egyszerű, kibontott haj!

6. Üljünk be valahová! Légyszi!

Amíg tavasszal és nyáron imádtál az utcán grasszálni és fagyit nyalogatva pletykálni a barátnőiddel, télen hirtelen az ellenségeddé válik a város. A latyak, a csúszós utak és a hidegen fújdogáló szél csakis annyi időre tarthat az utcán, hogy találj egy meleg kávézót a közelben.

7. Hógolyózás? Ne merészeld!

El sem tudod képzelni, mi a jó abban, hogy az emberek vizes, jéghideg golyókkal dobálják egymást. Egy darabig még benne vagy a buliban, de amikor a nyakadba/kabátod ujjába/zoknidba folyik az olvadt hó, a lelkesedésed csökken. Úgy érzed, nem ér annyit a móka, hogy utána fél órán keresztül melegítsd a radiátornál a lábujjaidat.

8. Sok jó ember a büdösben is elfér?

Tudod, hogy szellőztetni jó, egészséges - sőt, ha sokan vagytok egy helyiségben, akkor kell is. A fázós éned mégis gondolkodás nélkül elcserélné a friss levegőt a nagy nehezen megszerzett kellemes szobahőmérsékletre. Végre pulóver nélkül is embernek érzed magad, és nem vacognak a fogaid. Szerencsétlenségedre azonban mindig van valaki, aki egy szál pólóban odarohan az ablakhoz, és kitárja - még akkor is, ha kint éppen hóvihar tombol -, mert hát büdös van...

9. Meztelenül aludni szexi - de nem télen!

Fogalmad sincs, hogy bír valaki sortban és topban - esetleg ruha nélkül - aludni, mikor kint farkasordító hideg van. A komfortérzetedhez hozzátartozik a hosszú pizsama, két takaró, és - ha nagyon-nagyon fázós vagy - a zokni is. Hiszen nincs jobb szombat reggel arra ébredni, hogy szinte bedunsztolódtál a takaró alá, majd átfordulni a másik oldaladra még egy kis pihire.

10. Csak két szó

Hideg vécéülőke...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.